9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΠΕΡΙ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Για πρώτη φορά ο έλεγχος ξεφεύγει από την Αριστερά – Δεν μπορεί να καλούνται μαθητές να «τσακίσουν» άλλους μαθητές, γιατί είπαν ότι η …Μακεδονία είναι Ελληνική

 

Μέχρι σήμερα οι μαθητικές καταλήψεις ήταν, ως γνωστόν, υποκινούμενες από αριστερούς.

Τα αιτήματα περιελάμβαναν μια ποικιλία θεμάτων, από τις τυρόπιτες στο κυλικείο και το χαρτί υγείας ως τη συμπαράσταση στην Παλαιστίνη και τον πόλεμο στη Συρία.

- Advertisement -

Για πρώτη φορά όμως οι κινητοποιήσεις φεύγουν από τον έλεγχο της Αριστερός και η ατζέντα αλλάζει.

Οι μαθητές κινητοποιούνται για εθνικά θέματα και, φυσικά, αυτό που επακολουθεί είναι να χαρακτηριστούν ακόμη και από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου «χρυσαυγίτες» και «φασίστες».

Στο μεταξύ, κάτι πρωτοβουλίες δήθεν μου τάχα μου μαθητών καταφεύγουν στη γνωστή φασιστική πρακτική της αντισυγκέντρωσης στο γνωστό τους στέκι, στα Προπύλαια.

Τους έχουμε μάθει πια τόσα χρόνια.

Επίσης κυκλοφορούν ένα κατάπτυστο κείμενο ύβρεων προς τους μαθητές που κινητοποιούνται για τη Μακεδονία, όπου τους χαρακτηρίζουν και «παρακρατικές ομάδες».

Ο τραμπουκισμός δεν έχει όριο και απειλούν ξεκάθαρα, καλώντας άπαντες να «τσακίσουν τον φασισμό».

Κάποιες ΕΛΜΕ, τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, εκδίδουν επίσης αντίστοιχες ανακοινώσεις, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στους αριστερούς τραμπουκισμούς.

Οι μαθητές στοχοποιούνται από την ίδια την κυβέρνηση πρώτα και τα εξαπτέρυγά της, ενώ με ευθύνη επίσης της κυβέρνησης δημιουργείται εμφυλιοπολεμικό κλίμα, όπου τα καλέσματα σε βία εξ αριστερών δίνουν και παίρνουν, και ουδείς παρεμβαίνει.

Και όλα αυτά διότι το αγαπημένο παιχνίδι των αριστερών, τα σχολεία μας, τα οποία τα ανοιγοκλείνουν όποτε τους έρθει και τα διαλύουν ανάλογα με τα κέφια τους, έχει πλέον φύγει από τον έλεγχό τους.

Προσωπικά είμαι κατά των καταλήψεων, ανεξαρτήτως αιτίας.

Πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να κλείνουν τα σχολεία για οποιονδήποτε λόγο.

Είμαι όμως και κατά της υποκρισίας. 

Εκπαιδευτικοί και κυβερνητικοί που έκλειναν το μάτι στους μέχρι σήμερα καταληψίες δεν μπορεί τώρα να ενοχλούνται, επειδή το θέμα είναι η Μακεδονία και δεν είναι ο «αμερικανικός ιμπεριαλισμός».

Είμαι επίσης κατά του τραμπουκισμού που ασκείται έντονα κατά ανήλικων μαθητών και από τον ίδιο τον υπουργό και από εκπαιδευτικούς και από λοιπούς αριστερούς σχηματισμούς.

Δεν μπορεί παιδιά να χαρακτηρίζονται ναζιστές και φασίστες με τόση ευκολία.

Δεν μπορεί να καλούνται μαθητές να «τσακίσουν» άλλους μαθητές, που έχουν στοχοποιηθεί ως «φασίστες», γιατί είπαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, λες και δεν είναι ελληνική, λες και δεν είναι.

Μήπως, τελικά, πίσω από όλα αυτά τα καλέσματα, τις καταδίκες των καταλήψεων και όλο αυτό το υβρεολόγιο κατά ανηλίκων οι αριστεροί θέλουν να μας πουν ότι γι’ αυτούς η Μακεδονία δεν είναι ελληνική.

Γιατί τελικά μου φαίνεται ότι αυτό θέλουν να πουν, αλλά δεν τολμούν.

Ελένη Παπαδοπούλου

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών

του Πανεπιστήμιου Paris III-Sorbonne Nouvelle

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This