9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Επιβεβαίωση για τα σενάρια νέων βάσεων

Ικανοποιημένος ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ με τις δηλώσεις Π. Καμμένου στην Ουάσινγκτον – Μεταξύ των βάσεων που θα γίνουν, είναι και η Αλεξανδρούπολη 

 

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις διευκολύνσεις που παρέχει η Ελλάδα σε στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, από τη λειτουργία και τον σχεδίασμά νέων βάσεων, στα οποία αναφέρθηκε από την Ουάσινγκτον ο Πάνος Κομμένος και δέχθηκε κριτική, ενώ την ίδια στιγμή διέψευσε δημοσιεύματα που δήθεν περιόριζαν όποια αμερικανική δραστηριότητα στη βάση της Σούδας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάιατ στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter έκανε retweet δημοσίευμα εφημερίδας που έγραψε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται η δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στον Βόλο και η «επέκταση» της συνεργασίας τους και στην Κάρπαθο – και το επικρότησε με τη λέξη «Bravo».

- Advertisement -

Με αυτόν τον τρόπο διέψευσε άλλα δημοσιεύματα, που τον έφεραν να δηλώνει ότι δεν θα κατασκευαστεί καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και πως «η κύρια πλατφόρμα μας είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας».

Λυτό που πρέπει να αντιληφθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν «ανοίξει» τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και στον αμυντικό τομέα, για πολλούς και διάφορους λόγους, και δεν είναι ο Πάνος Κομμένος, όπως υποκριτικά αναφέρουν, που θέλει να κάνει την Ελλάδα «προκεχωρημέvq φυλάκιο των ΗΠΑ». 

Εκτός κι αν στέλνουν «μήνυμα» στον ίδιο τον Α. Τσίπρα.

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα διανυκτερεύει στην Αλεξανδρούπολη

Στις 16 Απριλίου 2024 το Ολυμπιακό Φως γεννήθηκε ξανά στην Αρχαία Ολυμπία, και ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας...

More Articles Like This