9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Και άλλη αποχώρηση από τον Ε. Λαμπάκη

Δήλωση αποχώρησης από την παράταξη Αλεξ/πολης, «Πόλη και Πολίτες» της Δημοτικής Συμβούλου κ. Όλγας Βρετοπούλου – Πηγαίνει με τον Γιάννη Ζαμπούκη 

 

Όταν γράφαμε ότι φυλλορροεί η παράταξη του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ. Ε. Λαμπάκη, δεν κάναμε σχήμα λόγου.

Ο συνδυασμός του κ. Λαμπάκη εξακολουθεί να φυλλορροεί, με μία ακόμη αποχώρηση.

- Advertisement -

Αυτή  την φορά της Δημοτικής Συμβούλου κ. Όλγας Βρετοπούλου.

Στην Ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί μου Συνδημότες,

Οι κοινές μας ανησυχίες και οι κοινοί μας καθημερινοί αγώνες, για προκοπή, ευημερία στον τόπο μας, στις οικογένειες μας και στους συνανθρώπους μας, με οδηγούν σήμερα να επικοινωνήσω δημόσια μαζί σας  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εμπιστοσύνη που μου δείχνετε τόσα χρόνια.

Υπηρέτησα για χρόνια,  πιστά και αγόγγυστα, την παράταξη του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη βλέποντας τις προοπτικές του Δήμου μας και επιθυμώντας  να “πιάσω”  το κοινό μας όνειρο.

Θεωρούσα πάντα πως ακόμη και οι διαφωνίες που είχαμε σε πολλά  θέματα κατά καιρούς  ήταν δημιουργικές και απέβλεπαν μονο στο καλό του Δήμου.

Όμως τους τελευταίους μήνες η συμπεριφορά του απέναντι μου άρχισε να αναδίδει μια “δυσοσμία”  την οποία μέρα με την ημέρα άρχισαν να “εισπράττουν” οι δημότες όλο και περισσότερο.

Καθημερινά πλέον φαινόταν η έντονη προσπάθεια του Δημάρχου να φρενάρει την δική μου προσπάθεια, παρακάμπτοντας με χωρίς καμία εξήγηση. Κάποιοι το ερμήνευσαν σαν σύγκρουση “προσωπικοτήτων”. Όμως ήταν φανερό ότι η παρουσία μου και ο ανιδιοτελής αγώνας μου ενοχλούσε την κλειστή του ομάδα και ότι η στρατηγική τους  ήταν απλά να μειωθεί η δημόσια παρουσία μου.

Με περισή δόση ειρωνείας,  έκανα πρόσφατα δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ που αφορούσαν ανταλλάγματα και εγγυήσεις για διάφορα αξιώματα που “απαίτησα” από τον Δήμαρχο. Ο λόγος ήταν απλά για να εκθέσω τους ευνοούμενους “ημετέρους” οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν βέτο και να βάζουν προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Δήμαρχο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συζητούσα καθημερινά με ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και με τιμούν επιλέγοντας με να υπηρετώ την Αλεξανδρούπολη. Αυτό με βοήθησε πλέον να αποφασίσω να μη φθείρω πλέον τον εαυτό μου με μίζερες λογικές και παρασκήνια.

Είναι ολοφάνερο ότι τα όνειρα και τα οράματα μας βρίσκονται σε διαφορετικούς δρόμους εδώ και καιρό. Είναι προφανές ότι σήμερα αποτελώ “βαρίδιο” για την παράταξη Λαμπάκη και η παράταξη Λαμπάκη αποτελεί “βαρίδιο” για την ζωή μου.

Για να τεκμηριώσω απόλυτα σε όλους,  ότι η επιδίωξη μου τόσα χρόνια δεν είναι ούτε τα αξιώματα, ούτε η εγγυημένη εκλογιμότητα, ούτε η ευνοϊκή μεταχείριση από το κόμμα μου την ΝΔ δηλώνω την αμετάκλητη απόφαση μου να αποχωρήσω από την παράταξη “ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ”.

Για να προλάβω τις γνωστές Κασσάνδρες που θα διαρεύσουν διάφορα βρώμικα σενάρια και υποθέσεις για διαπραγματεύσεις με υποψήφιους Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Βουλευτικά ψηφοδέλτια κλπ δηλώνω ότι: Είδα, άκουσα και διάβασα τις τελευταίες ημέρες την ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητας της  παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ του κυρίου Γιαννη Ζαμπούκη. Άκουσα τις πρώτες βασικές αρχές του. Άκουσα για φρέσκιες ιδέες, σύγχρονο τρόπο σκέψης, αποφασιστικότητα για διαφάνεια. Άκουσα την πρόσκληση για μια όμορφη και έντιμη προσπάθεια. Και άκουσα αυτό που πραγματικά με συγκινεί.  Το  ΕΣΥ  και όχι το ΕΓΩ.

Δεν έχω λόγο να μελετήσω, να οργανώσω, να συζητήσω, να διαπραγματευτώ και να συμφωνήσω σε κάτι.

Χωρίς καμία απολύτως προετοιμασία εκφράζω δημόσια το θετικό μου ενδιαφέρον να συστρατευτώ σε αυτήν την προσπάθεια. Χωρίς κανένα απολύτως όρο πέραν της εντιμότητας και της με ίσους όρους αντιμετώπιση,  θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για να με αξιολογήσει μαζί με τους συνεργάτες του και να με αξιοποιήσει όπου κρίνει  ότι η συμβολή μου θα είναι παραγωγική και αποτελεσματική.

Ο Δήμος αξίζει τα καλύτερα. Σας ευχαριστώ όλους. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ. Συνεχίζουμε…..

Ολγα Βρετοπούλου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This