9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Δημοκρατία με ξύλινα πόδια

Είμαστε ο μοναδικός Λαός, που διαδηλώνει για να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδος, από την …δική του Κυβέρνηση !!! 

 

Διαβάστε ή ακούστε σε μαγνητοσκόπηση και μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως την περίοδο αυτή, στο διαδίκτυο, την ομιλία του Κένεντυ, ολίγον προτού δολοφονηθεί. Εκεί θα δείτε, τι θα πει ηγέτης και πώς πρέπει να διοικείται μια Δημοκρατική χώρα, βάσει των αρχών και αξιών αυτής, όπως καθορίστηκαν από τους αρχαίους Έλληνες και μεταλαμπαδεύτηκαν σ’ ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Είναι αλήθεια ότι το δυσκολότερο σύστημα Διοικήσεως μιας χώρας είναι η Δημοκρατία, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερο.

- Advertisement -

Αξίζει τον κόπο εδώ να επισημάνουμε, τι συνέβαινε και στην Αρχαιότητα από την επιλογή στην εξουσία ανάξιων και ανίκανων ανθρώπων. Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ (436 – 338 π.Χ.) στον ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΙΚΟ του λόγο, αναφέρει τι κακό έκαναν στη Δημοκρατία οι ανάξιοι ηγέτες· «…Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της Ελευθερίας και της ισότητος, διότι έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.».

Επειδή η ιστορία πάντα διδάσκει και προτού αναφερθούμε στην σημερινή Δημοκρατία της πατρίδος μας, επισημαίνω εδώ, για το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλ. του χρυσού αιώνα της Δημοκρατίας της Ελλάδος, στην περίπτωση του πολίτη, που ήθελε να γίνει βουλευτής, ο νόμος απαιτούσε τα εξής:

• Να είναι Έλλην πολίτης.

• Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία.

• Να καταγραφεί όλη η οικογενειακή του περιουσία, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει.

• Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την πατρίδα, τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Πατρίς. Άλλως! εργαζόταν σε δημόσια έργα μέχρι να εξοφληθεί το χρέος του.

• Τέλος, αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός ζημίωνε ΕΘΝΙΚΑ, ΗΘΙΚΑ και ΑΠΩΛΕΙΑ εδάφους, η ποινή ήταν: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!

Άρα, η Δημοκρατία για να λειτουργεί και να φέρνει το επιδιωκόμενο όφελος στον λαό από την εξουσία που την εφαρμόζει πρέπει να βασίζεται στις αρχές, τις αξίες και τους φραγμούς που επιβάλλει αυτή. Άλλως! είναι κατ’ όνομα μια Δημοκρατία με ξύλινα πόδια.

Στο παρόν κείμενο δεν θ’ αναφερθούμε στο συντελεσθέν οικονομικό έγκλημα των Κυβερνήσεων, που άρχισε αμέσως μετά την μεταπολίτευση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με ευθύνη αποκλειστική όλων των Κυβερνήσεων, άλλων πολύ και άλλων λίγο.

Η Δημοκρατία αυτών των Κυβερνήσεων αντί να κάτσει στο σκαμνί τους υπεύθυνους όπως προβλέπεται σε μια Δημοκρατία, Όχι! μόνο δεν το έκαμε, αλλά είχε το θράσος, να κατηγορήσει τον Ελληνικό λαό, λέγοντας σ’ αυτόν «μαζί τα φάγαμε”.

Θ’ ασχοληθούμε εδώ πολύ  συνοπτικά στην λειτουργία της Δημοκρατίας μας στα Εθνικά Θέματα, όπου οι δημιουργοί της στην Αρχαιότητα έδιδαν ιδιαίτερη σημασία.

