9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Άμεσες επισκευές ζητά το Νοσ/μείο Αλεξ/πολης 

Για να επισκευασθούν όλα τα στραβά που άφησε η αμαρτωλή ΔΕΠΑΝΟΜ, πρέπει να …γκρεμισθούν πτέρυγες του Νοσoκομείου

 

Το ποσό των 4 εκ ευρώ θα διεκδικήσει το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης από το νέο ΕΣΠΑ «ενεργειακής αναβάθμισης», που ανοίγει το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για ένα ποσό, που αν τελικά δοθεί στο ΠΓΝΑ «θα γίνει ενίσχυση της μόνωσης, της παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας, και μια σειρά από κτιριακές επισκευές» λέει ο διοικητής του ιδρύματος Δημήτρης Αδαμίδης, που συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Δ. Αδαμίδης: «Θα έπρεπε να γκρεμίσουμε πτέρυγες»

Όσοι έχουν επισκεφθεί έστω και για λίγο το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ξέρουν καλά ότι είναι ένα κτίριο με πολλά προβλήματα που είναι περισσότερο από προφανή. «Το κτίριο από το 2002 που παραδόθηκε, έως σήμερα δεν έχει συντηρηθεί, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπήρχαν πολλά κατασκευαστικά προβλήματα από την πρώτη μέρα», εξηγεί ο κος Αδαμίδης και επικαλείται την αλλληλογραφία του πρώτου Διοικητή του νέου Νοσοκομείου με την τότε ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ο τότε Διοικητής κος Σιούτας που είχε φέρει σε πέρας τη μετακόμιση του Νοσοκομείου από την οδό Δήμητρας στην Δραγάνα και ήταν ο πρώτος Διοικητής επί των νέων εγκαταστάσεων είχε επανειλημμένως επισημάνει προβλήματα σε αλληλογραφία του με την κατασκευαστική εταιρία του Δημοσίου, με τα οποία όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς.

«Είναι λάθη που προκαλούν μεγάλες φθορές» σημειώνει ο νυν Διοικητής και αναφέρει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από την αλληλογραφία Σιούτα – ΔΕΠΑΝΟΜ, με τον τότε Διοικητή να επισημαίνει ότι «τα σιφώνια έχουν λάθος κλίσεις και υπάρχουν ασθενείς που κάνουν ντους στο μπάνιο και τα νερά γεμίζουν τους θαλάμους». 

Στη μεγάλη εικόνα, ο κος Αδαμίδης υποστηρίζει ότι για να επισκευαστούν όλα τα λάθη «θα πρέπει να γκρεμιστούν ολόκληρες πτέρυγες του Νοσοκομείου», κάτι βέβαια που δεν είναι εφικτό, αλλά αν τελικά ληφθεί η διεκδικούμενη από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις.

Η «αμαρτωλή» ΔΕΠΑΝΟΜ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης ΝΟσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) συστάθηκε το 1983 και λειτούργησε έως το 2013 οπότε και συγχωνεύθηκε με τον τοτε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (σήμερα κΤΥΠ). Το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που είναι έργο της, ξεκίνησε το 1997 και τελείωσε το 2002, όμως και γι’ αυτό στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ έχουν έρθει αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη, όπως και για πολλές άλλες υποθέσεις ανά την Ελλάδα.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ, αν και σήμερα δεν υφίσταται πια, έχει αφήσει πίσω της ένα πολύ αμαρτωλό παρελθόν που κανείς δεν μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια καθώς ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει μία σειρά από δίκες στην οποία εμπλέκονται μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ειδικά της περιόδου 1997-2010.

reportal.gr

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This