9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Μοιραίο αποτέλεσμα από κήρυγμα του μίσους

Από τις ύβρεις Πολάκη για τα «Βοθροκάναλα» στο διχαστικό κήρυγμα του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

 

Ο διχαστικός λόγος (ή εμείς ή αυτοί) έχει επικρατήσει στη πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία χρόνια, τόσο έξω, όσο και μέσα στην Βουλή.

Ήταν άραγε όλως τυχαία η τρομοκρατική επίθεση που έγινε προχθές κατά του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ;  

Ξεχάσθηκαν δηλαδή οι ύβρεις του Π. Πολάκη για τα …«βοθροκάναλα»;

Όμως η «Εστία» μας θυμίζει κι αυτά που είπε ο κ. Α. Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη.

***

Υποτίθεται ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να αποκρούσει τον «εμπρηστικό πολιτικό λόγο της ΝΔ, η όποια τον κατηγόρησε ότι αντήλλαξε τις συντάξεις με τις Πρέσπες.

Υποτίθεται ότι «ανέβηκε» στην συμπρωτεύουσα για να ενώσει τον λαό και όχι για να τον διχάσει. Τον καλούμε να δει το βίντεο της ομιλίας του.

Μετά λύπης του θα διαπιστώσει ότι την στιγμή πού σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση «Τάσεις» της MRB μόλις το 5,9% των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος εγκρίνει την Συμφωνία τών Πρεσπών -σε αντίθεση με το 80% που την απορρίπτει (μεταξύ αυτών και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων τού ΣΥΡΙΖΑ), εκείνος επέλεξε να πραγματοποιήσει μία μεγαλοπρεπή βουτιά στο χθες με στόχο να φανατίσει, να συσπειρώσει και να διχάσει.

Και τί δεν ξέθαψε ο κ. Τσίπρας για να συγκινήσει τους συντρόφους του, να τους συσπειρώσει και να τους πείσει ότι η παράταξή του τάχα έσωσε την Μακεδονία! 

Ξέθαψε τον Γρηγόρη Λαμπράκη και την γαλανόλευκη Σημαία -αυτή που ο ίδιος ως πρωθυπουργός ανέχεται να καίνε ανενόχλητοι οι αντιεξουσιαστές στις πορείες των Αθηνών. 

Ξέθαψε τα τρίκυκλα, τους Γκοτζαμάνηδες και τον προδικτατορικό διαχωρισμό σε «εθνικόφρονες και μή» (ξεχνώντας πώς ακόμη και το ΚΚΕ ομολογεί σήμερα ότι η τότε κυβέρνηση της ΕΡΕ δεν είχε καμμία συμμετοχή στην δολοφονία Λαμπράκη.) 

Ξέθαψε το ΕΑΜ και την «γαλανόλευκη πού ανέμιζε στα χωριά και τις πόλεις της Ελλάδος» (ξεχνώντας να μάς πει τί έκανε ό Δημοκρατικός Στρατός στην Μακεδονία στον Εμφύλιο.)

Ξέθαψε το Πολυτεχνείο «πριν βαφτεί με το αίμα φοιτητών όταν γκρέμιζε την πύλη το τανκ». (Προφανώς αγνοεί την μαρτυρία τού αειμνήστου εκπροσώπου των φοιτητών Γουνελά, ο οποίος απεκάλυψε στην «δημοκρατία» ότι η εισβολή του τανκ ήταν συμπεφωνημένη με τον στρατό για να λήξει η κατάληψη.)

Ξέθαψε, τέλος, έως και τον Ιωάννη Μεταξά για να χαρακτηρίσει μια ανακοίνωση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ «ως μεταξική φάλαγγα».

Το δε χειρότερο από όλα: ο «μπαλκονάτος» κ. Τσίπρας υιοθέτησε το χειρότερο λεξιλόγιο του αυριανισμού γυρίζοντας την χώρα πολλές, πολλές δεκαετίες πίσω.

Σταχυολογούμε μερικές από τις λέξεις του: «απατεώνες τής πολιτικής που ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και παριστάνουν τους υπερπατριώτες».

«Χορηγούμενοι της Siemens και της Novartis παριστάνουν τους υπερπατριώτες» (προαναγγέλλονται εξελίξεις βάσει του δόγματος Πολάκη), «έμποροι της πατρίδας», «συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της ΝΔ βγάζουν ανακοινώσεις που θυμίζουν μεταξική φάλαγγα», και άλλα ηχηρά. 

Και βεβαίως, στην απελπισία του για το γεγονός ότι το 80% του λαού της Βορείου Ελλάδος απορρίπτει τις Πρέσπες, ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποδώσει την ήττα του στην Χρυσή Αυγή και την ΝΔ, που υποτίθεται βαδίζουν χέρι-χέρι στο Μακεδονικό.

Όποιον και αν ανακαλέσει από την συλλογική εθνική μνήμη ο Πρωθυπουργός -τον Λαμπράκη, τον Γκοτζαμάνη, το ΕΑΜ, τα τανκς, τον Ιωάννη Μεταξά, ακόμη και τον Παύλο Μελά τον ίδιο που εξοβέλισε από τα βιβλία, πρέπει να το καταλάβει! 

Ηττάται. Αποδοκιμάζεται. Απορρίπτεται. Όχι από την ΝΔ. Όχι από την Χρυσή Αυγή. 

Αλλά από τον ίδιο τον λαό της Μακεδονίας που γύρισε την πλάτη στα κόμματα και οργάνωσε το πρώτο συλλαλητήριο μόνος. 

Δεν του είπε ο Γρηγόρης Λαμπράκης του κ. Τσίπρα να πάει στην λίμνη της Δοϊράνης και να συμφωνήσει μυστικά την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας. 

Δεν του είπε ο Ιωάννης Μεταξάς να αναγνωρίσει μακεδονικό έθνος με τον όρο nationality, που επικαλείται σήμερα συνεχώς στις ομιλίες του ο Ζόραν Ζάεφ.

Και βεβαίως καμμία βουτιά στο δύσκολο προδικτατορικό παρελθόν μας δεν μπορεί να δικαιολογήσει παραχωρήσεις που δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν. 

Σε τελική ανάλυση ας μην ζητεί ο κ. Τσίπρας τα πολιτικά ρέστα από την αξιωματική Αντιπολίτευση την όποια προσδοκούσε να διασπάσει μέσω Μακεδονικού.

Η λέξη «Πρέσπες» θεωρείται άλλωστε πολιτικώς τόσο τοξική, ώστε ο κ. Πρωθυπουργός την ανέφερε μόλις και μετά βίας δύο φορές, σε μία ομιλία 4.349 λέξεων! Τόσο υπερήφανος για την συμφωνία του!

Καταλήγουμε: Για τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίνε ούτε η ΝΔ, ούτε άλλοι, ούτε φυσικά ο λαός. 

Για τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ φταίει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και κανείς άλλος. 

Ο οποίος αφού έμαθε πώς είναι να κερδίζεις εκλογές, πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει πως είναι, στην περίπτωση που βρίσκεσαι στην κυβέρνηση, και να χάνεις εκλογές.

-Ε-

 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This