9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Εμβληματικά κτίρια της Αλεξ/πολης στο υπερταμείο

Λίστα των Ακινήτων πρέπει να ζητήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης – Έκτακτη Συνεδρίαση Δ.Σ. ζητά ο κ. Παύλος Μιχαηλίδης – Και ακίνητα στο Νομό Ροδόπης πηγαίνουν στους δανειστές 

 

Εν κρυπτώ και χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, εκχωρήθηκε πρόσφατα (ΦΕΚ Β’ 2320 & Β’ 2317 – 19/6/2018) Δημόσια Περιουσία, κτίρια και εκτάσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή και την ίδια την ιστορία μας.

Ανάμεσα στα κτίρια που αποτελούν πλέον ιδιωτική περιουσία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, βρίσκονται και εμβληματικά- ιστορικά κτίρια της Αλεξανδρούπολης, όπως ο Α’ Παιδικός Σταθμός, το ιστορικό σπίτι του Σοφιανόπουλου (κτίριο της ΤΥΔΚ με τις καμάρες-πεζόδρομος Ταχυδρομείου) και το μεγαλύτερο μέρος από το Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

- Advertisement -

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται μόνο οι Κωδικοί ΚΑΕΚ του Κτηματολογίου και αρκεί μια σχετική έρευνα, για να αποκαλυφθεί η δημόσια περιουσία που οδεύει ολοταχώς για «εγγύηση» επί του δημόσιου χρέους.

Ερωτώνται λοιπόν ο δήμαρχος της Αλεξ/πολης και οι βουλευτές του Ν.Έβρου, αν γνώριζαν το θέμα και γιατί δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από πλευράς τους.

Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον επιβεβλημένη, η διεξαγωγή  έκτακτου μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να οριστούν τα ακίνητα που θα ζητήσει ο δήμος έτσι ώστε να εξαιρεθούν από το Υπερταμείο.

Ο κ. Λαμπάκης οφείλει,να εισηγηθεί στο σώμα, ψήφισμα στο οποίο να αναφέρεται οτι ο δήμος αφού παραλάβει σχετική λίστα όπου θα αναγράφονται όλα τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στο “Υπερταμείο”, να εντοπίσει ποια από αυτά έχουν παραχωρηθεί, ποια είναι διεκδικούμενα και ποια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δήμο και είναι απαραίτητα για τη ζωή των Αλεξανδρουπολιτών και να ζητήσει την εξαίρεσή τους.

Τέλος η νομική υπηρεσία του δήμου θα πρέπει να διασφαλίσει τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής για την εξαίρεση των ακινήτων, με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς και την σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

***

Και στο Νομό Ροδόπης

Μετά από επισταμένη έρευνα μηνών, διαπιστώσαμε ότι στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που συνάφθηκε μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δανειστών, χιλιάδες ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού, περιέρχονται πλέον επισήμως στην διαχείριση του λεγόμενου Υπερταμείου, «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους

Μεταξύ των δημοσιών αυτών ακινήτων, 104 βρίσκονται στο νομό Ροδόπης.

Μόλις περιήλθε αυτή η πληροφορία σε γνώση του, ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο με την οποία ζητά να μάθει:

α) Ποια είναι τα 104 δημόσια ακίνητα από το Νομό Ροδόπης που εκχωρούνται στους δανειστές;

β) Εάν Ζητήθηκε ή θα ζητηθεί στο μέλλον η γνώμη των τοπικών κοινωνιών

γ) Εάν προτίθεται ο υπουργός να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οι… κρίσεις δεν προαναγγέλλονται

Μήπως παίζουν το παιχνίδι της Άγκυρας όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να «στρατιωτικοποιήσουμε τα Ελληνοτουρκικά»;

Πως η Αλεξανδρούπολη δεν έγινε το 1923 Βουλγάρικο λιμάνι !!!

Όταν γίνονταν συντηρήσεις για παραχωρήσεις παραλιακής ζώνης, βάθους τριών χιλιομέτρων μεταξύ Δεδέ-Αγάτς και Μάκρης, για 99 χρόνια – Γράφει ο Παντελής Στεφ....

Ιατρικός εξοπλισμός δωρεά της «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ»

Έμπρακτη στήριξη στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης και Διδυμοτείχου 

Φροντίδα σε αδέσποτα στον Δήμο Διδ/χου

Με την συνδρομή της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος Στο...

More Articles Like This