9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 24 Ιουνίου, 2021

ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Αν. Δημοσχάκης: «Με τα Ανοικτά σύνορα δωρίσατε στον Τούρκο Πρόεδρο ένα υπερόπλο, να εκβιάζει με τις ροές των λαθρομεταναστών την Ελλάδα και την Ευρώπη – Πρέπει να επανέλθει η ομαλότητα στον Έβρο»

 

Στην αποτυχημένη κυβερνητική διαχείριση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που βασίζεται στην ιδεοληπτική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, αλλά και στο αίσθημα ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει στους κατοίκους του Έβρου τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο Νομό, εξαιτίας των αυξημένων ροών ταυτισμένων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, αναφέρθηκε στη προχθεσινή (29/10) συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Επερώτησης ο Βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος ήταν ένας εκ των 7 ομιλητών της Ν Δ.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι:

- Advertisement -

• Η Κυβέρνηση από το 2015 εφάρμοσε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, έδειξε ανοχή στις αυξημένες ροές των ταυτισμένων προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, αφήνοντας τη χώρα να δεχθεί ειρηνική εισβολή.

• Με αυτόν τον τρόπο δώρισε ένα υπερόπλο στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος εκβιάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, ρυθμίζοντας τις ροές κατά το δοκούν, αναλόγως τι εξυπηρετεί τις πολιτικές του.

• Οι κυβερνητικές πολιτικές φόρτωσαν όλο το προσφυγικό και μεταναστευτικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες των ακριτικών νησιών.

• Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ στιγμάτισαν την Αμυγδαλέζα ως κολαστήριο, το καλύτερο προάστιο των Θρακομακεδόνων, όπου λειτουργεί η καρδιά της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομική Ακαδημία, η Σχολή Δοκίμων Υπαστυνόμων, η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, ενώ φιλοξενήθηκαν και οι ενισχυτικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

• Η Κυβέρνηση δημιούργησε ένα Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αχρείαστο και χωρίς αντικείμενο, χωρίς αξίες, δομές και αρχές.

• Η φύλαξη των χερσαίων συνόρων βασίζεται στη φιλοπατρία και στη φιλοτιμία των στελεχών των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης, καθώς και των λοιπών Αστυνομικών Αρχών!

• Το αρμόδιο Υπουργείο κλείνει τα αυτιά του στις εκκλήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Αλεξ/πολης και Ορεστιάδας, που ζητούν την ανανέωση του πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά κι ενισχύσεις στελεχιακού δυναμικού! 

• Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά επεισόδια στο Β. Έβρο με ταυτισμένους πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν παρεμποδίσει και κλείσει τον κάθετο οδικό άξονα, ενώ έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά σε κατοίκους και οδηγούς οχημάτων…

• Με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία συνεργασία με την Τουρκία σε επίπεδο διασυνοριακών επιτροπών.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ταυτισμένο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα έχει εξελιχθεί με δική σας ευθύνη εδώ και τέσσερα χρόνια σε μεγάλη πληγή για τη χώρα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εφαρμόσατε από το 2015 συνειδητά την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Περάσατε το μήνυμα ότι η πύλη της Ελλάδας είναι ανοιχτή και φέρατε την εποχή της Αυστροουγγαρίας στα βόρεια σύνορά μας. Δείξατε ανοχή στις αυξημένες ροές ταυτισμένων προσφυγών και οικονομικών μεταναστών και αφήσατε τη χώρα εκτεθειμένη κατά παράβαση νόμων και εθνικών σχεδίων να δεχθεί ειρηνική εισβολή, χρησιμοποιώντας ανθρώπους σε ανάγκη.

Δωρίσατε στον Τούρκο πρόεδρο ένα υπερόπλο, τον άνθρωπο, να εκβιάζει την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα όποτε θέλει ανοίγει τη στρόφιγγα και ρυθμίζει τις ροές κατά το δοκούν, αναλόγως τι εξυπηρετεί τις πολιτικές του.

Ο πόλεμος στη Συρία υπήρχε και διεξαγόταν και πριν από το 2015. Όμως, τότε είχαμε στείλει το μήνυμα ότι τα σύνορά μας –χερσαία και θαλάσσια- φυλάσσονται με ένα σπουδαίο εργαλείο, το σχέδιο ΑΣΠΙΔΑ.

Φορτώσατε όλο το βάρος στις τοπικές κοινωνίες, κυρίως των ακριτικών νησιών, στα σμαράγδια  του Αιγαίου Πελάγους

Μας κατηγορήσατε για την Αμυγδαλέζα, αλλά θα πρέπει σήμερα να σας πω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τι σημαίνει Αμυγδαλέζα. Η Αμυγδαλέζα είναι το καλύτερο προάστιο ως περιοχή των Θρακομακεδόνων. Επίσης, εκεί λειτουργεί η καρδιά της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί, κύριοι Υπουργοί, είναι η Αστυνομική Ακαδημία, η Σχολή Δοκίμων Υπαστυνόμων, η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης.

