9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Μπαίνουν οι γυναίκες στην Εθνοφυλακή;

Τι θα κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον έτοιμο νόμο; Διατηρούνται οι διαφωνίες

 

Πάνος Καμμένος και Παναγιώτης Ρήγας έχουν υπερτονίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συγκατοίκησης τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν.

Αυτές άλλωστε όπως είχε υπογραμμίσει κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σφυρηλατήθηκαν προ τριετίας, όταν από κοινού προετοίμαζαν την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

- Advertisement -

Σε κάθε περίπτωση και με την προϋπόθεση ότι δεν θα επέλθουν αιφνιδιαστικές ανατροπές από πρόωρες πολιτικές εξελίξεις τότε δεν αποκλείεται στον προσεχή ένα χρόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας αυτή η… εξαιρετική σχέση να δοκιμαστεί.

Πιθανό πεδίο εκείνο της αλλαγής του πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της εθνοφυλακής, στο οποίο εδώ και καιρό οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει μια προσθήκη που ενεργοποιεί αντίθετα αντανακλαστικά ανάμεσα σε ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ. Αυτή δεν είναι άλλη από την διασφάλιση νομικού πλαισίου για την ένταξη των γυναικών στην εθνοφυλακή.

Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει κρύψει ότι τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης. Τον περασμένο χρόνο μάλιστα σε άσκηση εθνοφυλάκων στην Ικαρία, είχε φωτογραφηθεί με την “πρώτη γυναίκα εθνοφύλακα” όπως την είχε χαρακτηρίσει.

Ήδη μάλιστα από τα τέλη του περασμένου Μαΐου είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νόμου από την νομική υπηρεσία του υπουργείου. Όπως είχε γράψει το OnAlert το νέο πλαίσιο είχε δοθεί προς έγκριση στον τότε αρμόδιο, για θέματα εθνοφυλακής, υπουργό Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτη Κουβέλη.

Ο νυν υπουργός Ναυτιλίας, δεν είχε υπογράψει το νομοσχέδιο προκειμένου να εισαχθεί προς έγκριση από την Εθνική Αντιπροσωπεία, καθώς η ρύθμιση για το άνοιγμα της πόρτας της εθνοφυλακής, τον έβρισκε κατηγορηματικά αντίθετο.

Την ίδια θέση φαίνεται πως διατηρεί και ο νυν υπουργός, Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος έχει ξεκάθαρα εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο τη διαφωνία του.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This