9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Δύο οι υποψήφιοι για την Μονάδα Αστικών Αποβλήτων Αλεξ/πολης

Οι Εταιρείες «Μεσόγειος» και «Θαλής» προχωρούν στην διαγωνιστική διαδικασία – Ο Νόμος Έβρου λύνει αποτελεσματικά το πρόβλημα διαχείρισης την απορριμμάτων – Στα 34,98 εκατ. ευρώ το κόστος του έργου    

 

Προχωρά η διαγωνιστική διαδικασία για ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά τη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορά στην κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στην Αλεξανδρούπολη. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών που έχουν υποβάλει οι δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες, Μεσόγειος και Θαλής, με το, καθοριστικό για την έκβαση της δημοπράτησης, άνοιγμα των οικονομικών προσφορών να ακολουθεί την αμέσως επόμενη περίοδο.

- Advertisement -

Το κόστος του έργου είναι 34,98 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ: 28,21 εκατ. ευρώ). Με την λειτουργία του, ο Νομός Έβρου θα λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων ενώ θα υπάρχει και εκτεταμένη ανακύκλωση.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 78 μήνες και περιλαμβάνει και 5 χρόνια συντήρησης ενώ η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της σύμβασης, κατά το μέρος που αφορά στη λειτουργία, για επιπλέον χρονικό διάστημα έως και 19,5 χρόνια.

Η λειτουργία του εκτιμάται για το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Περίπου 8 εκατ. ευρώ θα διαθέσει ο περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) για 5ετή λειτουργία της ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης.

Η μέγιστη τιμή εισόδου στη Μονάδα προϋπολογίζεται σε 39,65 ευρώ/τόνο.

Η ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης θα επεξεργάζεται τα υπολειπόμενα σύμμεικτα απορρίμματα όλων των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης και των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της ΠΕ Έβρου, εξυπηρετώντας πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στην κατασκευή της, ενώ θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας.

Η Μονάδα θα παράγει ενέργεια και ωφέλιμα δευτερογενή υλικά ενώ θα περιλαμβάνει μηχανική διαλογή για το διαχωρισμό ανακυκλώσιμων υλικών, βιολογική επεξεργασία με αναερόβια χώνευση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το παραγόμενο βιοαέριο σε μονάδα ισχύος 600 ΚW και αερόβια κομποστοποίηση για παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Η συνολική ποσότητα αποβλήτων που θα οδηγείται ετησίως σ’ αυτήν είναι 44.826 τόνοι, εκ των οποίων ένα μέρος θα είναι προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα (υπολείμματα τροφών και πράσινα κήπων) από τους «καφέ» κάδους των νοικοκυριών (5.971 τόνοι).

ypodomes.com

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This