9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης

«Μία Αφήγηση – Ένας λυγμός – Μια Διεθνής Ατιμία» – Εκδήλωση του Ιστορικού Μουσείου Ορεστιάδος, την προσεχή Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

 

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του ∆ήμου Ορεστιάδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τον τίτλο: «Η θλιβερή εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, μια αφήγηση, ένας λυγμός, μια διεθνής ατιμία» και θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την συμπλήρωση 96 χρόνων (Οκτώβριος 1922) από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της ∆Η.Κ.Ε.Π.Α.Ο. 

Κεντρικός παρουσιαστής και ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Εβρίτης δημοσιογράφος και συγγραφέας με καταγωγή από το ∆ιδυμότειχο, κ. Παντελής Αθανασιάδης. 

- Advertisement -

Στην εκδήλωση θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα και θα προβληθούν σχετικές φωτογραφίες και ιστορικά έγγραφα και ντοκουμέντα από την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, που θα μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και στο κλίμα των τραγικών εκείνων ημερών, που αφορούν την ιστορία του τόπου μας. 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Μουσείου με σχετικά τραγούδια της προσφυγιάς. 

Ο κ. Αθανασιάδης είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών της Παντείου, μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., έχει εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει υπάρξει δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της ΕΡΤ «Η Φωνή της Ελλάδας» για δεκαπέντε χρόνια και κοινοβουλευτικός συντάκτης της ΕΡΤ 1 και ΕΡΤ 2 από το 1989 έως το 2000. 

Έχει συγγράψει πέντε βιβλία, ενώ στο ιστολόγιό του (https://sitalkisking.blogspot.com) δημοσιεύει ιστορικά άρθρα με ανέκδοτα στοιχεία από την ιστορία της Θράκης. 

Έχει τιμηθεί για το έργο του από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, από την Ελληνική Γλωσσική Εταιρεία και από το Ίδρυμα «Αθ.Μπότση». 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό της πόλης μας και η παρουσία σας σε αυτήν την εκδήλωση θα αποτελέσει για εμάς εξαιρετική τιμή. 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου 

Μαυρίδης Πασχάλης

Η Γενική Γραμματέας 

Σεβαστή Κουρουμιχάκη 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This