9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΝΩΣΙΝ ΟΙ ΣΥΝ/ΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΒΡΟΥ

Δημιουργείται ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σχήμα στην περιοχή της Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης – Το Μήνυμα του Προέδρου της Τράπεζας Έβρου κ. Σταύρου Σταυράκογλου   

 

Νέα εποχή ξημερώνει για την Συναιτεριστική Τράπεζα Έβρου, μετά την απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Αλεξανδρούπολη, να συνενωθεί με την Συν/κή Τράπεζα Δράμας.

Τα δύο χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα είναι έτοιμα να οριστικοποιήσουν την συνεργασία τους, για την δημιουργία μιας ισχυρής Τράπεζας στον χώρο της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

- Advertisement -

Σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Έβρου κ. Σταύρος Σταυράκογλου, επεσήμανε συγκεκριμένα τα εξής:

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου. Μια ξεχωριστή Γενική Συνέλευση, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη μιας νέας ευοίωνης και ελπιδοφόρας περιόδου, καθώς πραγματώνεται ένας οραματισμός που αποτυπωνόταν στο ιδρυτικό καταστατικό.

Το έτος 2018, όπως είχε αναφερθεί στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου, αποτελεί τον πρώτο σταθμό για την επόμενη ημέρα της Τράπεζας.

Σε μία πορεία που ξεκίνησε με την ίδρυση της Τράπεζας Έβρου το 1996 από την εμβληματική τότε διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου υπό τον κ. Νίκο Δαστερίδη και συνεχίστηκε με την αμέριστη συνδρομή των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων.

Εκείνη η εμπνευσμένη επιμελητηριακή ιδέα υπερέβη τα όποια στενά κλαδικά όρια.

Έγινε μέρος της οικονομίας του τόπου, στοιχείο της ανάπτυξής του, συστατικό της κοινωνικής προόδου. Με σταθερή προσήλωση σε μια πορεία μεστής και ουσιαστικής προσφοράς στην εβρίτικη επιχειρηματικότητα, στην οικονομία, στον τόπο.

Ο ρόλος της Τράπεζας στις νέες εξελίξεις δεν μπορεί να είναι στατικός. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά και να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις.

Με συνέπεια και συνέχεια στο ρόλο και στην αποστολή μας, η υπερηφάνεια της ιστορικής μας διαδρομής των 22 ετών, μετουσιώνεται πλέον σε ευθύνη για τη μελλοντική μας πορεία.

Η σημερινή Γενική Συνέλευση σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση της θητείας μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Είναι λοιπόν και σε προσωπικό επίπεδο μια ξεχωριστή στιγμή.

Αυτοί οι 14 μήνες είχαν μέσα τους μεγάλες προκλήσεις. Σκληρές δοκιμασίες. Κινδύνους και ευκαιρίες. Είχαν όμως μέσα τους και τη θέληση να ξεπεράσουμε την κάθε δοκιμασία, να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση, να σταθούμε στο ύψος της αποστολής και της ευθύνης μας. Απέναντι στα μέλη, απέναντι στον τόπο μας. Κρατώ κάθε μια από όλες τις στιγμές που έζησα με τους συνεργάτες μου, όποιο χρώμα κι αν είχαν αυτές. Την εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας. Τους ευχαριστώ θερμά.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και τους Προέδρους αυτών, τον κ. Δαστερίδη, τον κ. Χατζηκωνσταντίνου και τον κ. Ντουμανίδη, που με τους κόπους και τις θυσίες τους έδωσαν νέα ώθηση στην Συνεταιριστική Τράπεζα.

Τους Προέδρους και τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου Έβρου, πέρα από τον κ. Νίκο Δαστερίδη, τον κ. Λεωνίδα Κίτσιο και τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, καθώς με τις πρωτοβουλίες και τους σχεδιασμούς τους προσέδωσαν διαχρονικά μια πιο θετική, αισιόδοξη προοπτική.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω για την στήριξη και την συνεργασία τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους υπόλοιπους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό της Τράπεζας, καθώς και τους εξωτερικούς συμβούλους και συνεργάτες μας για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση στην εργασία τους».

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Για να …ξαναζωντανέψει ο οικισμός της Κίρκης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του χωριού που κάηκε από τις Πυρκαγιές του 2023 Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος...

More Articles Like This