9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Έλληνες και Βούλγαροι συρρέουν καθημερινά στην Αγορά της Αδριανούπολης, μετά την κατρακύλα της Τουρκικής Λίρας – 5,5 μήνες κράτησε  το «εμπάργκο» των Ελλήνων ταξιδιωτών   

 

Οι  Έλληνες τουρίστες που ως αντίδραση στην προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είχαν περάσει τα σύνορα, είχαν σταματήσει να πηγαίνουν για ψώνια στην Τουρκία,  μετά από την αποφυλάκιση των στρατιωτικών, άρχισαν πάλι να έρχονται στην Αδριανούπολη.  Οι λόγω διαφοράς στο συνάλλαγμα έντονες αγορές από Έλληνες και Βούλγαρους, προκαλούν ικανοποίηση στους επαγγελματίες της Αδριανούπολης.

Καθώς το ευρώ αλλά και το βουλγαρικό νόμισμα λέβα, κέρδισαν αξία σε σχέση με το τουρκικό νόμισμα, προκλήθηκε μια αναζωογόνηση στην οικονομία της Αδριανούπολης . Όταν το λέβα ξεπέρασε τις λίρες και το ευρώ τις 7 λίρες, οι συνοριακοί γείτονες άρχισαν να κάνουν όλα τα ψώνια τους από την Αδριανούπολη.   Αλλά όταν τον περασμένο Μάρτιο, ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο υπαξιωματικός Δημήτρης Κούκλατζης προφυλακίστηκαν επειδή στην διάρκεια της περιπολίας τους πέρασαν 253 μέτρα μέσα στην τουρκική πλευρά στην περιοχή της συνοριακής πύλης Παζάρκουλέ, αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Ελλήνων τουριστών. Επί 5,5 μήνες που ήταν προφυλακισμένοι οι στρατιωτικοί, οι Έλληνες είχαν σταματήσει να έρχονται στην Τουρκία.

- Advertisement -

Τώρα, Βούλγαροι και Έλληνες που έρχονται στην Αδριανούπολη με λεωφορεία, όλη μέρα κάνουν βόλτες , ψωνίζουν και το  βράδυ επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Αυτοί που έρχονται με Ι.Χ. ψωνίζουν ιδιαίτερα από τα μαγαζιά με είδη καθαριότητας στην συνοικία Μποστανπαζαρί, όπως και από τα παζάρια.

Οι τουρίστες ψωνίζουν διάφορα προϊόντα, από είδη κλωστοϋφαντουργίας μέχρι έπιπλα. Το σημείο από το οποίο ψωνίζουν περισσότερο αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό, είναι το λεγόμενο ¨Κοινωνικό Παζάρι¨ που στήνεται τις Παρασκευές.  Αυτοί που αγοράζουν χοντρική από το παζάρι εκεί, τα πουλάνε τρεις φορές την τιμή στις χώρες τους.

Η Μαρία που είναι από τους τουρίστες που έρχονται κάθε εβδομάδα για ψώνια λέει πως: «Ερχόμαστε κάθε εβδομάδα για ψώνια, οι τιμές εδώ είναι πολύ καλές. Σήμερα αγόρασα μαντίλα, τώρα θα κάνω βόλτα και θα δω. Ακολούθως θα ψωνίσω. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το παζάρι».

Κατά κεφαλήν ξοδεύουν 100 ευρώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, οι Έλληνες και Βούλγαροι τουρίστες ξοδεύουν μεταξύ 50 και 100 ευρώ, ενώ λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας παίρνουν περισσότερα προϊόντα. Τουρίστες που παλιότερα ψώνιζαν μόνο από τα παζάρια , τώρα αγοράζουν από οικοδομικά υλικά μέχρι είδη κλωστοϋφαντουργίας.

Σχ: Κατέχουν παράνομα το 40% της Κύπρου, απειλούνε κάθε τόσο την υπόλοιπη, δεν μας επιτρέπουν (με απειλή πολέμου) να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, υπονομεύουν συνεχώς την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη και εμείς πάμε και τους δίνουμε χρήματα….

Τα χρήματα που δίνουμε εκεί, σε μια στρατιωτικοποιημένη οικονομία όπως η τουρκική, γίνονται σφαίρες και πολεμικά αεροσκάφη.

Και βγαίνουν ορισμένοι (ακόμη και στρατιωτικοί !!) και λένε ¨τι έχουμε να χωρίσουμε οι δύο λαοί¨ !!!

Το σύνθημα κάποιων είναι:

Φάωμεν, πίωμεν άυριο γάρ αποθνήσκωμεν…

tourkikanea.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This