9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΧΟΣ

Σκηνή πρώτη:

Πριν από λίγες μέρες έτρεχα καθυστερημένος να προλάβω το λεωφορείο του ΚΤΕΛ για τη Θεσ/νίκη. Το πρώτο πρωινό ήταν και το επόμενο έφευγε το μεσημέρι.

Δίπλα μου, ασθμαίνουσα κυρία με την οποία φτάσαμε μαζί στο γκισέ εισιτηρίων του Σταθμού.

- Advertisement -

Την άφησα να περάσει πρώτη γιατί είχε μουλιάσει από το άγχος.

Με τρεμάμενα χέρια αυτή, έβγαλε αντί το πορτοφόλι της, από τη τσάντα, φάκελο τη ΔΕΗ και έδωσε με μεγάλη σιγουριά τον λογαριασμό.

Αντί, δηλαδή, το αντίτιμο της διαδρομής εισιτηρίου.

Πριν την πιάσει πανικός, ο ταμίας του ΚΤΕΛ της έκοψε την απόδειξη, με τον αριθμό θέσης στο όχημα και περίμενε το ποσό που αντιστοιχούσε η διαδρομή, ενώ ταυτόχρονα τη συμβούλευε να μην έχει τόσο άγχος.

«Αν δεν είχα άγχος, θα είχα χάσει το πρωινό για Θεσ/νίκη που πρέπει για λόγους υγείας να προλάβω» του απάντησε σπεύδοντας προς την έξοδο, όπου δίπλα στο ρείθρο του πεζοδρομίου το πούλμαν ήταν έτοιμο ν’ αναχωρήσει, αφού είχε ήδη κλείσει τις πόρτες του.

Σκηνή δεύτερη:

Νεαρή κοπελιά, γκαρσόνα, γύρω στα 25, με εναλλακτική εμφάνιση και αργόσυρτη φωνή, έπαιρνε την παραγγελία μας, σε καλή ταβέρνα της παραλιακής Αλεξ-πολης.

Ώρα νεκρή για το μαγαζί και η παρέα μας τέσσερα άτομα.

Που σημαίνει παραγγελία πέντε-έξι πιάτων.

Είμασταν, βλέπετε, και όλοι μας λόγω κρίσης λίγο τσιφούτηδες.

Σε δύο από τα πιάτα ζητήσαμε μια προσθαφαίρεση υλικών.

Κράτησε η γκαρσόνα σημείωση και αφού πήρε την παραγγελία για τα ποτά, έκανα εγώ το λάθος το μοιραίο να επαναλάβω τις προσθαφαιρέσεις, διότι είχα την εντύπωση ότι κάτι δεν είχε καταλάβει καλά.

Έπιασε με απελπισία το κεφάλι της με μια θεατρινίστικη αλλά δεν νομίζω ψεύτικη κίνηση και αναφώνησε με απελπισία.

«Μη με αγχώνετε γιατί θα κάνω λάθος».

Ε, την άγχωσα φαίνεται, γιατί τελικά έφερε λάθος τις παραγγελίες.

Να επισημάνω εδώ ότι ένα προανάκρουσμα ή επίφαση άγχους πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως καταφυγή, ως δικαιολογία για απόσειση ευθυνών.

Κάτσε ρε συμπατριώτισσα, στο υπεύθυνο επάγγελμα της γκαρσόνας που ασκείς στο καλό μαγαζί και σου προκαλεί άγχος το να πάρεις σωστά μια παραγγελία;

– Άλλαξε δουλειά.

Αν δουλεύεις στο σέρβις της ταβέρνας και έχεις καθημερινό άγχος τότε αυτό παίρνει χαρακτηριστικά νοσηρότητας.

Ιδιαίτερα όταν αυτά σωματοποιούνται, μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τότε κάνε κάτι πολύ απλό.

Άλλαξε δουλειά.

Σκέφθηκα φεύγοντας από την ταβέρνα, τι να πει και η συμπαθέστατη και ευειδής δεσποινίς Μαρίνα, παρουσιάστρια των δελτίων ειδήσεων στη Τηλεόραση «ΘΡΑΚΗ-ΝΕΤ» με το άγχος που θα έπρεπε να ‘χει καθημερινά για άψογη παρουσία στο γυαλί.

Κι αυτή ειδήσεις σερβίρει με προσθαφαιρέσεις.

Για την γκαρσόνα όμως καλά θα ήταν να αλλάξει και να ασχοληθεί με την εκτροφή μεταξοσκωλήκων και κουκούλια παραγωγής μεταξιού, που είναι πιο αγχολυτικά στην αντίδραση.

Κι αυτό θα  της το ‘λεγα γιατί διαπίστωσα από την ομιλία της, την ώρα που έπαιρνε την παραγγελία μας, να ‘χει προφορά καταγωγής μάλλον Σουφλίου.

Ο ΣΧΟΛ-ιαστής

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This