ΠΡΩΤΟΝ: Ως εντολοδόχος ο κ. Νίμιτς του Ο.Η.Ε. ασχολείτο επί δεκαετίες ν’ αποσπάσει από Ελληνική Κυβέρνηση μια υπογραφή για την ονομασία των Σκοπίων που να έχει το όνομα Μακεδονία, εξυπηρετώντας ξένα προς την Ελλάδα Συμφέροντα. Όπως ξέρουμε τα Σκόπια αυτονομάζοντο και μέχρι σήμερα ως Μακεδονία και μάλιστα έχουν αναγνωρισθεί έτσι και από πολλά Κράτη. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία, διότι για να πάρεις ένα όνομα πρέπει να στο δώσει ο κτήτωρ αυτού και ο κτήτωρ είναι η Ελλάς.

Εάν λοιπόν δεν υπάρχει ελληνική υπογραφή τα Σκόπια ουδέποτε θα γίνουν Μακεδονία. Όσο δε για τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς, για να δείτε πόσο γνώριζε την Ελληνική Ιστορία, εχαρακτήρησε στο παρελθόν το Μέγα Αλέξανδρο ως σφαγέα της Ανθρωπότητος. Άλλο στοιχείο διευκρινιστικό για να αντιληφθεί κανείς το θέμα είναι, την Ανατολική Γερμανία την αναγνώρισαν όλα τα Κράτη του κόσμου, δεν την αναγνώρισε μόνο η Δυτική Γερμανία και μετά από χρόνια, αυτή κατάρρευσε.

Όσον αφορά τις προηγούμενες Κυβερνήσεις της χώρας, μπορεί να βαρύνονται με πολλά εγκληματικά λάθη, στην οικονομία, στην οργάνωση του Κράτους, στην Παιδεία κ.λπ., αλλά στο θέμα αυτό με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο απέφυγαν, παρά τις πιέσεις που και αυτές εδέχοντο, να υπογράψουν ονομασία για τα Σκόπια που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Αυτή είναι η αλήθεια.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η σημερινή Κυβέρνηση της Ελλάδος που πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από εμάς την Ελληνική και παγκόσμια ιστορία, ασφαλώς εγνώριζε προτού υπογράψει την Συνθήκη των Πρεσπών, ότι οι Σλάβοι κατέβηκαν στην Βαλκανική το 600-800 μ.Χ., ότι οι Σκοπιανοί μέχρι το 1944 δεν είχαν καμία σχέση με την Μακεδονία (Μισσία, Δαρδανία, Βαρντάσκα αυτά ήταν τα ονόματα της Περιοχής). Η σημερινή κατάσταση, όπως γνωρίζει πολύ καλά η Ελληνική Κυβέρνηση, άρχισε όταν ο παμπόνηρος Τίτο, για δικούς του λόγους ονόμασε την Νοτιοσλαβία, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επίσης είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι, η Μακεδονία του Φιλίππου Β΄ έφθανε προς βορρά μέχρι το Γευγελή, όπου μάλιστα έκτισε μια πόλη-φρούριο, με ονομασία «Ηράκλειες Πύλες» που τα ερείπια της ακόμη υπάρχουν, για να προστατεύσει την Μακεδονία, από τις λεηλασίες των Δαρδάνων (Σκόπια).

Οι Μακεδόνες ήταν τόσο Έλληνες, όσο ήταν και οι Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Πελοποννήσιοι, Κρήτες, Νησιώτες και οι Έλληνες της Μ. Ασίας. Έθνος υπήρξε ένα, το Ελληνικό Έθνος, Κράτη υπήρξαν Ελληνικά πολλά.

Εις ό,τι αφορά την Μακεδονική γλώσσα, στο παρόν κείμενο θα αναφερθούμε συμπερασματικά, λόγω χώρου, στο ποία ήταν η Μακεδονική γλώσσα κατά τους παγκοσμίως αναγνωρισμένους Αμερικανούς Ιστορικούς N.G.L. HAMMOND και G.T. GRIFFITH στο τρίτομο έργο τους (Β! τόμος): Αναφέρουν μετά από τεκμηριωμένη μελέτη ότι συμπερασματικά: Η γλώσσα των Μακεδόνων ήταν μια ξεχωριστή διάλεκτος της αιολικής Ελληνικής, η οποία αντιστάθηκε στις εξωτερικές επιδράσεις και ήταν συντηρητική στην προφορά. Παρέμεινε έτσι μέχρι τον τέταρτο π.Χ. αιώνα, όταν υποτάχθηκε πλέον ολοκληρωτικά στην πλημμυρίδα της «κοινής» λεγομένης Ελληνικής.

