9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Ο Ερντογάν θέλει όλη τη Θράκη τουρκική !!!

«Γραμμάτια» εξοφλεί ο Α. Τσίπρας πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα

 

Η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπενθυμίζει πως στην δυτική Θράκη υπάρχει «τουρκική μειονότητα», την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται με «αποφασιστικότητα».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι επανέλαβε τις προκλητικές δηλώσεις για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, οι οποίες έγιναν την ήμερα που η «Εστία» απεκάλυπτε ότι η Κυβέρνηση παραδίδει την συγκεκριμένη περιοχή «στα νύχια της Άγκυρας». 

- Advertisement -

Συμφώνως προς την αποκάλυψη που έκανε η «Εστία», το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε ένα πάγιο του Ερντογάν αίτημα, που είναι η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, ακόμη και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

Η Κυβέρνηση ενέκρινε «πιλοτικά» προγράμματα, με τα οποία επιβάλλεται η διδασκαλία της τουρκικής σε όλα τα σχολεία τής Θράκης, «παραδίδοντας στην ουσία στην Τουρκία την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα». 

Επιπρόσθετός ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προφανώς για να ικανοποιήσει πλήρως την Κυβέρνηση Ερντογάν και να μην της δώσει το δικαίωμα να επικρίνει την Ελλάδα για την εκπαιδευτική πολιτική της, έδωσε εντολή να εγκατασταθούν στα δημόσια σχολεία μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί που θα εποπτεύουν την διδασκαλία.

Προφανώς, όταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του προσεχούς μηνός θέλει να έχει προλάβει να εξοφλήσει «τα γραμμάτιά» του προς τον Ερντογάν.

Στο αίτημα της τουρκικής Κυβερνήσεως για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που φέρεται να εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα και είναι άγνωστο εάν παραμένουν ακόμη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας θα «απαντήσει» με την διδασκαλία τών τουρκικών στα νηπιαγωγεία της Ξάνθης.

Ο Ακσόι δήλωσε χθες και κάτι άλλο, που έχει ενδιαφέρον. 

Η χώρα του ζητεί από την Ελλάδα όχι μόνο την παράδοση των «οκτώ» αλλά και όλων εκείνων που συνδέονται με την οργάνωση FETO του Φετουλλάχ Γκιουλέν, και κατά την Άγκυρα φέρονται να έχουν βρει καταφύγιο στην χώρα μας. 

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. 

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την οργάνωση FETO και την προστασία των δικαιωμάτων της “τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης”» σημείωσε ο Τούρκος εκπρόσωπος.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο κορονοϊός έπληξε και… τις επιχειρήσεις του Έβρου

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε το Α’ εξάμηνο – Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, έχουμε φέτος 73...

Προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί

Για την κατασκευή Δικτύων Φυσικού Αερίου, στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Ολοκληρώθηκαν...

Για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων Ροδόπης

Συνάντηση Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, κ. Αντώνη Μπέζα – Το «ΞΕΝΙΑ» Κομοτηνής να βγει σε διαγωνισμό

ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Το προεκλογικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης έχει ανατραπεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – Ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις – Μείωση των βουλευτών σε 250...

Επιδότηση δρομολογίων όχι μόνο για τον χειμώνα

Να στηριχθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξ/πολης-Σαμοθράκης και για τους καλοκαιρινούς μήνες Η ανάγκη να...

More Articles Like This