9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Χωρίς… ιματισμό οι Αστυνομικοί Αλεξ/πολης

Έχουν ελλείψεις σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, αρβύλες, φόρμες εκστρατείας, ισοθερμικά τζάκετ, κάλτσες, γάντια, μπλούζες, φακούς κ.λπ.

 

Απίστευτο και όμως αληθινό.

Χωρίς ιματισμό και άλλο εξοπλισμό βρίσκονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης.

- Advertisement -

και αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας, μας μιλά για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και άνοδο των δεικτών της Ελληνικής Οικονομίας.

Σε επιστολή που απέστειλε η Συνδικαλιστική ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αναφέρει τα εξής:

***

ΘΕΜΑ: Έλλειψη ιματισμού.

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

έχουν περάσει επτά χρόνια από την έναρξη του προγράμματος “ΑΣΠΙΔΑ”, που έχει ξεκινήσει στον Έβρο και ειδικότερα στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πολιτείας και του καθήκοντος τους, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένα πελώριο και συνάμα δύσκολο για αυτούς  έργο: την παράνομη μετανάστευση,  η οποία μέχρι και σήμερα, και ίσως για πολλά ακόμα χρόνια, θα συνεχίζει να ταλανίζει, τόσο εμάς όσο και την πατρίδα μας.

Το βάρος αυτό καταφέρνουν και το σηκώνουν, με όση δύναμη τους έχει απομείνει, οι συνάδελφοί μας, με μεγάλη επιτυχία εδώ στον Έβρο και ειδικότερα στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

Όλο αυτό το διάστημα όμως έχουν εξαντληθεί τόσο σωματικά όσο και οικονομικά μιας και αναγκάζονται να προμηθεύονται όλα τα υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, με δαπάνη  από τον δικό τους οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αναφερόμαστε στην αγορά υλικών, όπως Αλεξίσφαιρα γιλέκα, Αρβύλες, Φόρμες εκστρατείας, Τζάκετ, Ισοθερμικά, Κάλτσες, Γάντια, Μπλούζες, Φακούς, κλπ, τα οποία ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία, μιας και οι συνθήκες, (υπηρεσία στην ύπαιθρο, έκθεση σε όλο το φάσμα των καιρικών συνθηκών, με θερμοκρασίες από 40 μέχρι και  -15 βαθμούς κελσίου) φέρνουν τους συναδέλφους απέναντι σε ακραίες καταστάσεις, οι οποίες  εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Τα υλικά αυτά είναι ιδιαίτερα δαπανηρά καθώς πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για χορήγηση  τέτοιου υλικού  με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να επιβαρύνονται κάθε τόσο με την αγορά αυτών.

Η οικονομική κρίση, που βιώνουμε όλοι μας πλέον, οδηγεί τους συναδέλφους μας σε τρομερά δύσκολη και δεινή οικονομική  θέση ως προς την  κάλυψη αυτών των δαπανών.

Το φιλότιμο και  ο επαγγελματισμός τον οποίο έχουν επιδείξει τόσα χρόνια οι συνάδελφοι μας, είναι αξιοθαύμαστος και ο ζήλος για την εργασία τους τεράστιος, προκειμένου να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που διεξάγουν κάτω από αντίξοες  καιρικές συνθήκες.

Παρακαλούμε όπως με δικές σας πρωτοβουλίες, ενστερνιζόμενος  τις δικές  μας αγωνίες, να εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας για άμεση προμήθεια και χορήγηση των απαραίτητων υλικών για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά και για την προστασία όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στην Διεύθυνση Αστυνομίας  Αλεξανδρούπολης.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος

6976171900

Ο Γενικός Γραμματέας

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος

6944915881

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This