Home / Κοινωνια / ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ» ΘΡΑΚΗΣ

ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ» ΘΡΑΚΗΣ

Το μειονοτικό κόμμα DEB, προωθεί αποσχιστικό χάρτη στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ – Ιδρύθηκε και προσωρινή Επιτροπή, της «εν εξορία Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» 

 

Με την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, από την …«φιλοσκοπιανή» Κυβέρνηση των Αθηνών, φαίνεται πως ανοίγουν οι Ασκοί του Αιόλου για πολλαπλές ανακατατάξεις στα Βαλκάνια.

Δεν είναι μόνο η αλλαγή συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου.

Είναι και τα σενάρια που ακούγονται για Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη και για Θράκη με πρωτεύουσα  την Κωνσταντινούπολη.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ καταγράφει και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερώνοντας τους Αναγνώστες της, «γράφοντας αυτά που άλλοι, δεν τολμούν».

Διαβάστε λοιπόν τα νεώτερα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

***

Συνεχίζει το αποσχιστικό τουρκοκόμμα DEB στη Θράκη το αντεθνικό έργο του, με τα πρακτοράκια της Αγκυρας να προωθούν αποσχιστικό υλικό στο διαδίκτυο. Μετά τη «Μεγάλη Αλβανία», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν την εμφάνισή τους και χάρτες της «αυτόνομης Θράκης», η οποία είναι ενδεχομένως προάγγελος της «Μεγάλης Θράκης» που θα ανήκει στην Τουρκία!

Ο χάρτης που εμφανίστηκε πρόσφατα περιλαμβάνει όλη την ελληνική (Δυτική) Θράκη, εδάφη της Θράκης που βρίσκονται στη Βουλγαρία, όπως και εδάφη που είναι δήθεν προσαρτημένα στην ελληνική Μακεδονία, φτάνοντας σχεδόν έως τα… προάστια της Θεσσαλονίκης!

Περιέργως, ο χάρτης αυτός δεν περιλαμβάνει τα εδάφη της Ανατολικής Θράκης που είναι σήμερα τουρκικό έδαφος, τα οποία αφήνει απείραχτα στην Τουρκία, γεγονός που αποκαλύπτει και τις αφετηρίες των «δραστών». Αλλωστε, πάνω στον χάρτη έχει τοποθετήσει τη λεγόμενη «σημαία της αυτόνομης Θράκης» που σχεδίασε και διακινεί το αποσχιστικό τουρκοκόμμα DEB επί ελληνικού εδάφους.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον γνωστό στις Αρχές Ελληνα πολίτη Φερούχ Οζκάν, που κατά καιρούς αποτυπώνει στο διαδίκτυο τα όνειρά του. Ωστόσο κανένας ελληνικός θεσμικός παράγοντας (εισαγγελέας) δεν κινείται εναντίον του.

Στον χάρτη που ανέβασε σχολίασε (στα τουρκικά) «Η Ελλάδα και η Βουλγαρία πρέπει να συμβάλουν στην ειρήνη και να αφήσουν την περιοχή της αυτόνομης δυτικής Θράκης στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της» και πρόσθεσε «Αυτή η εικόνα μπορεί να είναι η μοίρα μας» και «δεν μπορεί να είναι η μοίρα μας να ζούμε με αυτόν τον τρόπο», καλώντας εμμέσως σε «ξεσηκωμό»… (Ποιων;). Συγκεκριμένα, στον χάρτη αποτυπώνεται με πράσινο χρώμα η Δυτική Θράκη, με ροζ το βουλγαρικό τμήμα της Δυτικής Θράκης, με πορτοκαλί οι περιοχές που απέδωσε στη Θράκη η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913), ενώ με εκρού ανασύρει από το χρονοντούλαπο κράτος με την ονομασία «Πολιτεία της Ανατολικής Ρούμελης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φερούχ Οζκάν (επώνυμος επιχειρηματίας της Θράκης) δραστηριοποιείται στα… γεωπολιτικά, σημειώνει η ίδια ιστοσελίδα, η οποία στις 16/12/2016 έδωσε πληροφορίες για το προφίλ του ανδρός: «Ο κύριος Φερούχ Οζκάν είναι ένας γνωστός “συντοπίτης” μας, ο οποίος μένει στην Τουρκία. Μάλιστα, έχει επιχειρηματική δράση και στην Ελλάδα, καθώς έχει την εταιρία FERROSTEEL στη Μάνδρα Αττικής. Ο κύριος αυτός, λοιπόν, στην παραπάνω ανάρτηση ενημερώνει την κοινή γνώμη, όπως αναφέρει, πως ιδρύθηκε “προσωρινή διοικούσα επιτροπή” της εν εξορία κυβέρνησης της “Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης”». Και πρόσθεσε ότι σύντομα το όργανο αυτό θα έχει επιλέξει και το λογότυπο του κράτους (της «δημοκρατίας» αυτής), όπερ και εγένετο…

Το λογότυπο ήταν έτοιμο όταν έναν χρόνο αργότερα ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τη Θράκη. Τότε τα διαφημιστικά της επίσκεψης έκαναν λόγο για «ξεσηκωμό», υπονοώντας (λέμε…) τη μαζική υποδοχή του Τούρκου ηγέτη στην περιοχή. Μήπως κάποιος στο «κράτος των Αθηνών» πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον;

Νίκος Σταυρουλάκης

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Απευθυνόμαστε πάλι σε εκείνους τους φίλους, παλαιούς συνδρομητές της Εφημερίδας μας, που κατά διαστήματα μας ειρωνεύονταν λέγοντας: «πάλι για την Τουρκία γράφει ο Κονδύλης».

Τώρα λοιπόν που μαζεύονται βαριά σύννεφα στον ορίζοντα, πιστεύουν άραγε ότι άδικα τους ενημερώνουμε;

Όμως η Αθήνα τί κάνει;

Σ. Κ.