9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Εθνική αυτοκτονία 

Τέρμα οι βάρκες και τα φουσκωτά – Οι λαθρομετανάστες θα μας έρχονται πλέον, με αεροπλάνα και βαπόρια – Τι κρύβει η κύρωση του Συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, που θα υπογραφεί στις 11 Δεκεμβρίου στο Μαρόκο – Ποιες χώρες δεν υπογράφουν   

 

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Μαρακές του Μαρόκου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΟΗΕ για την κύρωση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση.

Πρόκειται για ένα μακροσκελές κείμενο, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει τη λαθρομετανάστευση σε «ανθρώπινο δικαίωμα», καταργώντας πρακτικά κάθε μεταναστευτική πολιτική στις χώρες που θα το υπογράψουν. 

- Advertisement -

Κάθε κράτος που θα το συνυπογράψει εκχωρεί εμπράκτως και διά νόμου την κυριαρχία του στο δοτό και ανυπόληπτο προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών. 

Σε όλο το κείμενο των 34 σελίδων του συμφώνου δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «παράνομος» ή παράγωγο αυτής. 

Πλέον οι λαθρομετανάστες θα είναι «μία ομάδα που χαίρει των ιδίων διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, οι οποίες πρέπει να αποτελούν αντικείμενο σεβασμού, να προστατεύονται και να εκπληρώνονται ανά πάσα στιγμή».

Όποιο και αν είναι το κίνητρο και ο σκοπός της μετανάστευσης, αυτή πρέπει να ενθαρρύνεται και να προστατεύεται. 

Μάλιστα, τα υπογράφοντα κράτη πρέπει να δημιουργήσουν μία κεντρική ιστοσελίδα, όπου θα παρατίθενται «επιλογές μετανάστευσης», δηλαδή διατάξεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας, προϋποθέσεις για την έκδοση βίζας, απαιτήσεις για την αδειοδότηση εργασίας, ευκαιρίες δωρεάν περίθαλψης, εκπαίδευσης και σπουδών, κόστος και συνθήκες διαβίωσης κ.λπ. Κάτι σαν τουριστικός οδηγός δηλαδή.

Ως ένας εκ των σκοπών του συμφώνου εμφανίζεται ο περιορισμός των κινδύνων και των δυσκολιών που οι μετανάστες αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία της μετακίνησής τους, καθώς και ο σεβασμός και η εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους μέσω της απαιτούμενης πρόνοιας και υποστήριξης. Με άλλα λόγια, τέρμα οι βάρκες και τα φουσκωτά. 

Από τούδε… αεροπλάνα και βαπόρια. Ουσιαστικά «θεσμοθετείται» η λαθρομετανάστευση με τη θέσπιση ενός κώδικα δικαιωμάτων του λαθρομετανάστη, καθώς και λίστας προσφερόμενων υπηρεσιών. 

Κι αυτά πρέπει να γνωστοποιούνται μέσω εντύπων που τα ίδια τα εθνικά κράτη πρέπει να εκδίδουν και να διανέμουν σε όλες τις γλώσσες του πλανήτη, που θα περιλαμβάνουν και τις πληροφορίες για τα προνόμιά τους, την εύκολη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, τη δωρεάν περίθαλψη και εκπαίδευσή τους και φυσικά… τα δικαιώματά τους και τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντί τους, όπως το να τους κάνουμε να νιώσουν «πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία μας και αναπόσπαστο γρανάζι της συνοχής της». 

Η όποια διαφωνία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ουσιαστικά. Τόσο απλά!

Μέχρι στιγμής η Αυστρία, η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν δηλώσει ότι θα απόσχουν από τη σύνοδο. Μαζί φυσικά και οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, που απείχαν και από τις διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη του συμφώνου. 

Η Ελβετία πιθανότατα δεν θα το ψηφίσει, ενώ και στη Γερμανία δημιουργείται αυτές τις ημέρες μία τάση διενέργειας δημοψηφίσματος από την Εναλλακτική για τη Γερμανία, αλλά με την αρωγή και του υποψήφιου διαδόχου της Μέρκελ Γενς Σπαν. 

Η Ελλάδα, όπως είναι αναμενόμενο, μάλλον θα υπογράψει, όπως πολλοί υπογράφουν τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας και το μετανιώνουν μόλις έρθει ο πρώτος λογαριασμός.

Παναγιώτης Χ. Δουμάς

Επιχειρηματίας, επικεφαλής της Κίνησης 

«Έθνος & Ελευθερία»

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This