9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Φθηνότερο ναύλοι και αύξηση επιβατών 33% στο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Εγκρίθηκαν νέα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Μόσχα και Αγία Πετρούπολη – Θα γίνουν οι πτήσεις; – Θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια για Παρίσι και Λάρνακα Κύπρου  

 

Νέα δρομολόγια που αφορούν στην αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ρωσία ενέκρινε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Λεπτομέρειες γι’ αυτές τις νέες πτήσεις έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου «Δημόκριτος», Στέλιος Ζαντανίδης.

Ο κ. Ζαντανίδης εξήγησε πως μετά την αίτηση της εταιρείας Ellinair προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση που έλαβε, έχει γίνει ήδη το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση των πτήσεων αυτών.

Οι προορισμοί είναι δύο και δεν είναι άλλοι από την Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα. Στο αίτημα αναγράφεται πως οι πτήσεις προγραμματίζονται για τις 23 και 24 Μαΐου 2019.

Δηλαδή, κάθε Πέμπτη θα πραγματοποιείται η πτήση για Αγία Πετρούπολη και κάθε Παρασκευή η πτήση για Μόσχα. Πρόκειται ουσιαστικά για δρομολόγια που θα γίνονται μια φορά τη βδομάδα, με αεροσκάφη Airbus A320.

Ωστόσο, παρ’ όλο που συγκεκριμένη εταιρεία φρόντισε και πήρε άδειες (χρονοθυρίδα) για να κάνει τα δρομολόγια που χρειάζεται, δε σημαίνει ότι τελικά οι πτήσεις θα γίνουν κιόλας.

Το αν υλοποιηθούν οι πτήσεις αυτές, θα φανεί από την πώληση των εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη, πιο καθαρή εικόνα θα υπάρχει γύρω στον Μάρτιο – τουτέστιν αν θα υπάρχουν «κλεισίματα» για τα δρομολόγια αυτά.

Σίγουρα, εκείνο που απαιτείται από εδώ και πέρα είναι η στήριξη των εν λόγω πτήσεων όχι μόνο από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα από όσους ενδιαφέρονται για το τουριστικό προϊόν.

Περισσότεροι κατά 26.000 επιβάτες στον «Δημόκριτο»

Εντούτοις, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ο Στέλιος Ζαντανίδης, ήταν το γεγονός πως για την χρονική περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018, οι επιβάτες ήταν περισσότεροι κατά 26.000!

Δηλαδή, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης καταγράφηκε μια αύξηση τους επιβάτες κατά 33% και στις πτήσεις κατά 18%.

Μάλιστα, ο κ. Ζαντανίδης εξέφρασε την ευχή να διατηρηθούν αυτά τα επίπεδα και την επόμενη χρονιά.

Οι λόγοι, κατά τον κ. Ζαντανίδη, που προκλήθηκε αυτή η αύξηση είναι αφενός τα μεγάλα αεροσκάφη που είναι πλέον στις πτήσεις και αφετέρου τα ελαφρώς φθηνότερα εισιτήρια.

Σύμφωνα με ασφαλή εκτίμηση του κ. Ζαντανίδη, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα έχουν επιπλέον καθοδική πορεία.

Τέλος, όσον αφορά άλλα δρομολόγια, ο αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης διατύπωσε την άποψη πως το δρομολόγιο από και προς το Παρίσι θα ξαναγίνει, όπως επίσης θα επαναληφθεί και το εγχείρημα με την Λάρνακα Κύπρου.

Μ.Κ.

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη 24 Οκτωβρίου 2018
Επόμενο άρθροΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ «-ΗΝΤΑ»

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This