Υπό στοχοποίηση βρίσκεται και η Χριστιανική Θρησκεία – 537 επιθέσεις κουκουλοφόρων τρομοκρατών, σε Ιερούς Ναούς με εκρηκτικούς μηχανισμούς και βαριοπούλες – Η πρόκληση είναι μπροστά στα μάτια μας
Η τρομοκρατική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ δικαιολογημένως κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, καθώς αποτελεί επίθεση κατά τής Δημοκρατίας και της ελευθερίας εκφράσεως.
Όλως τυχαίως όμως χθες εδόθη στην δημοσιότητα και μία Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για το επίπεδο της θρησκευτικής ελευθερίας στην πατρίδα μας, καθώς και για τα περιστατικά βίας σε θρησκευτικούς χώρους και χώρους λατρείας το 2017.
Η Έκθεση την όποια υπογράφει ο Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για τις επιθέσεις που δέχθησαν οι Ιεροί ναοί το 2017 από ομάδες αντιεξουσιαστών, από αλλοδαπούς υπηκόους (Βουλγαρίας-Γεωργίας), από μετανάστες που φιλοξενούνται στους καταυλισμούς της Μόριας (δύο περιπτώσεις χωρίς το γκρέμισμα του Σταυρού που έγινε το 2018) αλλά και από διαρρήκτες του κοινού ποινικού δικαίου.
Η αύξηση των επιθέσεων κουκουλοφόρων, ροπαλοφόρων, αναρχικών και άλλων στοιχείων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες, λοστούς, σιδηρόβεργες, διανοίξεις τούνελ, αναγραφή υβριστικών συνθημάτων με το αρχικό «Α» εντός ιερών ναών, ξεπέρασε κάθε όριο εντός τού 2017.
Για πρώτη φορά, μάλιστα, τρομοκρατικές οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη για την πραγματοποίηση κτυπημάτων με βομβιστικούς μηχανισμούς σε εκκλησίες των Εξαρχείων με προκηρύξεις τους σε γνωστές Ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. (Καταχωρούνται στην Έκθεση.) Έως και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών έγινε εντός εκκλησίας.
Οι επιθέσεις κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων σημείωσε αύξηση 157% εν συγκρίσει με το 2016.
Οι επιθέσεις κατά Ιερών ναών και συμβόλων του χριστιανισμού έφθασαν σε μία χρονιά τις 537.
Στο στόχαστρο των δραστών ετέθησαν Μητροπόλεις, εκκλησίες, παρεκκλήσια και λατρευτικοί χώροι κυρίως της Ηπείρου, στην όποια εσημειώθη ρεκόρ επιθέσεων κατά ναών (άνω τών τριάντα) της Μακεδονίας και της Αττικής.
Η μανία τών δραστών, η οποία βεβαίως δεν έγινε ποτέ πρωτοσέλιδο ή κύριο θέμα τηλεοπτικού σταθμού παρά μόνο μονόστηλο σε εφημερίδες (και αν…), είχε στο επίκεντρό της τα πάντα: λάβαρα-δωρεές της οικογενείας του Μάρκου Μπότσαρη σε εκκλησία στο Πωγώνι Ιωαννίνων.
Κλοπή και κάψιμο Σημαιών, ελληνικών και βυζαντινών.
Σύλησις εικόνος της Παναγίας την όποια οι δράστες έβαλαν στο πάτωμα και ποδοπάτησαν. Κλοπή εικόνων του 18ου αιώνος.
Ξήλωμα τέμπλων.
Αναγραφή ρατσιστικών συνθημάτων και συνθημάτων μίσους κατά των Χριστιανών στον περίβολο εκκλησιών. Βεβήλωση χριστουγεννιάτικης φάτνης διά ρίψεως χώματος.
Κλοπή εξαπτερύγων. Κλοπή αγιογραφίας με τον ’Εσταυρωμένο. Και βεβαίως κλοπές, πολλές κλοπές. Κυρίως παγκαριών, έως και καμπανών βάρους πέντε κιλών.
Συμφώνως προς την Έκθεση Καλαντζή, το 2017 εσημειώθησαν 527 περιστατικά θρησκευτικής μισαλλοδοξίας κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 11 κατά της Αιθιοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 4 κατά της Αρμενικής. 1 κατά των Παλαιοημερολογιτών. 4 κατά της Εκκλησίας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. 11 κατά λατρευτικών χώρων του Ιουδαϊσμού. 8 κατά λατρευτικών χώρων του Μουσουλμανισμού. Εκρηκτικός μηχανισμός ετοποθετήθη στην Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στην Αθήνα από τον πυρήνα FA1-IRF που ανέλαβε την ευθύνη δια προκηρύξεως.
Εκρηκτικός μηχανισμός ετοποθετήθη στην Ιερά Μονή Βλατάδων στην Θεσσαλονίκη.
Εμπρηστικός μηχανισμός σε Ναό της Αλεξανδρουπόλεως όπου εγίνετο έκθεση χριστιανικού βιβλίου.
Εκρηκτικός μηχανισμός σε εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Λεκανοπέδιο. Κουκουλοφόροι επετέθησαν και προεκάλεσαν φθορές σε Μητρόπολη τής Θεσσαλονίκης.
Ροπαλοφόροι εισέβαλαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στα Καβάσιλα Ηλείας και προεκάλεσαν φθορές.
Αντιεξουσιαστές επετέθησαν με βαριοπούλες στον Ιερό ναό Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.
Άγνωστοι έγραψαν σε εκκλησία της Σύρου το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους κρατούμενους αγωνιστές».
Άγνωστος έγραψε σε εκκλησία το σύνθημα «ξεφτίλες χριστιανοί σας μισώ από παιδί».
Άγνωστοι άνοιξαν τούνελ τεσσάρων μέτρων κάτω από τον ναό του Προφήτου Ηλία στην Αγροσυκιά Πέλλης.
Άγνωστοι έκλεψαν λάβαρα του Μάρκου Μπότσαρη από εκκλησία στο Πωγώνι Ιωαννίνων.
Άγνωστοι έριξαν και ποδοπάτησαν στο δάπεδο εικόνες της Παναγίας της Γοργοεπηκόου και της Γλυκοφιλούσας στην Θεσσαλονίκη.
Άγια Δισκοπότηρα, εικόνες του 1850 και ξυλόγλυπτοι λέοντες εκλάπησαν από εκκλησίες της Κονίτσης και του Πωγωνίου. Ελληνικές Σημαίες του ιερού ναού στου Ψυρρή εκάησαν επανειλημμένως.
Η λίστα με τα κρούσματα είναι εντυπωσιακή και μπορεί να την αναγνώσει κανείς αναλυτικώς στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Διερωτώμεθα: Σε αυτό το μεγάλο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας ή οποία στοχοποιεί πρώην Πρωθυπουργούς, ενημερωτικούς σταθμούς, δημόσια κτίρια, θα περιλάβουμε και την στοχοποίηση της Χριστιανικής Θρησκείας;
Η το φιλελεύθερο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας έχει μόνο πολιτική διάσταση, και αγνοεί την ηθική, φιλοσοφική και εθνική του θέματος;
Η ασχολούμεθα με την τρομοκρατία μόνο εάν αφορά σε τζαμιά και τεκέδες στην Θράκη αλλά όχι σε σταυρούς, εκκλησίες και ιερείς;
Η πρόκληση είναι μπροστά στα μάτια μας.
Η θρησκεία είναι στοιχείο του Έθνους. Η τρομοκρατία είναι γενικευμένη. Η ηθική καταδίκη πρέπει να είναι και αυτή γενικευμένη.
-Ε-