9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Ποιος …βιάζεται για τις Πρέσπες;

Η εσπευσμένη εισαγωγή της Συμφωνίας στη Βουλή, συνιστά μία πολιτικά ακατανόητη πράξη – Το πιο ορθό είναι, να προηγηθούν οι εκλογές

 

Περίεργη, παράξενη και αδικαιολόγητη σπουδή έχει καταλάβει κόμματα και βουλευτές για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Πρίν καλά καλά την εγκρίνουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, που πράγματι καίγονται, εμείς εδώ βιαζόμαστε να την περάσουμε άρον άρον από την Βουλή. Γιατί;

- Advertisement -

Το επιχείρημα πως μας πιέζουν Αμερικανοί και Γερμανοί είναι άφελές και, φυσικά, δεν έχει καμμία βάση.

Ο ίδιος  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δείχνει μάλλον χαλαρός και δηλώνει πώς, όταν με το καλό λυθεί το ζήτημα του ονόματος, τότε θα δούμε και την είσοδο των Σκοπιών στο ΝΑΤΟ.

Επομένως, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας αρκούνται σε τυπικές δηλώσεις, ενώ η Μέρκελ στην Αθήνα μόνον ακροθιγώς θα θίξει το ζήτημα, γνωρίζοντας πως η θέση της είναι λεπτή, καθώς σύσσωμος σχεδόν ο λαός απορρίπτει τη Συμφωνία.

Επομένως, πολύ εύκολα η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά τις θεαματικές μεταστροφές των Σκοπιανών, που βγάζουν διαβατήρια ήδη με ένδειξη μακεδονικής εθνότητας, θα μπορούσε να αναβάλει την κύρωση, με το επιχείρημα πώς η άλλη πλευρά αθετεί τις υπογραφές της.

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Εφημερίδα των Συντακτών να εμφανίσει τον Ζάεφ περίπου ως άγγελο είναι μάλλον γραφική και, φυσικά, δεν αντέχει σε συζήτηση.

Επομένως, κανείς δεν έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό τής κυβέρνησης, κανένας δεν δείχνει να πιέζει. 

Πλήν, βεβαίως, του περίφημου Σταύρου Θεοδωράκη!

Αυτός ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στον πρωθυπουργό να την εγκρίνει τη Συμφωνία, διότι μόνον έτσι θα σωθεί η πατρίς.

Άπαξ και την απορρίψουμε, πάει ελληνισμός. Θα διαλυθεί, σύμφωνα με τον Σταύρο.

Γιατί πιέζει τόσο ο αρχηγός αυτός ενός ανυπάρκτου κόμματος; Διότι, πολύ απλά, εάν δεν περάσει η Συμφωνία, θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα εξαφανιστεί.

Ένώ, εάν περάσει τότε θα πάμε αισίως μέχρι τις ευρωεκλογές και εκεί, ελπίζει ο αρχηγός, το Ποτάμι θα έχει καλύτερες προοπτικές από πιθανές εθνικές εκλογές.

Με βάση, λοιπόν, αυτόν τον απλό συλλογισμό, ο Σταύρος βιάζεται να εγκρίνει την Συμφωνία.

Πλήν όμως, το γενικότερο πολιτικό κλίμα αυτήν την στιγμή δεν ευνοεί και τόσο αυτήν την κίνηση, δεδομένου ότι θα καταστεί ιδιαιτέρως δύσκολη η στοίχιση του Ποταμιού με τον Σύριζα.

Διότι, οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος -εάν έχουν ακόμη απομείνει μερικοί από αυτούς- είναι από τους πλέον φανατικούς αντικυβερνητικούς και, φυσικά, δεν θα ενθουσιαστούν καθόλου με την στήριξη της κυβέρνησης. 

Δεκάρα δεν δίνουν ούτε για την Συμφωνία, ούτε για τα Σκόπια, ούτε γενικώς για τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. 

Οι ελάχιστοι ψηφοφόροι του Ποταμιού ενδιαφέρονται για άλλα ζητήματα, όπως την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, τον πολιτισμό κ.λπ.

Οπότε, εάν κάνουμε μία σύνοψη όλων των ανωτέρω, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως η εσπευσμένη εισαγωγή της Συμφωνίας στη Βουλή συνιστά μια πολιτικά ακατανόητη πράξη.

Το πιο ορθό θα ήταν να προηγηθούν οι εκλογές και η νέα βουλή που θα προκύψει, με πρόσφατη νομιμοποίηση, να χειριστεί το λεπτό αυτό ζήτημα, πάνω φυσικά σε μια νέα βάση.

Εάν οι Σκοπιανοί δεν συμφωνούν με την επανεξέταση του ζητήματος, αυτό εμάς δεν μας αφορά καθόλου.

Αύτοί ζητούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εμείς βρισκόμαστε ήδη εκεί.

Απόστολος Διαμαντής

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This