9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Τώρα μας απαγορεύουν να τραγουδούμε «Μακεδονία Ξακουστή» 

Θρασύτατες δηλώσεις της Σκοπιανής Υπουργού Άμυνας – Για να δούμε μέχρι που θα φθάσει η εθνική κατρακύλα και ο εξευτελισμός των Ελλήνων που νοιάζονται μόνο για τα… «αναδρομικά» τους 

 

Την έντονη δυσφορία της εξέφρασε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ειδικότερα για το «Μακεδονία Ξακουστή», λέγοντας πως θέσει το ζήτημα αυτό στην Ελλάδα!

Η υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κληθείσα να σχολιάσει τα συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

- Advertisement -

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη συνέχεια!

Δηλαδή μας απειλούν οι Σκοπιανοί να μην τραγουδάμε το «Μακεδονία  Ξακουστή»!

Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε. Και πρόσθεσε:

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία».

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι και λέει τόσο η Σκοπιανή υπουργός όσο τι πράττει η Ελληνική κυβέρνηση. 

Δεν είναι καθόλου απίθανο στο αμέσως προσεχές μέλλον και με πρόσχημα την «φιλία και την συνεργασία των δύο λαών» και την συμφωνία στις Πρέσπες να το απαγορεύσουν.

pronews.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Για να δούμε μέχρι που θα φθάσει η Εθνική κατρακύλα και ο εξευτελισμός των Ελλήνων, από τους «πρόθυμους» απάτριδες πολιτικούς μας, που ξεπουλάνε τα πάντα, προκειμένου να παραμείνουν σκαλωμένοι στην εξουσία. 

Παλαιότερα στον Στρατό οι νεοσύλλεκτοι τραγουδούσαν:

«Έχω μια αδελφή-κουκλίτσα αληθινή- την λένε Βόρειο Ήπειρο – την αγαπώ πολύ».

Το εμβατήριο αυτό ξεχάσθηκε.

Το ίδιο έγινε και για το άλλο: 

«Τι ζητούν οι Βούλγαροι στην Μακεδονία. -Τι ζητούν οι Βάρβαροι  στα Ελληνικά χωριά – Σάλπιγξ κράζει, στα όπλα φωνάζει – Παιδιά σηκωθείτε για την Ελευθερία».

Τώρα ήρθε η σειρά και για το Μακεδονία Ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

Η Ελλάδα σβύνει, αλλά οι Έλληνες σήμερα, νοιάζονται μόνο για τα …«αναδρομικά» τους.

Δυστυχώς.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This