9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Σε αναβολή Ελληνο-Ρωσικό Συνέδριο στην Αλεξ/πολη

Λόγω της κρίσης στις σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας και την απέλαση Ρώσων Διπλωματών – Ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε στις 23 Αυγούστου η διοίκηση της ΠΕΔ της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αναβάλλει λόγω της κρίσης στις Ελληνορωσικές σχέσεις, συνέδριο που επρόκειτο να γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

Η ενδιαφέρουσα για τις σχέσεις των δύο κρατών, εισήγηση του κ. Λαμπάκη (προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Αλεξανδρούπολης) αναφέρει: «Πριν ένα χρόνο 14 Δήμοι ανά την Ελλάδα που είναι αδελφοποιημένοι με αντίστοιχους Δήμους της Ρωσίας, βρεθήκαμε στην Αγία Πετρούπολη, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση Συνεδρίων εναλλάξ σε Ελλάδα και Ρωσία.

- Advertisement -

Το πρώτο συνέδριο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 με προσκεκλημένους όλους τους Δήμους που ενδιαφέρονται να αδελφοποιηθούν με αντίστοιχους Δήμους της Ρωσίας.

Πριν λίγο καιρό υπήρξαν προβλήματα μείζονος σημασίας που επηρέασαν τις σχέσεις των δύο κρατών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο ένας εκ των οποίων ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ποπώφ.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ουδεμία σχέση έχουν με όσα έχουν συμβεί και όσα επικαλείται η Ελληνική Κυβέρνηση και το ΥΠ. ΕΞ. σε σχέση με τις διπλωματικές σχέσεις των δύο Κρατών.

Η μία αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης έγινε το 2011 και η δεύτερη το 2016 με τον κεντρικό Δήμο Αγίας Πετρούπολης. Τότε και στις δύο περιπτώσεις Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και άρα αποδεκτός από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις ήταν ο κ. Ποπώφ και επιπλέον στην ΑΜΘ διορισμένος με ΦΕΚ από τον κ. Κοτζιά ήταν ο κ. Γκαμπαερίδης (επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας).

Επειδή λοιπόν η Κυβέρνησή μας επικαλείται ζητήματα Εθνικής σημασίας τα οποία εμείς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και επειδή εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ασκούμε μεν διπλωματία, αλλά διπλωματία των λαών με βάση την αρχή της εγγύτητας και επικουρικότητας, γι ́αυτό υποτασσόμενοι στο Εθνικό συμφέρον που επικαλείται η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, προτείνω στο Σώμα να αναβάλουμε το Συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αλεξανδρούπολη μέχρι νεοτέρας και μέχρι ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή μας δώσει το πράσινο φως ώστε να προχωρήσουμε στη διοργάνωσή του».

Από τους 4 δήμους του Νομού Καβάλας την εισήγηση ενέκριναν οι Δήμητρα Τσανάκα, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, Φίλιππος Αναστασιάδης, Γιώργος Φιλόσογλου, Κωστής Σιμιτσής.

proininews.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πέντε (5) εκατ. ευρώ της «ΠΑΜΘ» για το νέο Νοσ/μειο Κομοτηνής

Ο Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την ένταξη συγκεκριμένων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Δήλωσε Ανεξάρτητος και έγινε Αντιπεριφερειάρχης

Ο Χρήστος Μέτιος τον τοποθέτησε στον τομέα Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ – Για φθηνή συναλλαγή του Τζιχάν Ιμάμογλου κάνει λόγο η...

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο Διδ/χο

Δράση αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από την θεομηνία, κατοίκους της Καρδίτσας Συνεχίζεται από χτες...

Η Ελλάδα να… μην βιάζεται

Οι συνομιλίες με την Τουρκία πρέπει να έχουν θέμα μόνο για την Υφαλοκρηπίδα – Και να ξεκινήσουν, μετά τις Αμερικανικές εκλογές –...

Τι απέγινε ο δράκος της Θράκης;

Παραμένει άγνωστος ο δράστης σειράς εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής, που έδρασε από το 1988 μέχρι το 1990

More Articles Like This