9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας σε Δράμα-Καβάλα-Έβρο 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου, θα διατεθούν 1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Ανάπτυξης των αντίστοιχων Δήμων

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, πόροι συνολικού ύψους 1.076.880 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα διατεθούν στα Επιμελητήρια Δράμας, Καβάλας και Έβρου καθώς και στο Δήμο Δράμας για δράσεις που έχουν στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των αντίστοιχων Δήμων.

Ενόψει της υπογραφής της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστα Κινατζίδη, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Δράμας και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιχειρηματική ανάπτυξη και τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Περιφέρειας για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

- Advertisement -

1. Δράμα – Δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας

Στη Δράμα, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 581.105 ευρώ για την πραγματοποίηση τριών έργων. Τα δύο από αυτά, που αφορούν στη δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας και στην προμήθεια του εξοπλισμού της, προϋπολογισμού 290.000 και 61.105 ευρώ αντίστοιχα, είναι του Επιμελητηρίου Δράμας, ενώ το τρίτο, που αφορά στην κατασκευή των υποδομών που θα στεγάσουν τη δομή στήριξης, είναι του Δήμου και έχει προϋπολογισμό 230.000.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δράμας θα διαμορφώσει στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Λαμπριανίδη 40 δύο ανεξάρτητους χώρους. Εκεί το Επιμελητήριο θα δημιουργήσει και θα λειτουργήσει μια πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας. 

Στόχος της δομής θα είναι η ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης μέσα από την υποστήριξη ατόμων, κατά βάση ανέργων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και έχουν ήδη επεξεργασθεί ένα επιχειρηματικό πλάνο στους τομείς της αγροδιατροφής, του τουρισμού-πολιτισμού, των πλαστικών και χημικών, της υγείας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας, των υβριδικών τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

2. Καβάλα – Δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας

Στην Καβάλα, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 310.375 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια πλήρως εξοπλισμένη δομή στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Στόχος της δομής θα είναι η υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού και της πολιτιστικής βιομηχανίας, μέσα από τη βοήθεια και την καθοδήγηση σε άτομα, αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή κατόχους εξειδίκευσης, κατά προτεραιότητα ανέργους, που επιθυμούν να αναπτύξουν νέες επιχειρήσεις.

3. Έβρος – Δημιουργία δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας

Στον Έβρο, η Περιφέρεια θα διαθέσει από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα 185.400 ευρώ προκειμένου το Επιμελητήριο να δημιουργήσει μια δομή στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος της δομής θα είναι η ενίσχυση της αυτο-απασχόλησης μέσα από την υποστήριξη ατόμων, κατά βάση ανέργων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και έχουν εργασθεί σε ένα επιχειρηματικό πλάνο. Η δομή θα δίνει προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες των ανέργων, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και υπό σύσταση επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και έχουν ανάγκη καθοδήγησης και δικτύωσης. 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This