9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ

Τι σημαίνει για την χώρα μας, η «Παγκόσμια Συμφωνία για Ασφαλή Μετανάστευση» που θα επικυρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο Μαρόκο – Κόμματα, Πολιτικοί και Διανοούμενοι σιωπούν – Μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας

 

“Οι κίνδυνοι για τη χώρα από την επικύρωση της παγκόσμιας συμφωνίας ποτ θα καθιστά της μετανάστευση δικαίωμα όλων των πολιτών της Γης”

“Το εκρηκτικό κοκτέιλ για την Ελλάδα από την αναμενόμενη δημογραφική κατάρρευση και την παράλληλη αύξηση ροών από μουσουλμανικά κράτη” 

- Advertisement -

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο, σε συνδυασμό με τις μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας που δεν λένε να σταματήσουν, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο μας καλεί εδώ και πολλά χρόνια να αναλάβουμε δράσεις και να δώσουμε λύσεις, κάτι που μόνο ο Κώστας Καραμανλής με τις κυβερνήσεις του έκανε, με αποτέλεσμα τη σχετική βελτίωση των δεικτών όταν ίσχυσαν τα μέτρα που έλαβαν τότε οι αρμόδιοι φορείς, επιτείνεται με τη φυγή μισού εκατομμυρίου μορφωμένων νέων την περίοδο της κρίσης.

Όσον αφορά τις μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές, σύμφωνα με τη FRONTEX, οι καταγεγραμμένοι παρανόμως εισελθόντες στην Ελλάδα ήταν το 2008 52.300, το 2009,40.000, το 2010, 55.700, το 2011,57.000, το 2012,37.200, το 2013.24.800, το 2014,50.834, το 2015, 885.386, το 2016, 182.287 και το 2017, 42.305.

Όσον αφορά το τρέχον έτος, τα μέχρι στιγμής στοιχεία της FRONTEX αναφέρουν ότι έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα 43.562 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι από το 2008 έως σήμερα έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί 1.451.374 αλλοδαποί, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και άγνωστος αριθμός ατόμων που μπαίνει και παραμένει την Ελλάδα παράνομα.

Ο Αναστάσιος Λαβρέντζος στο βιβλίο του «Σιωπηρή Άλωση» (εκδόσεις Πραγματεία) πραγματεύεται το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας σε σχέση με το Μεταναστευτικό, παραθέτοντας χρήσιμους πίνακες για την πορεία του. 

Ο συγγραφέας μάς λέει: «Από δω και μπρος εισερχόμαστε σε μια ασταμάτητη αριθμητική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού».

Το «κλειδί» εδώ είναι ο όρος «ασταμάτητη». Δεν οδεύουμε, δηλαδή, σε μια κατάσταση ισορροπίας σε ένα πιο χαμηλό αριθμητικό επίπεδο, αλλά από δω και μπρος μπαίνουμε σε μια κατηφόρα.

Όπως λέμε, εισερχόμαστε σε τερματική δημογραφική φάση.

Οι δημογραφικές προβολές διάφορων διεθνών οργανισμών μάς δείχνουν πού πηγαίνουμε. Επιλέγοντας το λεγόμενο κύριο σενάριο της Eurostat -το οποίο δεν είναι και το πιο απαισιόδοξο-, βλέπουμε ότι το 2050 ο ελληνικός πληθυσμός θα είναι το πολύ 9.000.000. 

Το χειρότερο όμως θα είναι η βαθιά γήρανση του πληθυσμού που παράλληλα θα συντελείται. Με βάση το ίδιο σενάριο, εκτιμάται ότι στα 9.000.000 που αναφέραμε τα 3.000.000 θα είναι άνω των 65 ετών.

Δηλαδή μιλάμε για έναν πληθυσμό ο οποίος στο μέσον του αιώνα θα βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης. 

Όπως είπα δε, αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο. 

Ωστόσο ακόμα και αυτές οι εκτιμήσεις είναι αρκούντως τρομοκρατικές για να μας κάνουν να κινητοποιηθούμε.

