9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

«ΕΚΡΗΞΗ» ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ

Σε θέση άμυνας και απόγνωσης οι Εβρίτες – Τώρα μας έρχονται και με φουσκωτά στη Μάκρη 

  

Η διακίνηση μεταναστών μέσω Έβρου έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. 

Σύμφωνα προς τα στοιχεία του ’Οκτωβρίου, οι μετανάστες που εντοπίσθηκαν στην Θράκη αυξήθηκαν κατά περίπου 80% σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο, ενώ το 100% έφθασε η αύξηση αυτών που εντοπίσθηκαν από την αστυνομία και κατεγράφησαν στην Θεσσαλονίκη.

Μόνο τον Οκτώβριο ή αστυνομία συνέλαβε 76 διακινητές και 1.911 μετανάστες, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα είχαν συνελήφθησαν 46 διακινητές με 1.072 μετανάστες. 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. 

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν 34 διακινητές με 1.632 μετανάστες, όταν τον περυσινό Οκτώβριο είχαν συλληφθεί 20 διακινητές με 869 μετανάστες.

Σε θέση άμυνας και απόγνωσης οι Εβρίτες

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την έκρυθμη κατάσταση που κλιμακώνεται εξ αιτίας των μεταναστευτικών ροών, αλλά και τα έκτροπα που καταγράφονται από ταυτισμένους οικ. μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, διαταράσσοντας έτσι την καθημερινότητα των κατοίκων του Έβρου.

Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της προφανούς κυβερνητικής αποτυχίας ως προς την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, καθώς και οι συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και τον διεθνή διασυρμό μας.

Γνωστοποιήθηκαν με έμφαση, τα διάφορα περιστατικά παρακώλυσης & αποκλεισμού της οδικής κυκλοφορίας από  οικ.μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, οι επιθέσεις που έχουν γίνει σε διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς & οι ενοχλητικές ενέργειες σε δημόσιους- δημοτικούς χώρους όπως πλατείες , στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, γεγονότα που έχουν δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα ανασφάλειας σε μια άκρως φιλειρηνική κοινωνία.

Στην απάντησή του το Υπουργείο τονίζει ότι αναλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίζεται ο απόλυτος σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων και η σύννομη κυκλοφορία/διακίνηση τους στον ενιαίο χώρο Schengen. Αναφέρεται επίσης ότι γίνονται δράσεις με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Γεγονός παραμένει ότι ομάδες παράτυπων μεταναστών κινούνται άναρχα κι ανεξέλεγκτα κατά μήκος του Έβρου, έχοντας προφανώς παραβιάσει τα σύνορα της χώρας μας, ενώ οι κάτοικοι του Έβρου έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή περιστατικά παρακώλυσης & αποκλεισμού της κυκλοφορίας αλλά κι επιθέσεων ακόμη, σε αυτοκίνητα από ομάδες μεταναστών.

Οι δράσεις του υπουργείου αποδεικνύονται ανεπαρκείς στην πράξη φέρνοντας αντιμέτωπους φιλήσυχους πολίτες με ανθρώπους σε ακραία ταλαιπωρία κι ένδεια με συνέπειες ανεξέλεγκτες.

Εν τω μεταξύ στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι επτά  (27) αλλοδαπών προέβησαν,  ποχθές το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μάκρης Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Όπως έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, οι Λαθρο-πρόσφυγες που μας έρχονται μέσω του Έβρου, δεν προωθούνται σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, αλλά μένουν Ελλάδα.

Η χώρα μας Ισλαμοποιείται.

Γι’ αυτό και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατεβάζει προκαταβολικά τους Σταυρούς με χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

Όλα με την σειρά τους.

Σ. Κ.  

 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This