9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17ΡΗΔΕΣ 

Και διπλώματα οδήγησης για 17ρηδες – O ΣΥΡΙΖΑ τα παίζει όλα, για να κερδίσει τις εκλογές – «Υπερόπλο» οι αποδόσεις Ιθαγένειας σε 700.000 περίπου αλλοδαπούς και λαθρομετανάστες – Τα τριάντα (30) μεγάλα «ρουσφέτια» 

 

Μπορεί η Κυβέρνηση να επαναλαμβάνει μονότονα, ότι οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν με την συμπλήρωση της τετραετίας, στο τέλος  του Οκτωβρίου 2019, αλλά το κλίμα που επικρατεί δείχνει πως ήδη έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με την «Εστία», το τελευταίο του χαρτί, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμετρήσεως βάζει στο τραπέζι ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. 

- Advertisement -

Ένα χαρτί με το οποίο τα παίζει «όλα για όλα», μοιράζοντας αυξήσεις σε μισθούς, δίδοντας παροχές, επιδόματα και αναδρομικά, τάζοντας χιλιάδες προσλήψεις και «κλείνοντας το μάτι» σε αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους. 

Είναι σαφές ότι τα «δώρα» της Κυβερνήσεως έχουν κοινωνική στόχευση, εκκινούν από τους πιο αδύναμους και επεκτείνονται στρατηγικώς σε συγκεκριμένες κατηγορίες και κλάδους οι οποίοι ανήκουν στην μεγάλη δεξαμενή των εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρική ιδέα του σχεδίου προφανώς, να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την χαμένη δυναμική του επενδύοντας επικοινωνιακά σε παροχές και αποκομίζοντας οφέλη από τα ρουσφετολογικά «δωράκια».

Αυτή η στρατηγική στην όποια επενδύει η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μεθοδευμένα εδώ και ένα με ενάμιση χρόνο, μέ σειρά ρυθμίσεων, ενώ τώρα εισέρχεται στην κυρία φάση σχεδιασμού της.

Ήδη εψηφίσθη η επιστροφή των αναδρομικών στους δημοσίους λειτουργούς, ενώ εξηγγέλθησαν δια στόματος Πρωθυπουργού χιλιάδες προσλήψεις.

Από  αυτή την εβδομάδα ξεκίνα η κατάθεση νομοσχεδίων και μεμονωμένων διατάξεων στην Βουλή, με τις όποιες θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι εξαγγελίες που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση και ειδικώς αυτές που έγιναν από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Το αποκορύφωμα θα έλθει με την διανομή κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και με την ακύρωση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις, σημείο στο οποίο συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες.

Τα 30 μεγάλα «ρουσφέτια» είναι τα εξής:

1. 33.000 προσλήψεις την επομένη διετία σε Παιδεία, Υγεία και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

2. Μείωση εισφορών από το 20% στο 13,33% για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

3. Καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και ιατρούς. 

4. Mή εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις. Κερδισμένοι θα είναι τουλάχιστον 900.000 συνταξιούχοι, που αν εφηρμόζετο το μέτρο θα είχαν απώλειες έως 18% (εξ αιτίας τής προσωπικής διαφοράς).

5. Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

6. Μείωση ΕΝΦΙΑ. Η ρύθμιση θα προσδιορίζει πως θα γίνει η μείωση, με την Κυβέρνηση να εστιάζει στα φτωχά νοικοκυριά. 

7. Παράταση εξωδικαστικού μηχανισμού. Το θέμα αυτό είναι υπό διαπραγμάτευσιν.

8. Μείωση φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την σταδιακή μείωση του συντελεστού φορολογήσεως (από 29% σε 25% μέσα σε μία τετραετία).

9. Επιδότηση του πετρελαίου θερμάνσεως. Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

10. Ενίσχυση νέων ανέργων, που δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

11. Μετασχηματισμοί-Συγχωνεύσεις-Μετατροπές Εταιρειών. Οι διατάξεις που ευρίσκοντο στον παλαιό 2190 επικαιροποιούνται ώστε να επιτρέπονται όλες οι μορφές μετασχηματισμών.

12. Έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο τών δημοσίων συμβάσεων.

13. Αλλαγές στις ειδικότητες των ιατρών και τα ιατρικά συνέδρια. Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα θεσμοθετεί και αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

14. Αλλαγές στα λύκεια και στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τ ό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας μέχρι το τέλος του έτους. 

15. Εποπτεία Εταιρειών. Οριζόντια νομοθεσία για όλες τις οντότητες, η οποία θα συμπληρώσει τα εταιρικά νομοσχέδια των ΕΠΕ και ΑΕ που έχουν ήδη ψηφισθεί.

16. Δεύτερη Ευκαιρία Εταιρειών. Αφορά σε «κόκκινες» εταιρείες και πρόκειται για ενσωμάτωση οδηγίας, με την ρύθμιση να είναι ακόμη υπό επεξεργασία.

17. Σχέδιο για ρύθμιση οφειλών προς εφορίες και Ταμεία σε έως 120 δόσεις.

18. Ρυθμίσεις για «αδειοδότηση και έλεγχο κατασκευής κεραιών στην ξηρά».

19. Διανομή του Κοινωνικού Μερίσματος. Το βασικό σχέδιο προβλέπει να ακολουθηθεί η περυσινή «συνταγή».

20. Αύξηση κατωτάτου μισθού αρχές του έτους.

21. Δικαίωμά ψήφου για πρώτη φορά στους 17άρηδες – Διπλώματα οδηγήσεως στους 17άρηδες.

22. Σύσταση Κέντρων Ενημερώσεως και Υποστηρίξεως Δανειοληπτών.

23. Συναινετικά διαζύγια εξπρές μέσω συμβολαιογράφου. 

24. Εξαίρεση εκπαιδευτικών από αξιολόγηση.

25. Μαζικές αποδόσεις ιθαγένειας.

26. Αύξηση υπερωριών αστυνομικών.

27. Αύξηση θέσεων αντιδημάρχων.

28. Στήριξη Οδηγών ταξί από Υπουργείο Μεταφορών.

29. Νομική αναγνώριση ταυτότητος φύλου.

30. Δυνατότητα βεβαιώσεως αυθαιρέτων από αρχιτέκτονες.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Σχετικά με τις μαζικές αποδόσεις Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, κυρίως λαθρομετανάστες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις 700.000.

Και ουσιαστικά, αυτό είναι το «υπερόπλο» που θα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προσεχείς εκλογές, για να διατηρηθεί στην εξουσία.

Σ. Κ.  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρόστιμα κρύβει το Ε-9 για τα ακίνητα

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους

«Επιστρατεύονται» άνεργοι για αγροτικές εργασίες

Οι άνεργοι μπορούν να απασχοληθούν σε αγροτικές δραστηριότητες, χωρίς να χάσουν το επίδομα ανεργίας

«Σφραγίζονται» τα σύνορα του Έβρου

Από Στεριά και Αέρα – Σε ποια σημεία μπαίνουν θερμικές κάμερες – παρακολούθηση από Ελικόπτερα και Drones– Ενισχύεται το «τείχος» από Καστανιές μέχρι...

Θετικά μηνύματα τιμών στα σκόρδα

Αισιοδοξία στον Συνεταιρισμό της Νέας Βύσσας Με μηδενικά αποθέματα από την περσινή χρονιά και...

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για...

More Articles Like This