9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ… ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Μόνον όταν στηριχθεί η Επιχειρηματικότητα θα υπάρξει παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα μας και θα καταπολεμηθεί η ανεργία, που διώχνει τους νέους στο εξωτερικό 

 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επισκέψεων των πολιτικών Αρχηγών στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, που παραδοσιακά πλέον, αποτελεί τον τόπο των διαφόρων υποσχέσεων και εξαγγελιών, εκ μέρους των κομμάτων.

Τώρα εάν αυτά που υπόσχονται οι Πολιτικοί Αρχηγοί, γίνονται πράξη, δηλ. εφαρμόζονται και δεν μένουν λόγια του Αέρα, αυτό είναι μία άλλη παράμετρος, που δεν έχει να κάνει με τους πολιτικούς, αλλά με τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθετήσεως, που τα… χάβουν !!!

- Advertisement -

Ακούσαμε λοιπόν τις εξαγγελίες, τόσο του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, έκανε μία πάρα πολύ καλή και δυναμική εμφάνιση, τόσο κατά την διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο, όσο και την Κυριακή κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που έδωσε.

Από τις ομιλίες και  των δύο, Τσίπρα και Μητσοτάκη, ακούσθηκε μετ’ επιτάσεως, η ανάγκη της άμεσης και γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Ακούσαμε για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, ακούσαμε αριθμούς για οικονομικούς δείκτες, αλλά είδαμε τους Αρχηγούς να επιμένουν στα μέτρα για το λεγόμενο κοινωνικό κράτος.

Θυμίζουμε ότι αυτή η πρακτική υπέρ των λεγομένων αδυνάτων, έφθασε στο υψηλότερο σημείο της, επί ημερών του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου. 

Για τον όποιο, η τότε Αντιπολίτευση έλεγε, πως «πρώτα μεγαλώνουμε την πίτα και ύστερα την μοιράζουμε».

Σήμερα, ύστερα από οκτώ (8) χρόνια σκληρών μνημονίων και με την Ελλάδα να παραπαίει, η «πίτα» όχι μόνο δεν έχει μεγαλώσει, αλλά αντίθετα γίνεται κάθε μέρα και πιο μικρή.

Όμως η χώρα για να μπορέσει να ξεφύγει από τα λασπόνερα, πρέπει ν’ αρχίσει να παράγει πλούτο.

Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει από το σπάταλο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο.

Μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία, μπορεί να δώσει την λύση, φθάνει να ενισχυθεί και να πάψει ο διωγμός της επιχειρηματικότητος.

Η ανεργία δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες αποτελούν ουσιαστικά το πεδίο δημιουργίας μιας νέας Κομματικής πελατείας.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, διατυπώνει, (και επαναλαμβάνει) τις απλές και ουσιαστικές θέσεις της.

Όταν τα επιδόματα ΑΝΕΡΓΙΑΣ γίνουν επιδόματα ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τότε υπάρχει ελπίδα να έλθει, ξανά, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Διότι σήμερα τα επιδόματα, όπως χορηγούνται, οδηγούν σε παρασιτισμό εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, που επιβαρύνεται όλο και περισσότερο με μία ληστρική φορολόγηση, για να καλυφθούν οι ανάγκες του αντιπαραγωγικού, Δημόσιου τομέα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το … Σύστημα, δεν θέλει την αλλαγή αυτού του μοντέλου, που όπως είπαμε, αποτελεί δεξαμενή κομματικών ψήφων.

Προσέξτε όμως κάτι.

Κάνουμε ένα υποθετικό ερώτημα:

Εάν έβγαινε ένας νόμος, όπως στην Αρχαία Αθήνα, που θα έλεγε ότι οι άνεργοι (και αυτοί που παίρνουν επιδόματα) δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, θα μπορούσε αυτό το σύστημα, να συνεχισθεί;

Σκεφθείτε το λίγο.

Σ. Κ.

     

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This