9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

300 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ …11.700 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Στα 8 χρόνια της θητείας του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ε. Λαμπάκης, αδιαφόρησε τελείως για την δημιουργία χώρων στάθμευσης τόσο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, όσο και για τα μηχανάκια   

 

Το κυκλοφοριακό αλαλούμ που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, γίνεται εντονότερο μέρα με την ημέρα.

Και ο λόγος είναι ότι η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται ήδη 8 χρόνια στην εξουσία, δεν έχει λάβει την παραμικρή πρόνοια για την δημιουργία χώρων στάθμευσης, τόσο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, όσο και για τα δίκυκλα.

- Advertisement -

«Όποτε ξεπαρκάρει ένα αυτοκίνητο, αμέσως στη θέση του παρκάρουν 4-5 μηχανάκια»: Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτισυκλετιστών Έβρου, Κριτής Κριτού, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη, όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το πρόβλημα είναι γνωστό, ειδικά σε όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Οι θέσεις στάθμευσης για Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι περίπου 1.700 στο κέντρο της πόλης. Τι γίνεται όμως με τους οδηγούς μοτοσυκλετών, που δεν μπορούν να βρουν πουθενά μέρος να παρκάρουν;

Ο κ. Κριτού δίνει τους αριθμούς που προκαλούν εντύπωση, καθώς και τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα η ΛΕΜΕ.

Αναλυτικά λοιπόν, στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφορούν περίπου 11.700 μοτοσυκλέτες, ενώ οι θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν για αυτές είναι μόνο 200-300!

Επιπρόσθετα, εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχει κατατεθεί σχετική μελέτη για τα μηχανάκια, χωρίς όμως να υπάρξει καμιά ανταπόκριση από πλευράς δήμου…

Αυτό που τόνισε τέλος ο κ. Κριτού, εκπροσωπώντας την ΛΕΜΕ, είναι πως πρέπει να αποφασίσει ο δήμος Αλεξ/πολης τι θέλει να κάνει με την κυκλοφορία της πόλης. 

Παράλληλα, υπενθύμισε πως υπάρχει πρόθεση από την ΛΕΜΕ να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού πλέον το κέντρο της Αλεξ/πολης, έχει ξεχειλίσει από… μοτοσυκλέτες!

Μ.Κ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Η Εφημερίδα μας δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε βέβαια και η τελευταία φορά, που ασχολείται με το μεγάλο θέμα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην Αλεξανδρούπολη.

Τα λάθη και οι παραλήψεις των Δημοτικών μας Αρχόντων, είναι συνεχιζόμενα.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, περί άλλων τυρβάζει.

Αλλού έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του, με μία αισθητική που απέχει παρασάγγας, από αυτή των απλών Αλεξανδρουπολιτών.

Έτσι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία πεζοδρόμων (όπως η «εγκληματική» κατάργηση της οδού Κύπρου, που οδηγούσε κατ’ ευθείαν προς το Λιμάνι μας) και η κατασκευή ποδηλατοδρόμων.

Οι οποίοι, βεβαίως στέκονται αχρησιμοποίητοι (ζήτημα είναι αν περνούν δέκα ποδήλατα την ημέρα) γιατί οι νέοι σήμερα δεν θέλουν το ποδήλατο, αλλά το μηχανάκι που κάνει θόρυβο.

(Στα νιάτα μας, βάζαμε στις ακτίνες του ποδηλάτου ένα χαρτονάκι με μανταλάκι, για να θορυβεί καθώς γυρνούσαν οι ρόδες – Να μην τα ξεχνάμε).

Έτσι ο αριθμός των μηχανοκίνητων δικύκλων αυξάνεται κατακόρυφα, θέσεις πάρκινγκ δεν υπάρχουν διαμαρτύρονται οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων που τα μηχανάκια τους εμποδίζουν, αλλά ο Δήμαρχός μας, σφυρίζει αδιάφορα, παρά τις διαμαρτυρίες των Δημοτών, παρά τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, παρά τα ρεπορτάζ στις τοπικές τηλεοράσεις.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είχε δημοσιεύσει συγκεκριμένη πρόταση με τίτλο «ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» όπου πρότεινε, όχι μόνο την λήψη άμεσων μέτρων, αλλά και την ενημέρωση των οδηγών με σποτ στις τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που θα οδηγούσαν σιγά-σιγά, δια της πειθούς στην αρμονική συμβίωση Ι.Χ. και δικύκλων.

Αλλά ο κ. Λαμπάκης αδιαφορεί, νομίζοντας ότι έτσι απαξιώνει την εφημερίδα μας, δια της σιωπής του.

Του θυμίζουμε πως στα 73 χρόνια εκδοτικής της ζωής, η «Ε.Θ.» γνώρισε πολλούς Δημάρχους.

Ένας ακόμη που θα περάσει, θα είναι και ο κ. Λαμπάκης.

Λίγοι μήνες απόμειναν ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Σ. Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This