9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Συνάντηση στην Ορεστιάδα «Δικηγόρων για την Ειρήνη»

Η Τριεθνής συνάντηση Νομικών από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος 

 

Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα η τριεθνής συνάντηση νομικών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, που διοργανώνει η ομάδα “Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια”, με την υποστήριξη της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου. 

Η τριεθνής συνάντηση και επιστημονική ημερίδα με θέμα “Κράτος δικαίου και σύγχρονη δικηγορία” θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του τοπικού δικηγορικού συλλόγου και με τη  στήριξη της υφυπουργού Εσωτερικών, όπως τονίστηκε στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της ομάδας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και ενημέρωσης της κ. Νοτοπούλου για τις μέχρι τώρα δράσεις και τη διεύρυνσή τους και προς την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. 

- Advertisement -

Η ομάδα γνωστοποίησε στην υφυπουργό Εσωτερικών ότι “έστειλε σε δικηγορικούς συλλόγους της Βουλγαρίας, των πόλεων Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης), Μπουργκάς (Πύργου), Σμόλιαν και Κίρτζαλι” την ιδρυτική διακήρυξή της, μεταφρασμένη στη βουλγαρική γλώσσα και ενημερωτικές επιστολές. Επιπλέον “ενημερωτικές επιστολές στην τουρκική γλώσσα εστάλησαν στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Αδριανούπολης (Edrine), της Ραιδεστού – Τυρολόης (Tekirdag-Chorlou) και της Προύσας (Bursa)”. 

Στόχος της ομάδας “Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια”, που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο, όπως επισημάνθηκε, είναι να φθάσει παντού το μήνυμα της ειρήνης και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών με τη βοήθεια της νομικής κοινότητας. 

“Στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια διαβαλκανικής συνεργασίας των νομικών, ιδιαίτερα ενόψει της τριεθνούς συνάντησής τους στην Ορεστιάδα” τόνισε σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπούλου. 

“Προχωράμε με αισιοδοξία μετά τη διπλωματική επιτυχία της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις διακρατικές συμφωνίες με πολλή δουλειά στη βάση της συνεργασίας. Στεκόμαστε αρωγοί ως υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στην προσπάθεια τους αυτή και νομίζω ότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά περίτρανα ο ενωτικός ρόλος του δικαίου και των φορέων άσκησής του” υπογράμμισε η κ. Νοτοπούλου. 

“Είμαστε ικανοποιημένοι η ανταπόκριση από την πλευρά της υφυπουργού Εσωτερικών, όσον αφορά τη διοργάνωση της τριεθνούς συνάντησης στην Ορεστιάδα, ήταν πολύ  περισσότερη απ’ όση αναμέναμε” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της Ομάδας “Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια”, Μανώλης Λαμτζίδης και πρόσθεσε: “Επιλέξαμε την Ορεστιάδα, το ακριτικό σημείο που συναντιούνται οι τρεις χώρες. Το σύνθημά μας είναι “Η δικαιοσύνη μας εμπνέει και μας ενώνει”. 

“Σκοπός μας είναι η συνεργασία με τις νομικές κοινότητες των αντίστοιχων κρατών για την εμπέδωση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας στα βαλκανικά κράτη. 

Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη και οι δικαιϊκοί θεσμοί αποτελούν ισχυρό ενοποιητικό στοιχείο των χωρών και των κοινωνιών” τόνισε ο κ. Λαμτζίδης.

Σταυρούλα Αγελαδαράκη

RadioEvros.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός έπληξε και… τις επιχειρήσεις του Έβρου

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το Α’ εξάμηνο – Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, έχουμε φέτος 73...

Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί

Για την κατασκευή Δικτύων Φυσικού Αερίου, στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Ολοκληρώθηκαν...

Για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων Ροδόπης

Συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, κ. Αντώνη Μπέζα – Το «ΞΕΝΙΑ» Κομοτηνής να βγει σε διαγωνισμό

ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Το προεκλογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης έχει ανατραπεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – Ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις – Μείωση των βουλευτών σε 250...

Επιδότηση δρομολογίων όχι μόνο για τον χειμώνα

Να στηριχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξ/πολης-Σαμοθράκης και για τους καλοκαιρινούς μήνες Η ανάγκη να...

More Articles Like This