9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων Μάκρης-Δικέλλων, καθώς ο κόμβος της «Εγνατίας Οδού», που αποτελεί μοναδική δίοδο διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς, εξακολουθεί να παραμένει κλειστός 

Τα όσα γράφει και καταγγέλλει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, δεν τα βγάζει από την…. κοιλιά της, αλλά από τα λόγια, τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες των συντοπιτών μας.

Αναγκαία η παραπάνω επισήμανση γιατί σήμερα, τα γραφόμενά μας προσωποποιούνται, από τους εκάστοτε αιρετούς Άρχοντες αυτού του τόπου, που θεωρούν α) ότι κατέχουν την απόλυτη Αλήθεια και β) ότι η «Ε.Θ.» τους κάνει… άδικο πόλεμο.

- Advertisement -

Μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στο Μάτι Αττικής όπου κάηκαν ζωντανοί 98 άνθρωποι, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων φορέων και Υπηρεσιών για την άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί παρόμοια τραγωδία και στον τόπο μας.

Επί τάπητος ετέθη το μεγάλο θέμα της εκκενώσεως των περιοχών Μάκρης-Δικέλλων από τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς αφού οι οικισμοί τους, αλλά και οι εξοχικές κατοικίες, βρίσκονται μέσα σε ελαιώνες, με στενούς δρόμους και έλλειψη εναλλακτικών οδών διαφυγής.

Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ακόμα ένα από τα πολλά παράδοξα της Αλεξανδρούπολης.

Και αυτό είναι ο ανισόπεδος κόμβος Δικέλλων της Εγνατίας οδού, που όμως για άγνωστο και ακατανόητο μέχρι σήμερα λόγο, παραμένει κλειστός και φραγμένος μάλιστα με σιδερένια κάγκελλα.

Αυτός ο κόμβος θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ως δίοδος διαφυγής, σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή Μάκρης-Δικέλλων.

Οι επισημάνσεις έγιναν στην σύσκεψη που προαναφέραμε, όλοι συμφώνησαν πως ο κόμβος πρέπει να ανοίξει, και μετά όλοι έφυγαν, σίγουροι ότι το πρόβλημα λύθηκε.

Και το θέμα ξεχάστηκε, όπως γίνεται συνήθως.

Όμως προχθές άνοιξε την πόρτα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, γηραιός συμπολίτης μας και άρχισε να φωνάζει:

«Κύριε Κονδύλη, εμείς στα Δίκελλα, κινδυνεύουμε να καούμε σαν τα ποντίκια».

«Δεν υπάρχει οδός διαφυγής των κατοίκων και ο κόμβος της Εγνατίας οδού στα Δίκελλα, παραμένει κλειστός με την καγκελλόπορτα».

«Τί κάνει ο Δήμαρχος, τί κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, τί κάνουν οι άλλες υπηρεσίες; Γιατί αδρανούν;»

«Δεν νοιάζονται για εμάς;»

Δεν σας κρύβουμε ότι εκπλαγήκαμε και εμείς από τα λεγόμενά του κατοίκου των Δικέλλων, γιατί κι εμείς εδώ στην εφημερίδα είχαμε ξεχασθεί και είμασταν σχεδόν βέβαιοι, ότι το πρόβλημα είχε λυθεί.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ερωτούμε λοιπόν σήμερα.

Γιατί ακόμα δεν έφυγαν τα κάγκελλα από τον κόμβο της Εγνατίας;

Κανείς δεν όχλησε την Διοίκηση της Εταιρείας;

Και ακόμη γιατί ο Δήμαρχός μας κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, που είναι και έγκριτος Νομικός, βλέποντας την αδράνεια της Εγνατίας οδού Α.Ε., δεν έστειλε ένα εξώδικο, που να την θέτει ενώπιον των ευθυνών της;

Ήταν τόσο δύσκολο;

Καταγράφουμε τα παραπάνω, για να σταματήσει το παραμύθι ότι η «κακιά» ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, κάνει πόλεμο στον Ε. Λαμπάκη, επειδή θέλουμε να γίνουμε «Χαλίφες στην θέση του Χαλίφη» και να του αρπάξουμε την καρέκλα.

Μακράν υμών τέτοιες σκέψεις.

Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί.

Ούτε σίδερα, ούτε τσιμέντα πουλάμε, ούτε εργολαβίες κάνουμε, ούτε μίζες και άλλες προμήθειες παίρνουμε, ούτε είμαστε προμηθευτές του Δημοσίου.

Και τελικά γιατί να φταίμε εμείς που γράφουμε τα στραβά και ανάποδα του τόπου μας, και όχι αυτοί που τα κάνουν;

Όσον αφορά τον κόμβο της Εγνατίας οδού στα Δίκελλα, περιμένουμε πότε θα συγκινηθεί κανείς, για να τον ανοίξει.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This