9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Να είναι ελεύθερο το κυνήγι μέχρι τον Έβρο ποταμό

Εμπιστευόμαστε τους Εφέδρους ή τους Εθνοφύλακες, αλλά τους διώκουμε με την ιδιότητα του κυνηγού, αν πλησιάσουν στα 500 μέτρα από τα σύνορα  

 

Γραπτή Ερώτηση προς Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την άρση του περιορισμού θήρας πλησίον του ποταμού Έβρου.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, στην φετινή υπουργική απόφαση 143542/2086/31.7.2018 σχετικά με τις Ρυθμίσεις Θήρας για την κυνηγητική περίοδο, ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί θήρας σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων στα χερσαία σύνορα της χώρας με εξαίρεση τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

- Advertisement -

Το αίτημα της άρσης του συγκεκριμένου περιορισμού, και συγκεκριμένα όσο αφορά τα ελληνοβουλγαρικά κι ελληνοτουρκικά σύνορα είχε τεθεί και με την παρέμβασή του βουλευτή στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων.

Η Κυβέρνηση με την ως άνω Υπουργική Απόφαση έκανε δεκτή για τον Έβρο, μερικώς την πρόταση του σε ότι αφορά την κατάργηση του περιορισμού της ζώνης των 500Μ στην Ελληνο-Βουλγαρική μεθόριο, εξαιρώντας δυστυχώς την αντίστοιχη ζώνη στην Ελληνο-τουρκική μεθόριο.

Με την Γραπτή Ερώτηση τίθεται το αίτημα της πρόσβασης των κυνηγών μέχρι το πρώτο αντιπλημμυρικό ανάχωμα πριν τον ποταμό Έβρο, με συγκεκριμένους κανόνες και θεσμοθετημένες προϋποθέσεις.

Η άρση αυτή θα διευρύνει το κυνηγητικό πεδίο, θα διαθέσει και με τον νόμο μια πλούσια σε πανίδα περιοχή στον κυνηγετικό τουρισμό, ενώ θα ενισχύσει την ανθρώπινη παρουσία στις παρέβριες περιοχές, λειτουργώντας αποτρεπτικά σε αυτούς που σχεδιάζουν & επιχειρούν να παραβιάσουν τα Ελληνικά Σύνορα που είναι & ευρωπαϊκά !

Για το ζήτημα ο βουλευτής έχει τοποθετηθεί σχετικά και κατά την ομιλία του στην Eκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, όσο και σε επαφές που είχε και διατηρεί με συλλόγους του Έβρου & της Θράκης.

Στην Γραπτή Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι αποτελεί λογικό παράδοξο να εμπιστευόμαστε τους άνδρες με την ιδιότητα του Εφέδρου ή του Εθνοφύλακα αλλά να τους διώκουμε με την ιδιότητα του κυνηγού πλησίον του ποταμού. 

Άλλωστε οι κυνηγοί με την αυτοεκπαίδευση και την φιλοσοφία του σωστού κυνηγού αποτελούν υπολογίσιμη μαχητική δύναμη, η οποία προσδίδει πολλαπλασιαστική ισχύ στις δυνάμεις προστασίας των συνόρων μας.

Ερωτώνται οι υπουργοί αν θα θεσμοθετήσουν την πρόσβαση των κυνηγών μέχρι το πρώτο αντιπλημμυρικό ανάχωμα πριν το ποτάμι του Έβρου, καθώς επίσης κι αν θα υπάρξει πρόνοια από το ΥπΑΑΤ προκειμένου να αποζημιώνονται οι αγρότες για τις καλλιέργειες που καταστρέφονται από τους αγριόχοιρους και τα άλλα άγρια ζώα.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This