9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε η Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας στην περιοχή του Έβρου – Στόχος να περιορισθεί η παράνομη μετανάστευση – Συνεργασία με την Αυστριακή FRONTEX  

 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου η Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας Dr. Michaela KARDEIS, συνοδευόμενη από την, ορισθείσα από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ.

Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της κας Αρχηγού αναφορικά με την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργασία με τον FRONTEX, καθώς και τις μεθόδους που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία για την εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών και σύλληψη των διακινητών. Επιπλέον, η όλη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε γιατί η Αυστρία ασκεί την Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Advertisement -

Από αυστριακής πλευράς στην επίσκεψη συμμετείχαν η Πρέσβυς της Αυστρίας στην Αθήνα κα Andrea IKIC-BOHM, ο Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας κ. Johann BEZDEKA, η κα. Katharina BAUMSCHLAGER της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Αυστρίας στην Αθήνα κ. Richard DULLNGG και η κα Μαρία ΜΑΡΟΥΣΣΗ της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Νικόλαος ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχος Παναγιώτης ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ορεστιάδας  Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, καθώς και Αξιωματικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε μετάβαση στο Τριεθνές του Έβρου, περιπολία κατά μήκος του ποταμού, επίδειξη δυνατοτήτων τεχνολογικού εξοπλισμού Αυστριακής Αστυνομίας (FRONTEX) για τη χαρτογράφηση της περιοχής, επίσκεψη στο επιχειρησιακό Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ), καθώς και στο Συνοριακό Σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Έβρου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της Μονάδας 534 Τάγματος Πεζικού Πέπλου Έβρου, Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο ΤΣΙΡΟ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης υπήρξαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις της κας Αρχηγού Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστρίας με την κα Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Έβρου σχετικά με την παράνομη μετανάστευση και την προστασία συνόρων, προκειμένου να γίνουν κατανοητά τόσο το ευαίσθητο της περιοχής των χερσαίων συνόρων όσο και η αναγκαιότητα της αρμονικής συνεργασίας με τις γειτνιάζουσες χώρες.

Σημείωση Ε.Θ.:

Είναι γνωστές οι θέσεις της νέας Δεξιάς Κυβέρνησης της Αυστρίας, για το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη.

Εμείς εδώ όμως, αντί να αντιληφθούμε τις επιπτώσεις από την αθρόα εισβολή των «προσφύγων», που δεν είναι όλοι πρόσφυγες, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με έναν εξόχως επιπόλαιο «φιλανθρωπισμό» και με χαρακτηρισμούς, όπως «Ξενοφοβικός», «Ακροδεξιός»- «φασίστας» κ.λπ., για όσους έχουν αντίθετη άποψη.

Σ.Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This