9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

Βαίνουν προς Κορυδαλλόν

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράνομη κι αν φθάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα ακυρωθεί – Χρειάζονται τα 3/5 της Βουλής, γιατί έχουμε αλλαγή συνόρων

 

Αγαπητέ κ. Διευθυντά 

Επειδή οι Έλληνες και προπάντων οι Μακεδόνες αυτή την ώρα διακατέχονται από μία μελαγχολική πεποίθηση ότι τόσο το όνομα όσο και η εθνότητα και η γλώσσα της Μακεδονίας παραχωρήθηκαν ερήμην της δικής τους θέλησης στα Σκόπια έκρινα ότι πρέπει να ασχοληθεί και η δική μου ταπεινότης για λόγους που δε χρειάζεται καμμία περαιτέρω εξήγηση, με αυτό τι θέμα.

Ίσως κάποτε αυτοί που θα ‘ρθουν μετά από  μας αντιληφθούν το μέγεθος του εθνικού ολέθρου που προκάλεσε μια θεομηνία που ενέσκυψε από τη δική μας, όχι όλων βέβαια θέληση, αλλά όσων πίστευαν ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη βρίσκονται στην επόμενη στροφή του δρόμου, αρκεί να εμπιστευτούν αυτούς που υποσχόταν τον παράδεισο των ονείρων τους.

Ας υπάρχει λοιπόν στο αρχείο σας αυτό το κείμενο μπορεί κάποτε να είναι χρήσιμο για την ιστορία.

Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας

Βασ. Ζέρβας

15/10/2018

***

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για την επίλυση  του μακεδονικού προβλήματος που έχουν μετατραπεί σε επίμονη προσπάθεια ολοκλήρωσης αυτού του εθνικού εγκλήματος ήταν διαφανείς από τότε που ανέλαβε την εξουσία και εκδηλώνονται με ιδεολογική πρόσκληση στις επιδιώξεις και τις προσπάθειες των κομμουνιστών από το 1924.

Στην Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ της 8ης Απριλίου του 2016 υπό τον τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, είχαμε διατυπώσει αναλυτικότερα τα αίτια και τους λόγους για τους οποίους κατά καιρούς το κομμουνιστικό κόμμα ή παραφυάδες αυτού όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν επιδοθεί σε αγώνα για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης και φαίνεται πως η συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη από Κυβερνητικούς παράγοντες αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ολοκλήρωση ενός εθνικού ολέθρου και θα καταστεί κλιμακτηριακή ημερομηνία για την ιστορία της χώρας.

Η συμφωνία αυτή είναι παράνομη και πιστεύουμε πως αν φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα ακυρωθεί έστω και αν περάσει από την παρούσα Βουλή με ισχνή πλειοψηφία αργυρώνητων γυρολόγων πολιτικών διότι απαιτείται η πλειοψηφία των 3/5 δηλ. 180 ψήφοι αφού παραχωρείται και εθνικό έδαφος στη λίμνη των Πρεσπών η οποία μοιράστηκε όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν Ομόσπονδο Κράτος και η διανομή έγινε κατά λόγον μεγέθους μεταξύ των τριών κρατών δηλ. Γιουγκοσλαβίας Ελλάδος και Αλβανίας.

Πέραν όμως αυτού η κυβέρνηση για ένα τόσο και τέτοιο εθνικό θέμα δεν διέθετε την απαιτούμενη πλειοψηφία βάσει της αρχής της δεδηλωμένης αφού ρητά και δημόσια ο Κυβερνητικός εταίρος που αποτελεί συμπλήρωμα σε αριθμό βουλευτών, ήταν και είναι αντίθετος και απολύτως αρνητικός ως προς το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα.

