9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Βασίλης Μαυρίδης, στο πλαίσιο των εργασιών του «Παγκόσμιου FORUM για την Δημοκρατία» έδωσε τις πραγματικές διαστάσεις του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει ο Νομός Έβρου

 

Η Φωνή του Έβρου, ακούσθηκε προχθές στο Στρασβούργο, δια στόματος του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Βασίλη Μαυρίδη.

Ο κ. Μαυρίδης βρέθηκε στο «Συμβούλιο της Ευρώπης» όπου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο FORUM για την Δημοκρατία, με κυρίαρχο θέμα το Προσφυγικό-μεταναστευτικό.

- Advertisement -

Πέραν των επαφών που είχε ο Δήμαρχος Ορεστιάδος με πολιτικά πρόσωπα και εκπροσώπους φορέων και οργανισμών, από διάφορες χώρες είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, κατά τις εργασίες του FORUM, τις απόψεις των Εβριτών για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης που έχουν μάλλον αρνητικές θέσεις για τις εξελίξεις του ζητήματος αυτού, που πραγματικά τους προβληματίζει.

Ο κ. Βασ. Μαυρίδης, από τις επαφές που είχε, διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ενημέρωσης στην Ευρώπη, όσον αφορά τις αυξημένες ροές μεταναστών, που μας έρχονται από τον ποταμό Έβρο.

Και ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τα πραγματικά μεγέθη των εισροών των προσφύγων, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά 80% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρισυ.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ότι μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγίου και όχι ο Έβρος.

Για όλα αυτά ο κ. Μαυρίδης έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία, ζητώντας παράλληλα να διατεθούν μεγαλύτερα κονδύλια για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα.

Πράγματι ο Δήμαρχος Ορεστιάδος, που ήταν ο μοναδικός από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, που προσεκλήθη στο FORUM για την Δημοκρατία, μετέφερε την φωνή του Έβρου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, και είπε πράγματα και αριθμούς, που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αγνοούν.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Βασ. Μαυρίδης δεν παρέλειψε να προσφέρει στον Δήμαρχο του Στρασβούργου, την Πρόεδρο του Δικτύου Ευρωπαϊκών πόλεων και άλλους επισήμους τοπικά κρασιά, μαρμελάδες και ζυμαρικά, κούκλες με θρακιώτικες φορεσιές καθώς και βιβλία και ταξιδιωτικούς οδηγούς της Ορεστιάδος, ενώ τέλος τους απηύθυνε προσκλήσεις για να επισκεφθούν το νομό Έβρου.   

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This