Ο συγγραφέας μάς λέει, επίσης: «Το δημογραφικό έλλειμμα της χώρας σε λίγες δεκαετίες θα είναι τόσο σημαντικό, ώστε, αν υποθέσουμε ότι θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με μεταναστευτικές ροές, τότε πραγματικά θα μιλάμε για μια άλλη χώρα. Και το ερώτημα δε μια τέτοια περίπτωση είναι αν μια κοινωνία μεταβαλλόμενη με τέτοιον τρόπο θα μπορέσει να διατηρήσει κάποια συνοχή ή ακόμα και να διαχειριστεί τις διαφορές της».

Άρα, με βάση τους αριθμούς, που είναι αμείλικτοι, η Ελλάδα κινδυνεύει τις επόμενες δεκαετίες λόγω της δημογραφικής κατάρρευσης, από τη μια πλευρά, και των πραγματικά ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών, από την άλλη, να μετατραπεί σε μια άλλη χώρας.

Δηλαδή, σε μια άλλη Ελλάδα, της οποίας ol κάτοικοι θα είναι κάτι σαν Έλληνες, θα μιλούν κάτι που θα μοιάζει με ελληνικά και θα έχουν εθνική συνείδηση κάτι σαν ελληνική.

Για τη θρησκεία δεν μιλάμε- ορισμένοι από τους νεότερους αναγνώστες αυτού του άρθρου θα προλάβουν να δουν τους ορθοδόξους μειονότητα μέσα στην Ελλάδα και το Ισλάμ κυρίαρχη θρησκεία της πατρίδας μας.

Και ενώ η κατάσταση είναι αυτή και τα μείζονα προβλήματα απαιτούν έναν εθνικό και κοινωνικό διάλογο, ούτως ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για την πορεία που οι ίδιοι θέλουν να ακολουθήσουν η χώρα και το έθνος τις επόμενες δεκαετίες, διαβάζουμε ότι στις 10 και τις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια Συνόδου στο Μαρακές (Μαρόκο), πρόκειται να επικυρωθεί από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ η Παγκόσμια Συμφωνία για την Ασφαλή, Συντεταγμένη και Νόμιμη Μετανάστευση, η οποία, αν και μη δεσμευτική, δημιουργεί δίκαιο και καθιστά τη μετανάστευση δικαίωμα των πολιτών της Γης. 

Ορισμένες χώρες που έχουν κυβερνήσεις οι οποίες νοιάζονται για τον τόπο και τους ανθρώπους τους και έχουν στρατηγική για την πορεία του κράτους τους έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία.

Οι χώρες αυτές είναι η Αυστραλία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, οι ΗΠΑ , το Ισραήλ, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία και εσχάτως προστέθηκε η Ελβετία.

Σημειώνεται ότι η κρατούσα άποψη στην Ελβετία είναι ότι οι μη δεσμευτικοί πολιτικοί στόχοι που διατυπώνονται στο κείμενο της συμφωνίας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νομικά δεσμευτικές διατάξεις μακροπρόθεσμα.

Και ερχόμαστε τώρα στην Ελλάδα, μία από τις χώρες που αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα, αυτό της δημογραφικής κατάρρευσης και εκείνο της ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών, στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων.

Αντί να γίνει ένας εθνικός διάλογος με τους πολίτες, στις πόλεις και στα χωριά, στα ΜΜΕ για το θέμα και να αναδειχθεί η βούληση του λαού, εν όψει της υπογραφής της εν λόγω Συμφωνίας, επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, ί “Που σημαίνει, μια ομάδα πολιτικών και διπλωματών, μια δράκα ατόμων που -δεν νοιάζεται για την πορεία της πατρίδας και για το μέλλον του Ελληνισμού, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τη βούληση των Ελλήνων, αποφάσισε να υπογράψει, χωρίς εμάς, για τη δική μας καταστροφή.

Κόμματα, πολιτικοί, διανοούμενοι και δημοσιολογούντες σιωπούν και αφήνουν τη δράκα που προανέφερα να υπογράψει την καταστροφή μας; Ναι. μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μάς.

Σάββας Καλεντερίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Τρομερό όπλο αποκτούν τα νησιά και ο Έβρος

Το Ισραηλινό Σύστημα στο «Τείχος του Έβρου» μπορεί να εξουδετερώσει, σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση, όλο το τουρκικό οπλοστάσιο -...

More Articles Like This