9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;

Απέλυσαν τους συμβασιούχους Αραβομαθείς και τώρα δεν μπορούν να εξετάσουν τους λαθρο-πρόσφυγες, που μπαίνουν στη χώρα μας, περνώντας τον ποταμό Έβρο – Απίστευτες οι καταγγελίες 

 

Απίστευτες καταγγελίες για τη λειτουργία της Μονάδας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στη Θράκη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ιστολόγιο «Κεντρί της Ποτίδαιας» σε άρθρο του με τίτλο «Και ο κλαυσίγελως συνεχίζεται…».

Πέντε μήνες μετά τη διάλυση της Μονάδας της Κομοτηνής η ευαίσθητη για τα εθνικά θέματα Υπηρεσία φαίνεται πως εξακολουθεί να υπολειτουργεί, αν αληθεύουν φυσικά τα όσα τραγελαφικά δημοσίως καταγγέλλονται.

- Advertisement -

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, μετά τη μαζική αποχώρηση επιχειρησιακών στελεχών τον περασμένο Μάιο, η κεντρική διοίκηση αδυνατεί μέχρι σήμερα να στελεχώσει πλήρως τη Μονάδα, με τις παρακολουθήσεις των κινήσεων των εγκάθετων της Άγκυρας στην περιοχή να γίνονται πλέον δια… μεταφράσεων του τουρκόφωνου Τύπου.

Η κωμικοτραγική κατάσταση που φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί ωστόσο δεν σταματά εδώ. Γυναίκα υπάλληλος της ΕΥΠ καταγγέλλεται πως διατηρεί με ανώτερο της ερωτική σχέση, την οποία εκμεταλλεύεται για να ανελιχθεί «όσο πιο ψηλά γίνεται», ενώ υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε –άγνωστο γιατί- μη επιχειρησιακός υπάλληλος ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Το τραγικότερο πάντως όλων είναι ότι στο δημοσίευμα παρουσιάζεται άνδρας φερόμενος ως υπάλληλος της ΕΥΠ να διατηρεί λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook με πραγματικά στοιχεία και φωτογραφίες. Δεν τα δημοσιεύουμε επειδή μοναδική μας επιθυμία και σκοπός είναι να τον διαφυλάξουμε, κάτι που αν και όφειλε δεν έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του υποθέτοντας προφανώς ότι κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική του ιδιότητα.

Ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στον Έβρο

Η κατάσταση στην τοπική Μονάδα της ΕΥΠ υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μας απασχολούσε δημοσιογραφικά καθώς λόγω της φύσεως της αποστολής της Υπηρεσίας, εσωτερικά της ζητήματα δεν δύναται συνήθως να αποκαλύπτονται. Το δημοσιογραφικό όμως ενδιαφέρον «γεννάται» εύλογα από τη στιγμή που όλα όσα καταγγέλλονται επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία και την επιχειρησιακή ικανότητα της Μονάδας και κατ’ επέκταση την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Στο άρθρο λοιπόν επισημαίνεται, ως απόρροια της όλης κατάστασης, η δράση ανθρώπου στον βόρειο Έβρο ο οποίος φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το τουρκικό Προξενείο και να συνεχίζει πλέον ανενόχλητος τη δράση του, ενώ αναφορά γίνεται και στην αυξημένη εισροή μεταναστών στη χώρα μας τους οποίους οι αρμόδιες Αρχές αδυνατούν να εξετάσουν λόγω.. έλλειψης αραβομαθών στην ΕΥΠ.

«Επιπλέον, στον Έβρο η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες έχει ξεφύγει, αφού πλέον είναι σύνηθες φαινόμενο, κατά εκατοντάδες, να καταλαμβάνουν το οδόστρωμα και να αποκλείουν κεντρικές αρτηρίες του νομού. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της ΕΥΠ αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι αραβομαθείς που είχε προσλάβει περιττεύουν και τους απέλυσε! Διότι, τί να τον κάνεις τον γνώστη Αραβικής στη Θράκη όταν δεν σε ενδιαφέρει να εξετάσεις όλους αυτούς που εισέρχονται στη χώρα; Κάπως έτσι μετά βρίσκονται σφαγμένες γυναίκες στην παρέβρια περιοχή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

fonirodopis.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Το ότι έχουμε χάσει τον «μπούσουλα» εδώ στην Θράκη (και στον Έβρο βέβαια) είναι ένα γεγονός που μας προβληματίζει.

Η δυσλειτουργία στην ΕΥΠ, φαίνεται ότι συνεχίζεται, την στιγμή που η χώρα μας κατάντησε «ξέφραγο Αμπέλι» αφού ο καθένας που το επιθυμεί, μπορεί να εισβάλει στην χώρα μας, με το «έτσι θέλω».

Και μάλιστα τελείως ανεξέλεγκτα.

Άραγε είναι τυχαία τα όσα συμβαίνουν;

Σ. Κ.

 

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρώτος ο ναυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

Στην κατάκτηση Χρυσών Μεταλλίων, σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στις Περιφερειακές Ομάδες της χώρας - Απολογισμός...

More Articles Like This