9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΤΗΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Από 6 έως 10 Δεκεμβρίου 2018, για την εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Νικολάου – Θα λειτουργήσει στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας – Θα είναι προς όφελος της τοπικής αγοράς; 

 

Θα το δούμε κι αυτό.

Ανάμεσα στις άλλες …πρωτοποριακές ιδέες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για το καλό της πόλεως, ξεφύτρωσε προχθές και η λειτουργία (για πρώτη φορά στα χρονικά) εμποροπανηγύρεως, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου.

- Advertisement -

όπως μας πληροφορεί η Ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή, με την αριθ. 633/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η διεξαγωγή εμποροπανήγυρις από 6 έως 10 Δεκεμβρίου 2018 με την ευκαιρία εορτασμού του πολιούχου ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Ειδικότερα προβλέπονται δέκα (15) θέσεις, από τις οποίες οι δύο (2) προορίζονται αποκλειστικά για την περίπτωση των αδειούχων του άρθρου 45 του Ν.4497/2017. (κατόχων βεβαιώσεων πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας).

Επιτρεπόμενα είδη πώλησης θα είναι γενικά τα επιτρεπόμενα στις αγορές του άρθρου 38 του Ν.4497/2017 και ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

Ι. βιομηχανικά είδη πλην ηλεκτροδοτούμενων ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών, όπως είδη ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας ή οικιακής φροντίδας, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.

ΙΙ. Βιβλία

ΙΙΙ. Είδη λαϊκής τέχνης – χειροποίητα παραδοσιακά αντικείμενα

IV. Υπηρεσίες παροχής πρόχειρων γευμάτων.

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες που παρέχονται από κατόχους καντινών και φορητών εγκαταστάσεων έψησης για την παρασκευή πρόχειρων γευμάτων, καθώς και πώλησης ειδών κυλικείου.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας ελέγχου θα εκδοθεί κατάλογος συμμετεχόντων για την Εμποροπανήγυρη, ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλεξ/πολης, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του Δήμου και κατόπιν να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής. Η εν λόγω έγκριση θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Για την θέση που καταλαμβάνει κάθε πωλητής διενεργείται κλήρωση. Αμοιβαία αλλαγή θέσεων μεταξύ των πωλητών επιτρέπεται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερόμενων στον Δήμο.

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει η Ανακοίνωση.

Όμως το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής.

Θα λειτουργήσει αυτή η εμποροπανήγυρις, προς όφελος των καταστημάτων  της Αγοράς της Αλεξανδρούπολης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι σύμφωνος;

Πάντως όπως μας ανέφεραν συμπολίτες, την περασμένη Παρασκευή που η Αγορά είχε την λεγόμενη «BLACK FRIDAY» η Δημοτική Αστυνομία έκοβε κλήσεις στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, για …παράνομη στάθμευση.

Για το καλό της Αγοράς, των πελατών και των καταστηματαρχών.

Σ. Κ.  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Οριστική η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Την μετατρέπει σε Τζαμί – Πράκτορας του Γκιουλέν ο Βαρθολομαίος, «Αρχι-βρωμερός» ο Ιερώνυμος, λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν νεαροί τουρίστες – Μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχείο Καραντίνας για 14 ημέρες – Ανησυχία στο νησί

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τουρκία επιμένει να θέλει «τα δικά μας, δικά της» - Μόνη απάντηση στα άνομα σχέδιά της, είναι η ισχυροποίηση των Ενόπλων...

Προσκαλούνται για κατάταξη στην αεροπορία

Οι στρατεύσιμοι της 2020 Δ’ ΕΣΣΟ και από την Αν. Μακεδονία-Θράκη Mε Εγκύκλιο Διαταγή...

Σε εφαρμογή οι νέοι πεζόδρομοι Αλεξ/πολης

Αφορούν δρόμους μεταξύ της παραλιακής οδού και της Λεωφόρου Δημοκρατίας – Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020

More Articles Like This