Home / Κοινωνια / ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΣΤΟΛΙΣΤΗ;

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΣΤΟΛΙΣΤΗ;

Δεν πρέπει να μείνει και φέτος η πόλη, χωρίς Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο – Φτάνει πια η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής – Δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Χριστιανοί    

 

Σε λιγότερες από 25 ημέρες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, τον μήνα  των Χριστουγέννων.

Ήδη στις μεγάλες πόλεις, τα καταστήματα, διαμορφώνουν τις βιτρίνες τους, στο κλίμα των Χριστουγέννων, με τα ανάλογα διακοσμητικά στοιχεία.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, στην Θεσσαλονίκη, που διακρίνεται για τον στολισμό της κάθε χρόνο, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου, για να ασχοληθεί με τη φετεινή μορφή που πρέπει να πάρουν οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλεως, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η πόλη να καταστεί όσο το δυνατόν περισσότερο εντυπωσιακή, για την προσέλκυση όχι μόνον των ξένων τουριστών, αλλά και των Ελλήνων από γειτονικές πόλεις, για να οφεληθεί συνακόλουθα και η τοπική αγορά.

Αυτά γίνονται αλλού.

Εδώ στον τόπο μας, η Αλεξανδρούπολη έχει μείνει, τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς τον παραμικρό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, γεγονός που προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια των Αλεξανδρουπολιτών για την αδιαφορία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, παρά τις προτροπές της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, που με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τον καλούσε να πράξει τα αυτονόητα για την πόλη μας.

Όπως γράφαμε, η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πρωτεύουσα Νομού που αντικρύζουν οι επισκέπτες που έρχονται στον τόπο μας από την Τουρκία και την Βουλγαρία, για ψώνια ή για διακοπές, της εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ιδιαίτερα οι Τούρκοι επισκέπτες, θέλουν να αντικρύσουν μία πόλη στολισμένη, με φωτεινές γιρλάντες στους δρόμους της, για να χαρούν και αυτοί, το ξεχωριστό από τον τόπο τους, κλίμα των εορτών των Χριστουγέννων.

Γράφαμε λοιπόν ότι δεν μπορεί η Αλεξανδρούπολη να παραμείνει «σκοτεινή» και άχρωμη, τέτοιες χρονιάρες ημέρες.

Πάραυτα, οι προτροπές και τα λογικά επιχειρήματα της Εφημερίδος μας, πετάχθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων, από τον παντογνώστη Δήμαρχό μας, τον κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, ίσως γιατί αλλιώς σκέπτεται, ασπαζόμενος το όνομα ΝΤΕΝΤΕ ΑΓΑΤΣ για την Αλεξανδρούπολη, για να μην χάσει τις ψήφους των Μουσουλμάνων του μαχαλά της οδού Άβαντος.

Εδώ πάντως πρέπει να θυμίσουμε στους αγαπητούς αναγνώστες μας, ότι παλαιότερα χρόνια, ακόμη και τα σπίτια των μουσουλμάνων της Αλεξ/πολης, στολιζόταν και αυτά με πολύχρωμα λαμπιόνια, Αγιοβασίληδες, ελαφάκια κ.λπ. σύμφωνα με το κλίμα των εορταστικών ημερών που επικρατούσε στην πόλη μας.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο, από τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που έσπευσαν, με επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, να επαναφέρουν τους Μουσουλμάνους, στην …Θρησκευτική ορθότητα, λέγοντας πως δεν έχει καμμία σχέση το ισλάμ με τον Χριστιανισμό και γι’ αυτό πρέπει να πετάξουν όλα τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στην ίδια γραμμή μάλλον εντάχθηκε και ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, που όπως είπαμε, άφησε αστόλιστη την Αλεξανδρούπολη τα δύο τελευταία χρόνια.

Σημειώνουμε ότι παλαιότερα, γινόταν και διαγωνισμός από τον Δήμο για το καλύτερα φωταγωγημένο με Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, μπαλκόνι διαμερίσματος ή μονοκατοικία.

Και αυτός ο διαγωνισμός-κίνητρο, προς τους Δημότες εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα λοιπόν, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να πράξει τα αυτονόητα.

Δεν επιτρέπεται οι ερχόμενοι από Μουσουλμανικές Χώρες επισκέπτες, να αντικρύζουν «σκοτάδι» στην πρώτη μεγάλη Ελληνική πόλη, θαρρείς και …ντρέπεται, που είναι …Χριστιανική !!!

Όπως μαθαίνουμε ο κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, θέλει την οδό Κύπρου (που οδηγούσε κατ’ ευθείαν στο Λιμάνι της Αλεξ/πολης, και που αυθαίρετα και με το «έτσι θέλω» μετέτρεψε σε πεζόδρομο, παρά τις έντονες αντιδράσεις των Δημοτών), να την καταντήσει τον κύριο χώρο Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και εκδηλώσεων.

Δηλαδή να γλυκάνει το πικρό χάπι της αυθαιρεσίας του στα μάτια των Δημοτών.

Εμείς όμως, διερμηνεύοντας τα αισθήματα και την επιθυμία των Αλεξανδρουπολιτών και ιδιαίτερα των επαγγελματιών της Αγοράς, ζητούμε για μία ακόμη φορά, ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός να καλύψει ολόκληρη την πόλη.

Ο κ. Ε. Λαμπάκης, ας πράξει έγκαιρα, τα αυτονόητα.

Σ. Κ.