Με την προϋπόθεση τ’ ανωτέρω είναι γνωστά στην σημερινή μας Κυβέρνηση, είναι απορίας άξιον, πώς προέβη στις Πρέσπες να υπογράψει μία κατάπτυστη μειοδοτική συνθήκη, χαρακτηρίζοντας την περιοχή των Σκοπίων ως Μακεδονία, την αναγνώριση των Σλάβων και Αλβανών ότι ανήκουν στο ανύπαρκτο Μακεδονικό Έθνος και αναγνωρίζοντας επίσης την παραφθαρμένη Βουλγαρική διάλεκτο των Σκοπίων ως Μακεδονική; Ακούστηκε από υψηλό στέλεχος της Κυβέρνησης ότι, δεν πρέπει να είμαστε δέσμιοι της Ιστορίας μας, θλιβερό κύριοι και τα μέγιστα απογοητευτικό.

ΤΡΙΤΟΝ: Κατηγορήθηκε από κορυφαίο Κυβερνητικό παράγοντα, Ιστορική Ελληνική Εφημερίδα, η οποία εδώ και 150 χρόνια, δίδει μάχες για το καλό αποκλειστικά της πατρίδος μας ότι · φέρει την ευθύνη για την δράση των ακροδεξιών στοιχείων, στην διαδήλωση της Θεσ/νίκης, που μπροστά τους ωχριούν οι αναρχικοί κ.λπ.

Επίσης, μία άλλη εφημερίδα, αυτή φίλα προσκείμενη προς την Κυβέρνηση, γράφει: Οι διοργανωτές των κινητοποιήσεων στην Θεσ/νίκη 8-9-18, εξύφαιναν σχέδιο ανωμαλίας, για την κατάλυση κάθε έννοιας Κράτους και Δημοκρατίας, με ακροδεξιές, εθνικιστικές παραθρησκευτικές, ακόμη και φασιστικού τύπου οργανώσεις, οι οποίες μάλιστα δραστηριοποιούνται γύρω από το Μακεδονικό.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, μην εκτίθεσθε άλλο, αλλοίμονο στην Ελλάδα, εάν αυτοί οι χιλιάδες Έλληνες Πατριώτες πάσης ηλικίας που προσέρχονται στις διαμαρτυρίες για την Μακεδονία μας, είναι ως οι χαρακτηρισμοί σας.

Το θέμα αυτό των παραβατικών πράξεων, πρέπει να το κλείσουμε μια για πάντα. Αυτοί οι ελάχιστοι, μειοψηφία των παραβατικών, ιδίως νέα παιδιά, θύματα και αυτά του κοινωνικού συστήματος και της χαλάρωσης των αρχών της οικογένειας, θα τους βρείτε σ’ όλες τις συνάξεις (συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, πορείες και ακόμη κατά μόνας στα Εξάρχεια κ.λπ.), η παρουσία αυτών, κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό δεν έχουν καμία σχέση με την αντίστοιχη σύναξη.

Τελειώνοντας με θλίψη και πικρία επισημαίνω ότι, η υπογραφή των Πρεσπών, κατά την γνώμη μου, θα είναι πλέον, πηγή αέναου αλυτρωτισμού, για το συνονθύλευμα των Σκοπίων τα επόμενα χρόνια, που κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να επιφέρει. Δυστυχώς! είμαστε ο μοναδικός λαός που διαδηλώνουμε για να προστατεύουμε την εδαφική ακεραιότητα και την ιστορική κληρονομιά της Πατρίδος μας, από την δική μας Κυβέρνηση.

Ιωάννης Ασλανίδης

Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This