9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ’ΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ …ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ

Το Politico αποκάλυψε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η λύση του Σκοπιανού είναι το «γραμμάτιο» που πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους

 

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που αναφέρονται στην υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών ως αντάλλαγμα παροχών ή ανοχής της Δύσης στην αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί μήνες γινόταν λόγος για την απόφαση της Γερμανίας να σιωπήσει στη μη περικοπή των συντάξεων, ώστε να δοθεί στον Α. Τσίπρα ένα προεκλογικό δώρο. Έτσι άλλωστε εξέλαβε ο γερμανικός Τύπος την άνευ λόγου επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα. Ως επιβράβευση και ενίσχυση της κυβέρνησης για την προθυμία που επέδειξε.

- Advertisement -

(Αυτή η ιστορία με την μη περικοπή των συντάξεων, που παρουσιάζεται ως επιτυχία της κυβέρνησης, βρίσκεται στην πρωτοπορία της παραπλανητικής προπαγάνδας, επειδή λησμονείται ότι την περικοπή η ίδια η κυβέρνηση την αποφάσισε, με τον νόμο Κατρούγκαλου, και υποστήριζε μάλιστα πως θα ευνοήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, συν το γεγονός της ευνοϊκής συγκυρίας κατά τους Τσίπρα-Τσακαλώτο, ότι θα έχουν πεθάνει πολλοί συνταξιούχοι με τις παλαιές συντάξεις).

Σε άλλη πορεία κινήθηκε η αποκάλυψη του περιοδικού Politico, που ανέτρεξε στο 2015, επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η λύση του Σκοπιανού είναι το “γραμμάτιο” που πληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους για τη διάσωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία του 2015!

Στο περιοδικό περιγράφεται το παρασκήνιο των τελευταίων μηνών στο Σκοπιανό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και γίνεται ρητή αναφορά στις επισκέψεις ξένων πρωθυπουργών και της Γερμανίδας καγκελαρίου στις δύο πρωτεύουσες με σκοπό να πείσουν την ελληνική και την σκοπιανή κυβέρνηση για την αναγκαιότητα της Συμφωνίας. (Για το καλό της Ελλάδας, όπως υποστηρίζουν Τσίπρας-Κοτζιάς;)

Το Politico αναφέρει ότι το 2015 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα έχει την ευκαιρία του μια μέρα να ξεπληρώσει για ένα ακόμη σχέδιο διάσωσης που τότε ήταν στα σκαριά».

Για να γίνει απολύτως σαφές αυτό, ο πρόεδρος Γιούνκερ εμφανίζεται να λέει στον Αλέξη Τσίπρα πως η κίνηση των Ευρωπαίων να διασώσουν για μια ακόμη φορά την Ελλάδα με ένα νέο δάνειο, που τότε ήταν στη φάση της διαπραγμάτευσης, συνοδεύεται από ένα ανοιχτό γραμμάτιο το οποίο στο μέλλον ο κ. Τσίπρας θα είχε την ευκαιρία να ξεπληρώσει…

Τι να πιστέψουμε τώρα. Ότι αυτό ήταν το ξεπλήρωμα του γραμματίου; Δυστυχώς, πολλά μπορούμε να πιστέψουμε, και τούτο επειδή δεν υπήρξε μέχρι τώρα ένα πειστικό επιχείρημα που να εξηγεί την βιασύνη υπογραφής, σε μια Συμφωνία που θα έλεγε κάποιος ότι οι υπογράψαντες δεν την διάβασαν, ώστε να αντιληφθούν σε τι περιπέτειες εμπλέκουν την Ελλάδα.

Μας είπε ο ένας ότι με τη Συμφωνία μας έσωσε από την “Μεγάλη Αλβανία”. Μας είπε ο άλλος, ότι με την Συμφωνία απετράπη το ενδεχόμενο να καταστούν τα Σκόπια τουρκικό προτεκτοράτο. 

Προέβαλαν το αναληθές επιχείρημα ότι με τη Συμφωνία θα ωφεληθεί οικονομία της Ελλάδας, ιδιαιτέρως της Βόρειας, επειδή θα υπάρξουν οικονομικές συναλλαγές. Και είναι αναληθές, επειδή μέχρι τώρα κανένα απολύτως εμπόδιο δεν υπήρξε για οικονομικές πράξεις με τους Αλβανοσλάβους γείτονες. Και άλλα τέτοια φτηνά επιχειρήματα που επιβεβαιώνουν την ένδεια στην ύπαρξη αυθεντικών επιχειρημάτων. 

Αυτή η απουσία επιτρέπει σε κάθε Έλληνα -και όχι κατ’ ανάγκη κακόπιστο- να αναρωτιέται για τα κίνητρα που ώθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτήν την υπογραφή. Δεν είχαν την τόλμη, για μικροκομματικούς λόγους, να πουν στον ελληνικό λαό την αλήθεια. 

Ότι η Αριστερά από χρόνια υποστήριζε και πίεζε να ονομαστούν τα Σκόπια μόνον “Μακεδονία”, συνεπής στην εθνομηδενιστική ιδεολογία της, ότι η Πατρίδα είναι δημιούργημα των καπιταλιστών. Όλα τα άλλα είναι για μικρά παιδιά. (Το αν υπάρχουν άλλα ανταλλάγματα, ελπίζω να μη είναι προσωπικά).

Μακεδών

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This