Εκεί ήταν εγκατεστημένοι οικίσκοι δυόμισι χιλιάδων περίπου και εκεί φιλοξενήσαμε τις ενισχυτικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, που προήρχοντο από τις περιφερειακές υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Εσείς αυτήν την καρδιά της Αστυνομίας την ονομάσατε «κολαστήριο». Εσείς δημιουργήσατε κολαστήρια στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δημιουργήσατε ένα Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αχρείαστο και χωρίς αντικείμενο, με αποτέλεσμα να υπαχθεί στην αρχή στους κόλπους του Υπουργείου Εσωτερικών, στη συνέχεια, λόγω της εύρυθμης λειτουργίας να το ανεξαρτητοποιήσετε και να το δωροδοτήσετε με την αυτονομία και την αυτοτέλειά του. Γιατί άραγε;

Επίσης, οι καθ’ ύλην και οι κατά τόπον αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τότε, δυστυχώς, επί  των ημερών σας ενδεχομένως να τράβηξαν και χειρόφρενο.

Ιδρύσατε ένα Υπουργείο χωρίς δομές, χωρίς αξίες, χωρίς αρχές, χωρίς στελεχιακό δυναμικό, πάνω από το οποίο πολλές φορές πλανώνται και σκιές σκανδάλων με πρωταγωνιστές τις ΜΚΟ. Αδιαφορείτε για την ενίσχυση των δομών φύλαξης των χερσαίων συνόρων μας και τις αφήσατε στη φιλοπατρία και τη φιλοτιμία των στελεχών των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και των λοιπών αστυνομικών Αρχών.

Όμως, παρά τις μάχες επί της συνοριογραμμής οι αριθμοί αποτυπώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουν συλληφθεί οκτώμισι χιλιάδες περίπου οικονομικοί μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ το ίδιο διάστημα –όχι πολύ μακριά, πέρυσι- είχαν συλληφθεί χίλιοι εξακόσιοι έντεκα.

Και εσείς πώς αντιδράτε; Κλείνετε τα αυτιά σας στις εκκλήσεις των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Ζητούν ενισχύσεις και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού οχημάτων, εφοδίων και τεχνικών μέσων και τις απαραίτητες θερμικές κάμερες, τις οποίες δεν αντικαθιστάτε, αλλά ούτε και φτιάχνετε. Και εσείς απαντάτε με απλές υποσχέσεις, ότι θα ενισχύσετε τις δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια, κυρίως στον Βόρειο Έβρο, με πρωταγωνιστές ταυτισμένους πρόσφυγες πολέμου και οικονομικούς μετανάστες. Έχουν παρεμποδίσει την κυκλοφορία τρεις φορές τελευταία στον κάθετο οδικό άξονα της Νέας Εγνατίας και έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά στους κατοίκους, σε οδηγούς οχημάτων, ενώ αποτελούν συνεχή κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, κυρίως κατά τη νύχτα, διότι κινούνται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Νέας Εγνατίας.

Αυτά τα γεγονότα έχουν προκαλέσει έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας στην κοινωνία του Έβρου και παρακαλώ θα ήθελα να ακούσω πώς θα αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα και αυτά τα φαινόμενα και πώς θα επανέλθει η ομαλότητα στους κατοίκους του Νομού Έβρου, που πραγματικά ζουν εφιαλτικό σενάριο και ενδεχομένως αυτό να εκτραπεί και να καταπέσει το σύστημα της προστασίας των συνόρων μας.

Θα πρέπει να σας ενημερώσω, κύριοι Υπουργοί και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι οι τουρκικές Αρχές –όπου είχαμε ένα πάγιο κεκτημένο- δεν συνεργάζονται στο πλαίσιο των διασυνοριακών επιτροπών. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό είναι κατόρθωμα της δικής σας Κυβέρνησης.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Βασίζεται σε πέντε πυλώνες. Αναφέρθηκε από τους συναδέλφους μας -και από τον Πρόεδρό μας αναφέρεται κατ’ επανάληψη- με κεφαλαία γράμματα.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε».

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Erasmus+: Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης στη Γρανάδα της Ισπανίας

Mε συντονιστή φορέα την ΔΙΔΕ Έβρου και συμμετέχοντες σχολεία του Ν. Έβρου Στις πολλαπλές κοινωνικές απαιτήσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινότητας...

More Articles Like This