9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Βάση του ΝΑΤΟ θέλουν οι Αλεξ/πολίτες

Έξι (6) στους δέκα (10) Δημότες συμφωνούν στη δημιουργία Βάσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας – Θα αισθάνονται πιο ασφαλείς 

  

Περίπου ένας χρόνος συμπληρώνεται από την περίοδο που την δημόσια συζήτηση της Αλεξανδρούπολης είχε απασχολήσει έντονα η φημολογία περί δημιουργίας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο λιμάνι της. Η συζήτηση αυτή είχε ξεκινήσει από το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη είχε χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός ελικοπτέρων της Συμμαχίας, τα οποία το καλοκαίρι του 2017 είχε συμμετάσχει σε άσκηση που είχε γίνει στη Ρουμανία.

Η βραχύχρονη παραμονή των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη είχε πυροδοτήσει τα σενάρια, που με τη σειρά τους είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ λάδι στη φωτιά είχε ρίξει και η δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη που είχε πει ότι θα ήθελε μία βάση του ΝΑΤΟ στην πόλη.

- Advertisement -

Εν τέλει τίποτα δεν έγινε, ενώ υπήρξε και η δήλωση από την αμερικανική πλευρά ότι δεν εξετάζει ενδεχόμενο εγκατάστασης βάσης στην Αλεξανδρούπολη και το θέμα «ηρέμησε», ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επανεμφάνιση των ελικοπτέρων στο μέλλον καθώς η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Ελλάδα, που με τη σειρά της είναι μέρος της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) και ως εκ τούτου υποχρεούται να συμμετάσχει σε ασκήσεις και να παρέχει διευκολύνσεις στους ασκούμενους, όταν αυτό ζητείται.

Εσχάτως όμως, στο μεγάλο αυτό παζλ προστέθηκε «από το πουθενά» ένα ακόμη κομμάτι που δίνει ένα διαφορετικό σχήμα στην εικόνα, καθώς αποκαλύφθηκε έρευνα της εταιρίας RASS, σε ερώτηση της οποίας 6 στους 10 Αλεξανδρουπολίτες δήλωσαν ότι θα αισθάνονταν ασφαλείς, αν στην περιοχή υπήρχε μία βάση του ΝΑΤΟ.

Η αναφορά έγινε από την πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη σε μια αποστροφή του λόγου της, στην ομιλία της στην ημερίδα «Η Ασφάλεια σήμερα, Πρώτα ο Άνθρωπος – Πολίτης», που έγινε στην Αλεξανδρούπολη από την Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

reportal.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This