9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέο κρούσμα βρουκέλλωσης σε μονάδα της Καβάλας 

Από τα 34 Βοοειδή, θανατώθηκαν τα 28, καθώς βρέθηκαν θετικά στην Βρουκέλλωση

  

Κρούσμα βρουκέλλωσης σε κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Λεκάνης του δήμου Νέστου, έθεσε σε κινητοποίηση τη διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας, τον τοπικό Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων, καθώς τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Καβάλας.

Το πρωί της Δευτέρας (3/9) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, στη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν μέτρα στην περίπτωση που αυτό είναι αναγκαίο.

- Advertisement -

«Μετά από ένα κρούσμα βρουκέλλωσης που είχαμε σε μονάδα βοοειδών στη Λεκάνη, αποφασίσαμε να κάνουμε σύσκεψη για να δούμε που βρισκόμαστε και τι βήματα θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημα. Αυτό θα το δούμε από τις αιμοληψίες που θα γίνουν, ώστε από εκεί και πέρα να έρθουμε σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους, γιατί μπορεί να χρειαστεί να σφαγούν ζώα.

Αν είναι να γίνει αυτό για πολλά ζώα, θα πρέπει να μπούμε σε μα διαδικασία εμβολιασμού όπως συνέβη σε άλλες περιοχές», τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων της Π.Ε. Καβάλας Νίκος Δημόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω κτηνοτροφική μονάδα της Λεκάνης από τα συνολικά 34 βοοειδή σφαγήκαν τα 28, καθώς βρέθηκαν θετικά στη βρουκέλλωση.

«Αν έχουμε ανάλογα ποσοστά και σε άλλες μονάδες το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο.

Μπορεί όμως να μην είναι κι έτσι, αυτό θα το δει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Επειδή έχουμε το προηγούμενο σε Παρανέστι και Σταυρούπολη πρέπει να κάνουμε τα ανάλογα βήματα.

Δυστυχώς, υπάρχει αποζημίωση μόνο για το ζωικό κεφάλαιο. Όταν δεν σου αποζημιώνεται η παραγωγή δεν μπορείς να επιβιώσεις.

Η αποζημίωση είναι τέτοια που σε πάει πολλά χρόνια πίσω», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Δημόπουλος.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This