9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2020

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ… ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Δήμαρχος του… «ΝΤΕΝΤΕ-ΑΓΑΤΣ» κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ζητά από τον ΟΣΕ το ιστορικό κτίριο στην παραλιακή, δίπλα στη Νομαρχία, για στέγαση Σχολείου για τα Μουσουλμανόπαιδα  

 

Στην απέλπιδα προσπάθειά του για να παραμείνει για μία ακόμη τετραετία στον θώκο του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, προσπαθεί να εξασφαλίσει τις ψήφους της Μουσουλμανικής μειονότητος, τάζοντας «Λαγούς με πετραχήλια».

Έτσι λοιπόν, πραγματοποίησε προχθές επίσκεψη, στον οικισμό αυθαιρέτων της οδού Άβαντος.

Στην …διθυραμβική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Σύλλογος Αλληλεγγύη Ανάπτυξη Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων το Θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα την Τουρκική, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

***

Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κος Κωνσταντίνος Γκοτσίδης επισκέφτηκαν την περιοχή της Άβαντος και συνομίλησαν μαζί μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είδαμε από κοντά κάποια σημεία στα οποία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις.

Ο Δήμαρχος μας εξέφρασε την πρόθεση του να γίνουν όσα χρειάζονται ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Κάποια από τα έργα που συμφωνήσαμε να γίνουν είναι η επέκταση του νεκροταφείου μας, η ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση δρόμων, η αρίθμηση και η ονοματοδοσία τους (σε κάποια κεντρικά σημεία), ο καθαρισμός σε ρέματα και φρεάτια, στέγαση τμημάτων του Μειονοτικού σχολείου σε κοντινό κτίριο ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα της διπλοβάρδιας, προμήθεια νέων κάδων και καλύτερη οργάνωση στο θέμα της καθαριότητας.

Υπήρξε η δέσμευση εκ μέρους του Δημάρχου πως η πραγματοποίηση αυτών των έργων θα ξεκινήσει άμεσα με πρώτη ενέργεια την επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου που θα καταγράψει ακριβώς τα σημεία όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιασάρ Δαγλή δήλωσε σχετικά: 

“θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον κο Γκοτσίδη για την συγκεκριμένη επίσκεψη, αλλά και να τονίσω ότι αυτό που περιμένουμε είναι πράξεις. 

Υποδεχθήκαμε τις δεσμεύσεις με καλή θέληση, όμως δεν επαναπαυόμαστε και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ενεργειών που θα τις μετουσιώσουν σε πράξεις.

***

Άμεση υπήρξε βεβαίως η κινητοποίηση του κ. Ε. Λαμπάκη, που έσπευσε πάραυτα να αποστείλει επιστολή, με αποδέκτες τους: κ. Αθαν. Σχίζα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ με Κοινοποίηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ζητώντας την παραχώρηση του κλασικού ακινήτου του ΟΣΕ, με τον ωραίο κήπο και το σιντριβάνι, για να το μετατρέψει σε μειονοτικό Σχολείο.

Σημειώνουμε ότι συνομιλητής του κ. Ε. Λαμπάκη είναι ο κ. ΓΙΑΣΑΡ ΔΑΓΛΗ, ο οποίος, όπως έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, τύπωσε στην Αδριανούπολη έγχρωμο Ημερολόγιο του …ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ !!!

Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της εφημερίδος μας, ο κ. Λαμπάκης ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκοποίηση του ονόματος της Αλεξανδρούπολής, ούτε αξίωσε την απομάκρυνση της πινακίδας ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ του Συλλόγου.

Υπενθυμίζουμε ότι για τα δημοσιεύματα αυτά, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, κατηγορήθηκε από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, με αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ρατσισμό και Ξενοφοβία.

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Η ψήφος υπεράνω του νόμου που απαγορεύει την χρήση Τουρκικών Τοπωνυμίων στην Ελλάδα.

Τώρα ο κ. Λαμπάκης, κάνει την μεγάλη υπέρβαση, ζητώντας το ιστορικό κτίριο του ΟΣΕ, επί της παραλιακής οδού Καραολή-Δημητρίου (όπου στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες των Σιδηροδρομικών) να παραχωρηθεί στον Δήμο, για την στέγαση Μουσουλμανικού Σχολείου.

Ενώ γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό το Ιστορικό κτίριο-φιλέτο, δεν πρόκειται να το παραχωρήσει ο ΟΣΕ, για να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του σε άλλο, όπως προτείνει ο κ. Λαμπάκης.

Πάντως τα σχόλια των συμπολιτών, στο θέμα αυτό είναι εξόχως αρνητικά για τον κ. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Και όπως είδαμε στο διαδίκτυο, δηλώνουν πως, ο κ. Λαμπάκης δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

«Ζημιά κάνει και πρέπει να αποχωρήσει» – «Δεν τον σώζει ούτε η στήριξη της Ν.Δ.».

Πάντως ο κ. Λαμπάκης δεν διαβάζει την Ε.Θ., ούτε τον ενδιαφέρουν τα σχέδια της Άγκυρας για την Θράκη μας.

(Βλέπε χθεσινό φύλλο Ε.Θ. για την Αυτόνομη Μεγάλη Θράκη και τον σχηματισμό της προσωρινής εξόριστης επιτροπής της Τουρκικής Δημοκρατίας της Αν. Θράκης).

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This