9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ …ΜΩΑΜΕΘ !!!

Πρωτοφανής Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που θεωρεί την κριτική κατά του Μωάμεθ, ως υποκίνηση μίσους – Το δικαίωμα ελευθερίας στην έκφραση των πολιτών, πηγαίνει στο περιθώριο !!!  

  

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απεφάνθη ότι η κριτική κατά του Μωάμεθ αποτελεί υποκίνηση του μίσους και ως εκ τούτου δεν θα προστατεύεται στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου. 

Με την πρωτοφανή απόφασή του το Δικαστήριο -το οποίο έχει δικαιοδοσία σε 47 ευρωπαϊκές χώρες και του οποίου οι αποφάσεις δεσμεύουν και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ- έχει νομιμοποιήσει έναν ισλαμικό κώδικα περί βλασφημίας για την «διατήρηση τής θρησκευτικής ειρήνης» στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Συμφώνως προς τον Soeren Kern, συνεργάτη στο Ινστιτούτο Gatestone που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, η υπόθεση αφορά στην Elisabeth Sabaditsch-Wolff, μια γυναίκα από την Αυστρία που κατεδικάσθη το 2011 για «υποτίμηση θρησκευτικών πεποιθήσεων» μετά μία σειρά διαλέξεων σχετικώς με τους κινδύνους του φονταμενταλιστικού Ισλάμ.

Τα νομικά προβλήματα της Sabaditsch-Wolff ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2009, όταν παρουσίασε τριμερές σεμινάριο για το Ισλάμ στο Ινστιτούτο Ελευθερίας Εκπαιδεύσεως, μια πολιτική ακαδημία που συνδέεται με το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, το οποίο  πλέον συμμετέχει στην αυστριακή κυβέρνηση.

Το Νews, αριστερό περιοδικό, έβαλε έναν δημοσιογράφο στο ακροατήριο για να καταγράψει τις διαλέξεις.

Έπειτα παρέδωσε τα αντίγραφα στο γραφείο του εισαγγελέως της Βιέννης ως απόδειξη μίσους εναντίον του Ισλάμ, συμφώνως προς το άρθρο 283 του Αυστριακού Ποινικού Κώδικος.

Η κατηγορία αφορά σε ένα σχόλιο της Sabaditsch-Wolff, ότι ο Μωάμεθ ήταν παιδόφιλος επειδή νυμφεύθηκε την σύζυγό του Αϊσά όταν ήταν μόλις έξι ή επτά ετών.

Οι πράξεις του Μωάμεθ θα ήταν σήμερα παράνομες στην Αυστρία, επομένως τα σχόλια της Sabaditsch-Wolff βασίζονται στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος.

Εν τέλει το 2011 η Sabaditsch-Wolff κατεδικάσθη για «υποτίμηση θρησκευτικών πεποιθήσεων μιας νομίμως αναγνωρισμένης θρησκείας» κατά το άρθρο 188 του Αυστριακού Ποινικού Κώδικος.

Εν συνεχεία προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι τα κράτη θα δύναται να περιορίσουν τα δικαιώματα ελευθερίας λόγου που κατοχυρώνονται στο άρθρο 10 της Συμβάσεως, εάν ο λόγος αυτός «ήταν πιθανό να προκαλέσει θρησκευτική μισαλλοδοξία» και «ενδέχεται να διαταράξει την θρησκευτική ειρήνη στην χώρα τους».

Σε δήλωσή της η Sabaditsch-Wolff επέκρινε την απόφαση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα «ξυπνήσουν» για τις επικείμενες απειλές κατά του ελεύθερου λόγου. 

«Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι η καταδίκη μου από ένα αυστριακό δικαστήριο για την συζήτηση σχετικώς με τον γάμο του Προφήτη Μωάμεθ και ενός εξάχρονου κοριτσιού, της Αϊσά, δεν παραβιάζει τα δικαιώματά μου της ελευθερίας του λόγου. Δεν είχα την τιμή να μου ανακοινωθεί αυτή η απόφασις.

Όπως πολλοί άλλοι έπρεπε να το διαβάσω στα μέσα ενημερώσεως» κατήγγειλε. 

«Το ΕΔΑΔ κατέληξέ πως δεν υπήρξε παραβίασις του Άρθρου 10 (ελευθερία της εκφράσεως) της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και πως το δικαίωμα στην ελευθερία της εκφράσεως πρέπει να εξισορροπείται βάσει των δικαιωμάτων άλλων για την προστασία των θρησκευτικών συναισθημάτων τους, και εξυπηρέτησε τον νόμιμο στόχο της διατηρήσεως της θρησκευτικής ειρήνης στην Αυστρία.

»Με άλλα λόγια, το δικαίωμά μου να ομιλώ ελεύθερα είναι λιγότερο σημαντικό από την προστασία των θρησκευτικών συναισθημάτων των άλλων» κατέληξε η ίδια.

Σημείωση Ε.Θ.:

Προσοχή λοιπόν.

Λίγα τα λόγια σας για τον Μωάμεθ.

Κι αυτά που ξέρατε για ελευθερία του λόγου, να τα ξεχάσετε.

Η Ευρώπη ισλαμοποιείται και με την «βούλα» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Γι’ αυτό και εμείς κατεβάζουμε τον Σταυρό, διαγράφουμε τον Χριστό και οδηγούμαστε από την κυβέρνηση της «Αριστεράς και της Προόδου» στην Θρησκευτικά ουδέτερη χώρα, με την επικείμενη τροποποίηση του Συντάγματος.

Με τις …υγείες μας.

Σ. Κ. 

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Ήταν ένας σεμνός και έντιμος θερμός Πατριώτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, εκ των Ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ Έφυγε από τη...

More Articles Like This