9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

«ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ»

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ανακοίνωσε στην Κομοτηνή την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ – Μας λείπει ο όρος «διεκδίκηση»  

 

Η μουσική σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι «Το βάλς των χαμένων ονείρων», προετοίμασε το πρωί της Κυριακής του συγκεντρωμένους στη Λέσχη Κομοτηναίων για την άφιξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος επέλεξε την διοικητική έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να παρουσιάσει τον συνδυασμό και την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Το όνομα αυτής «Περιφερειακή Σύνθεση» με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και εφεξής υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ να προτάσσει την ικανότητα του στη σύνθεση απόψεων, ιδεών και προσώπων, στην ομιλία του που διήρκησε περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

- Advertisement -

«Πρέπει να βάλουμε τέλος στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών» είπε μεταξύ άλλων ο κος Τοψίδης για να αιτιολογήσει την απόφαση του να διεκδικήσει τον συγκεκριμένο θώκο, συμπληρώνοντας ότι ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια λείπει από την υφιστάμενη διοίκηση της ΑΜΘ ο όρος «Διεκδίκηση».

«Η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να φέρει την ανάπτυξη» σημείωσε σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», που έδωσε και ένα πλαίσιο του προγράμματος που θα παρουσιάσει σε δεύτερο χρόνο. Κατά τα λεγόμενά του αυτό θα δομηθεί σε τρεις άξονες: α) Κοινωνική Συνοχή, β) Απασχόληση – Ανάπτυξη, γ) Περιβάλλον.

Σε κάθε έναν από αυτούς, ο κος Τοψίδης «χρέωσε» απραξία στην υφιστάμενη περιφερειακή αρχή, εμμένοντας ειδικά στην τελευταία διετία και ολοκλήρωσε καλώντας όλους να «αλλάξουμε σελίδα».

Παρουσίες και απουσίες στην επίσημη πρώτη της Περιφερειακής Σύνθεσης

Αν και ο Χριστόδουλος Τοψίδης δεν ανακοίνωσε ονόματα υποψηφίων σε αυτή την πρώτη παρουσίαση του ενώπιον του κοινού, κάποια από τα «στηρίγματά» του έγιναν σαφή και μάλιστα ρητώς. Πρώτος εξ αυτών ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δραμας Αργύρης Πατακάκης, που είδε στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη έναν «σοβαρό πολιτικό άνδρα» και ανακοίνωσε ότι την υποψηφιότητα του στηρίζουν «επτά στελέχη πρώτης γραμμής από τη Δράμα».

Αμέσως μετά, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος ευχήθηκε «Καλή μας επιτυχία» στην παράταξη Τοψίδη και ακολούθησε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης για να πει οτι «είμαστε όλοι μαζί με τον Χριστόδουλο». Ο κύκλος των δημόσιων τοποθετήσεων έκλεισε με τον Εβρίτη επιχειρηματία και ιδρυτή της «Εβροφάρμα» Θανάση Παπαζηλάκη, που υπερθεμάτισε την συνθετική ικανότητα του νεοεμφανισθέντος υποψηφίου.

Ο κος Παπαζηλάκης δεν ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος του εβρίτικου επιχειρείν που βρέθηκε στην Κομοτηνή για την εκδήλωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης». Εκεί ήταν ανάμεσα σε άλλους: Το διοικητικό τρίο της εταιρίας Dasteri A.E., ο Γενικός Διευθυντής της μονάδας αλλαντικών «Υφαντής» Χρήστος Γκοτσίδης καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Εστίασης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλαβάντας. Από τον πολιτικό χώρο σε περίοπτη θέση εμφανίστηκε ο νυν περιφερειακός Κώστας Εξακουστός, ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτηλινός και Γιάννης Ζαμπούκης, ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ουζουνίδης, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Σταύρος Καβαρατζής κ.α.

Η εμφάνιση των αντιπεριφερειαρχών Καβάλας και Δράμας στην παρουσίαση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» έβαλε ένα τέλος στην φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τη «γραμμή» που θα ακολουθούσαν οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξης Μέτιου μετά τη ρήξη τους με τον αρχηγό. Μετά και από αυτό τα δεδομένα έχουν ως εξής: Οι Πατακάκης και Μαρκόπουλος εντάσσονται στη νέα παράταξης, ο Κώστας Ζαγναφέρης (Ξάνθη) έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για δημιουργία δικής του παράταξης που κατά κάποιους το απέσυρε, ο Δημήτρης Πέτροβιτς (Έβρος) έχει εκφράσει την πρόθεση να ηγηθεί σχήματος και ο Νίκος Τσαλικίδης (Ροδόπη) δεν έχει κάνει σαφή την πρόθεση του για την μετά-Μέτιου εποχή.

Επίσης, η εκδήλωση της Περιφερειακής Σύνθεση υποστηρίχθηκε κατά κύριο λόγο από Εβρίτες, ενώ ηχηρή ήταν η απουσία του μειονοτικού στοιχείου.

reportal.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This