9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Μια καγκελόπορτα που θυμίζει …βιβλιοθήκη

Στο «ωραιότερο σχολείο της Ελλάδος» έχει μετατραπεί το Α’ Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, δια χειρός Γιάννη Μητρουλάκη 

 

Το πιο όμορφο σχολείο της Ελλάδας είναι ένα δημοτικό στην Αλεξανδρούπολη!

Διαθέτει έναν τοίχο όπου κάθε μαθητής μπορεί να εκφράσει καλλιτεχνικές ανησυχίες, η αυλή είναι ζωγραφισμένη, ενώ η καγκελόπορτα θυμίζει βιβλιοθήκη, στα ράφια της οποίας βρίσκονται όλα τα βιβλία των κλασικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων! Πηνελόπη Δέλτα, Ζωρζ Σαρρή, Μενέλαος Λουντέμης, Ιούλιος Βερν λένε την πρώτη καλημέρα στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. 

- Advertisement -

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Γκοντσίδου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. «Το σχολείο μας είναι σχολείο γειτονιάς. Η ιδέα για το βάψιμό του ήταν κοινή» αναφέρει η κυρία Γκοντσίδου. 

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2017 και ολοκληρώθηκαν πριν από λίγους μήνες. Τις εργασίες έκαναν γονείς και εθελοντές καλλιτέχνες με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος. Μάλιστα, οι γονείς πλήρωσαν το συνολικό κόστος των εργασιών.

Σύμφωνα με την κυρία Γκοντσίδου, οι μαθητές αναμένεται να βάψουν το εσωτερικό του σχολείου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο πρότζεκτ. 

Ο Γιάννης μητρουλάκης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του γνωστού πλέον ως το «ωραιότερο σχολείο της Ελλάδας». Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης έχει κάτι που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα σχολεία της Ελλάδας και αυτό είναι το υπερμεγέθες graffiti που κοσμεί έναν ολόκληρο τοίχο του (προς το παρόν).

«Η ιδέα για το graffiti ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ήθελαν να να ομορφύνουν το χώρο όπου κινούνται καθημερινά τα παιδιά και οι δάσκαλοι του σχολείου», λέει ο Γιάννης μητρουλάκης, που μαζί με την ομάδα Mitroulakis Crew έφεραν σε πέρας αυτό το δύσκολο project, που έχει και συνέχεια, αφού ο τελικός στόχος είναι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σχολείου με κυψέλη και μέλισσες.

Είναι πάντως γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατάφερε να ενεργοποιήσει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που συνεισέφεραν στην υλοποίηση όλου αυτού του έργου, το οποίο βέβαια χαίρει απόλυτης υποστήριξης και από την Διεύθυνση του Σχολείου.

Γ. μητρουλάκης: «Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών»

Όπως λέει ο Γιάννης στο «Reportal», αυτό που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, σύντομα θα βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα. 

Mετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, είναι πολλά τα σχολεία που έχουν επικοινωνήσει με την Mitroulakis Crew για τον ίδιο λόγο.

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες» εξηγεί ο Γιάννης, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους πολλών σχολείων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Όμως ο ίδιος και η ομάδα προτιμούν να «στολίσουν» σχολεία κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, ώστε τα κτίρια να αποκτήσουν μία νέα πνοή, αλλά και να δώσουν μέσω του project και μια νέα ώθηση στις τοπικές κοινωνίες, που βρίσκονται μακριά από αστικά κέντρα.

Στο 1ο Δημοτικό, τέλος, την πολύ όμορφη εικόνα συμπληρώνει η αυλόπορτα που έχει σχεδιαστεί από την κα Αρχοντούλα Πιρπιρή και φτιάχτηκε από ένα σιδηροτεχνίτη της πόλης.

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρώτος ο ναυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

Στην κατάκτηση Χρυσών Μεταλλίων, σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στις Περιφερειακές Ομάδες της χώρας - Απολογισμός...

More Articles Like This