9.4 C
Alexandroupoli
Friday, April 19, 2024

Ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΒΡΥΧΑΤΑΙ – ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ

Την ώρα της μεγάλης Διακλαδικής Άσκησης, οι λαθροπρόσφυγες συνεχίζουν ανενόχλητοι την εισβολή τους στο ελληνικό έδαφος – Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Πραγγί Διδ/χου από τις τρεις σφαγμένες γυναίκες 

  

Στην τελική της φάση εισέρχεται σήμερα, η μεγάλη Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ».

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, παρά την περικοπή που έχει επέλθει κατά 60% στις Αμυντικές Δαπάνες, στα χρόνια των Μνημονίων, ασκούν το προσωπικό, αξιοποιούν τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων, και διατηρούν εξαιρετικά υψηλή, την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδος, έναντι οποιασδήποτε ξένης επιβουλής.

- Advertisement -

Μέχρι εδώ καλά.

Αλλά σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε, τις ανησυχίες και ερωτήσεις των κατοίκων που ζουν στην μεθόριο περιοχή του ποταμού Έβρου, που ζητούν απάντηση, όπως ανέφεραν στην εφημερίδα μας, για την συνεχιζόμενη ροή των λογής λογής λαθρο-προσφύγων, (που δεν είναι πρόσφυγες) από τα σύνορα του Έβρου.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε, λένε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, για τις εισβολές των λαθρομεταναστών μέσω θαλάσσης προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου έχουν δημιουργηθεί ασφυκτικές συνθήκες στα Κέντρα Κράτησης λαθρομεταναστών (τους οποίους τώρα μεταφέρει η Ελληνική Πολιτεία για διασπορά στην Κεντρική Μακεδονία) ενώ από τα σύνορα του Έβρου ήταν ελάχιστα τα περιστατικά παράνομης εισόδου.

Τώρα όμως η εικόνα έχει αλλάξει καθώς είναι χιλιάδες οι εισερχόμενοι στο Ελληνικό έδαφος, περνώντας τον ποταμό Έβρο με την καθοδήγηση δουλεμπόρων που θησαυρίζουν, αφού η τουρκική στρατοχωροφυλακή, έχει απομακρυνθεί από τα περάσματα του Έβρου.

Μας ερωτούν λοιπόν:

«Τι κάνει ο Ελληνικός Στρατός που έργο του έχει την φύλαξη των Συνόρων;

Και τί νόημα έχει η συγκέντρωση στον Έβρο των πλέον αξιόμαχων δυνάμεων του Στρατού μας για την μεγάλη Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, όταν την ίδια ώρα που βρυχώνται τα κανόνια και τα Αεροπλάνα, οι ορδές των λαθροπροσφύγων συνεχίζουν την εισβολή τους στο Ελληνικό έδαφος, τελείως ανενόχλητες;».

Ειλικρινά απάντηση σ’ αυτό το απλό ερώτημα δεν μπορούμε να δώσουμε.

Ο κόσμος του Έβρου όμως είναι ανήσυχος και ενοχλημένος από το προχθεσινό περιστατικό, που κοντά στις όχθες του ποταμού, στην περιοχή του Πραγγίου Διδ/χου, τρεις γυναίκες αφρασιατικής καταγωγής, πιθανότατα πρόσφυγες, βρέθηκαν μαχαιρωμένες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δίπλα στις σφαγμένες άτυχες Ευρασιάτισσες, βρέθηκαν και δύο μαχαίρια στρατιωτικού τύπου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσαν στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, τον αποτροπιασμό τους, ότι είναι ανάστατοι και ανήσυχοι για τις οικογένειές τους, και νοιώθουν πλέον ανασφαλείς.

Ο Έβρος δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε κόμβο διακίνησης μεταναστών (οι οποίοι στο σύνολό τους σχεδόν είναι νέοι, ηλικίας έως 30 ετών και «μάχιμοι») ούτε να δίνεται η εντύπωση ότι τα ελληνικά σύνορα έχουν καταντήσει ξέφραγο αμπέλι.

Η ηγεσία του Στρατεύματος πρέπει επί τέλους, να παρέμβει άμεσα στους πολιτικούς προϊσταμένους της.   

Όχι άλλος εφησυχασμός.

Σ. Κ. 

spot_img
spot_img
Friday, April 19, 2024

Latest News

Η Γεωργία Πετροπούλου, Legal Director, JTI Hellas στο Delphi Economic Forum IX: «Στη JTI είμαστε απόλυτα συγχρονισμένοι με τη νέα εποχή»

Στη συνολική εμπειρία των εργαζομένων στη JTI στο νέο δυναμικό και μεταβαλλόμενο πλαίσιο και στην εποχή της ψηφιακής εξέλιξης...

More Articles Like This