9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

www.elthraki.gr Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τι υποστηρίζουν όσοι ψήφισαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «Ελεύθερης Θράκης» – Τι άλλο χρειάζεται για να ενισχυθεί ο τουρισμός της πόλης – Χρειάζεται λίγη εξυπνάδα

 

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η Αλεξανδρούπολη είναι ένα διαμάντι στην εσχατιά της Ελλάδος. Δίπλα στη Βουλγαρία και την Τουρκία αποτελεί έναν πανέμορφο προορισμό για μικρές και μεγάλες αποδράσεις.

Όμως… Για τους ντόπιους, η Αλεξανδρούπολη τουριστικά θα μπορούσε να πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Τι φταίει και η πόλη μας μένει πίσω στον τουριστικό τομέα;

- Advertisement -

Για να ρίξουμε μια ματιά στις απαντήσεις των πολιτών που ψήφισαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της εφημερίδας μας.

Στο ερώτημα λοιπόν «Τι πιστεύετε ότι λείπει από την Αλεξανδρούπολη για να αποτελέσει πόλο έλξης περισσότερων τουριστών;», ιδού τα ποσοστά των απαντήσεων:

• Υποδομές & οργάνωση -> 67%

• Καλύτερες-οικονομικότερες συγκοινωνίες -> 25%

• Ενδιαφέρον φεστιβάλ-γιορτή -> 8%

Είναι λοιπόν πασιφανές πως οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θεωρούν πως από την Αλεξανδρούπολη απουσιάζουν οι κατάλληλες υποδομές και η οργάνωση.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι τουριστικοί πράκτορες, αλλά και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι της περιοχής που λένε ότι οι υπάρχουσες κλίνες δεν επαρκούν για το κύμα των επισκεπτών, που τις περισσότερες φορές καταλύουν μαζικά στην πόλη.

Ο δεύτερος λόγος που καθίσταται για πολλούς «απαγορευτική» η Αλεξανδρούπολη είναι ότι βρίσκεται στο… τέρμα Θεού! Δηλαδή, για να πάρει κάποιος την απόφαση να έρθει οδικώς στην περιοχή μας, πέρα από την ακριβή βενζίνη, θα πρέπει να πληρώσει κι ένα σωρό διόδια!

Το κακό όμως είναι ότι η εναλλακτική λύση (που είναι η αεροπορική μετακίνηση), επίσης δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα. Αν ήταν λοιπόν φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια, σίγουρα η κίνηση εξ Αθηνών, θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη.

Πάντως, κάτι ίσως πάει να γίνει, καθώς τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του «Δημόκριτου», Στέλιο Ζαντανίδη, τα εισιτήρια είναι κάπως φθηνότερα και ίσως συνεχιστεί η καθοδική πορεία της τιμής τους.

Τέλος, εκείνο που ακόμη νομίζουν ότι λείπει από την Αλεξανδρούπολη κάποιοι πολίτες είναι κάποιο ενδιαφέρον φεστιβάλ ή γιορτή, που θα μπορεί να προσελκύει πλήθος κόσμους από όλη την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, η Ξάνθη έχει το Καρναβάλι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης – διοργανώσεις γνωστές σε όλη την χώρα, που αποτελούν τουριστικό μαγνήτη.

Η Δράμα έχει την Ονειρούπολη και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Εμείς τι έχουμε; Μάλλον τίποτα ουσιαστικό και πραγματικά ενδιαφέρον, που να είναι ικανό να προσελκύσει πολλούς Έλληνες επισκέπτες…

Όλα τα παραπάνω λοιπόν ισχύουν για την υπέροχη Αλεξανδρούπολη, που όμως δεν απολαμβάνει το κομμάτι της τουριστικής πίτας που της αναλογεί.

Σίγουρα, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο τουριστικό σχέδιο, με τη συμμετοχή και τη συνέργεια όλων μας.

Και τότε, σε βάθος χρόνου, θα φανούν και τα αποτελέσματα. Απλά θέλει υπομονή, επιμονή και λίγη… εξυπνάδα!

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020»

Στοδιασυλλογικό αγώνα Optimist &  Laser 4.7 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020 που διοργάνωσε ο Ομιλος Θαλασσίων...

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ σας καλεί

Σε μια μυθική Πεζοπορική διαδρομή, Μαρώνειας-Πετρωτών, την Κυριακή 1/11/2020 Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη...

Τι επιδιώκει η Άγκυρα με τον 25ο Μεσημβρινό

Κάτω από τον κωδικό «25ος Μεσημβρινός» η Τουρκία συγκετρώνει όλες τις διεκδικήσεις της, για υφαλοκρηπίδα, FIR, έρευνα-διάσωση και αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Σχολικό πείραμα από Ξάνθη θα ταξιδέψει στο διάστημα

Οι μαθητές του 2ουΛυκείου Ξάνθης πραγματοποίησαν το όνειρό τους για ένζυμο σε συνθήκες μικροβαρύτητας – Στις αρχές του 2021 η εκτόξευση στο...

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 15 Περιφερειακά Κανάλια

Ανάμεσα σ’ αυτά και το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, λόγω της μετάδοσης των αναφορών που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σκοπιανών – Λογοκρισία...

More Articles Like This