Προφανώς για το λόγο αυτόν ο πρωθυπουργός αγνόησε και το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, προκλητικά δε περιφρόνησε το λαό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει της συμφωνία των Πρεσπών ως απλή σύμβαση στην οποία έκαστος των συμβαλλομένων θεωρεί ότι πλεονέκτησε του άλλου και κατόρθωσε να εξασφαλίσει υπέρ αυτού εκ του ασφαλούς περισσότερα και καλλίτερα ωφελήματα τα οποία αποτελούν ευκαιρία και δίνουν λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα.

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων πριν αλέκτωρ φωνήσει απεδείχθη αναξιόπιστος διότι δεν αποκαλεί το κράτος του Βόρεια Μακεδονία αλλά Μακεδονία σκέτο, Έθνος και Κράτος, και είναι λυπηρό να αποδέχεται αυτή τη συμπεριφορά η  κυβέρνησή μας και να περιμένει ολοκλήρωση της διαδικασίας από τη Σκοπιανή πλευρά προκειμένου εν σπουδή να ολοκληρώσει αυτό το τεράστιο εθνικό έγκλημα.

Ας μάθει όμως η Κυβέρνησή μας πως η βιασύνη αυτή θυμίζει τη Σκύλλα του μύθου που εκαυχήθη ότι γεννά πολλά παιδιά και γρήγορα, αλλά της υπενθύμισαν ότι είναι μήτηρ τυφλών.

Ένα κράτος που απαρνείται την ιστορία και το όνομά του επί αιώνες και σφετερίζεται ένα όνομα ξένο και με  την ιστορία του και με την κουλτούρα του, δε μπορεί να είναι σοβαρό και αξιόπιστο και επόμενον είναι οτιδήποτε αλυτρωτικό και αν υποσχεθεί ή και αν το αλλάξει ακόμη, ποιος εγγυάται πως στο προσεχές μέλλον κάποια άλλη κυβέρνηση δε θα επαναφέρει τα πράγματα στην παρούσα κατάσταση;

Η δική μας κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική που επιχειρούσε ο Χίτλερ με τη θεωρία πως για να αποφύγει τα παζάρια πρέπει να δημιουργήσεις τετελεσμένα γεγονότα.

Δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση πως η συμφωνία αυτή δεν τόσο ασύμφορη όσο είναι ανεφάρμοστη και θα αποτελεί σημείο τριβής στο μέλλον για τους δύο λαούς τους οποίους υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.

Είναι μεγάλη ιστορική αλήθεια πως όταν στα δημόσια πράγματα υπεισέρχεται η ατομική συμπεριφορά, πολλές φορές δεν είναι τίποτα λιγότερο για αυτούς από ένα εισιτήριο για την ειδική πτέρυγα του κορυδαλλού.

Οι κραυγές δε περί δήθεν ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής είναι έπεα πτερόεντα όταν μάλιστα η εθνική φλόγα σιγοκαίει στις καρδιές των Ελλήνων.

Φίλοι Μακεδόνες. Αγαπητοί πρόεδροι των Μακεδονικών Ενώσεων. Επιδοθείτε στην προσπάθεια να βρήτε κήρυκες και αγκιτάτορες σε κάθε Μακεδονική πόλη, που να συνεγείρουν την εθνική των Ελλήνων συνείδηση  για την περιφρόνηση που δέχονται από μια κυβέρνηση που κινείται στο αντίθετο εθνικό και λαϊκό ρεύμα.

Ο Κωστής Παλαμάς το 1940 δεν ερωτεύθηκε το Μεταξά, αγαπούσε όμως παθολογικά την πατρίδα και συνήγειρε την Ελληνική εθνική συνείδηση, στους νέους που προσέτρεχαν ασθμαίνοντες να καταταγούν στο στρατό, εθελοντές με το αλησμόνητο αυτό κήρυγμα.

Ηχήστε σάλπιγγες του Έθνους

Καμπάνες βροντερές δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα

και σεις σημαίες οι τρομερές

στης λευτεριάς ξεδιπλώστε τον αέρα.

Βασίλειος Ζέρβας

πρ. Διευθυντής

Κοινων. Υπηρεσιών Έβρου

τηλ. 6976703048

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This