9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Ανάγκη στήριξης έχει η ενόργανη γυμναστική

Καμμία στήριξη δεν έχει προσφέρει ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης στον ΟΕΓΑ – Η προπόνηση γίνεται, μέσα σε ένα ΤΟΛ – Υποσχέσεις μόνο και υποκριτικές δηλώσεις

 

Με έκπληξη άκουσα τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής μας και εστίασα την επιχειρηματολογία του για το ΤΟΛ της ενόργανης γυμναστικής.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι: Όταν θέλει κάποιος βρίσκει τρόπους, όταν δεν θέλει ψάχνει δικαιολογίες. Σε ένα άθλημα που εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας και αναπτύσσεται συνεχώς δεν μπορεί να μην γίνεις αρωγός στην εξέλιξη του. Ειδικά όταν στην ευρύτερη ακριτική περιοχή μας που αναδεικνύει σπουδαία ταλέντα, που πληρούν τις προδιαγραφές και να στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Τα παιδιά μας αγωνίζονται και φέρνουν συνεχώς διακρίσεις προβάλλοντας τον αθλητισμό του τόπου μας και ως ανταμοιβη στεγάζονται σε ένα ΤΟΛ. 

Παιδιά και γονείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στον σύλλογο του ΟΕΓΑ. Οι υποσχέσεις του κ. Δημάρχου άρχισαν από την προεκλογική του περίοδο το 2010 για την στέγαση του ”Σπιτιού της γυμναστικής” στο παλιό κολυμβητήριο. 

Άρα είναι αδικαιολόγητη η θέση του Δημάρχου “ότι δεν γίνονται όλα μαζί”. Προφανώς ο ΟΕΓΑ δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα του.

Το συγκεκριμένο άθλημα πρέπει να στεγαστεί μόνο του και μπορεί να αναπτύξει περισσότερα αθλήματα της γυμναστικής, όπως ρυθμική, τραμπολίνο, ακροβατική γυμναστική, γυμναστική για όλους, αθλήματα αναγνωρισμένα από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Σε συνδυασμό με τις διακρίσεις που δημιουργούν πρότυπα, την οργάνωση την μεθοδικότητα και το τρόπο ανάπτυξης, μπορούμε να προσελκύσουμε πολλά περισσότερα παιδιά στα αθλήματα της γυμναστικής. 

Ο χώρος του ΤΟΛ στερούν κάθε τέτοια δυνατότητα. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να μετακομίσουν για να υποστηριχθεί η εξέλιξη τους ή να σταματήσουν διότι ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Πολλά παιδιά που έρχονται για να μάθουν το άθλημα της ενόργανης μπαίνουν σε αναμονή διότι δεν χωράμε πλέον.

Δεν φταίμε εμείς που είμαστε ο μοναδικός σύλλογος που ασχολείται με την ενόργανη γυμναστική.

Το 2012 υπήρχαν σκέψεις και ενδιαφέρον για ανακατασκευή του Παλιού κολυμβητηρίου. Υπήρχαν κάποιες μελέτες κόστους ανακατασκευής και τότε δεν είχε τεθεί θέμα στατικότητας. Επίσης ως σύλλογος παραδώσαμε έκθεση για το παλιό κολυμβητήριο στον κ. Δήμαρχο , όπως και στον Υπουργό αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έδινε σε τυχόν κατασκευή του Σπιτιού Γυμναστικής 200.000 €.

Για το αίτημα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε προσπάθεια δύο (2) φορές μετά από προτροπή και πρόταση μου η οποία απερρίφθη. Στο συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε ο κ. Δήμαρχος να επισκεφθεί το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους του ιδρύματος για εύρεση λύσης. Η φράση του Δημάρχου “Κακόμοιρη οικονομικά χώρα, άρα κακόμοιρες οικονομικά λύσεις…” δεν τον αθωώνουν σε καμία περίπτωση. Οι υποσχέσεις και η υποκριτικές δηλώσεις των αυτοδιοικητικών χαρακτηρίζονται απο κακομοιριά.

Σαν σύλλογος έχουμε συνεργαστεί με τις γείτονες χώρες Τουρκία &Βουλγαρία και με εκδηλώσεις που συνδιοργανώσαμε συμβάλλαμε στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας. Επίσης είχαμε ενημερώσει γραπτώς και δημόσια για τα οφέλη των εκδηλώσεων και των αγώνων της ενόργανης γυμναστικής το 2012 το 2013 και το 2015 στην πόλη μας.

Νεκτάριος Κελεσίδης

Πρόεδρος Συλλόγου ΟΕΓΑ 

Αλεξανδρούπολη

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΑΛΕΞ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This