9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ»

«Η Ελλάδα δεν απειλείται» το μήνυμα του κ. Αλέξη Τσίπρα από την ακριτική Σαμοθράκη προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, που εξακολουθεί να προκαλεί, δηλώνοντας «ότι θα ρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα»   

 

Διπλό μήνυμα έστειλε από τη Σαμοθράκη όπου γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Λίγο μετά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, ο Αλέξης Τσίπρας από το Φιδέλλειο Συνεδριακό Κέντρο απευθύνθηκε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε στην πρόσφατη προκλητική του δήλωση περί ρίψης των Ελλήνων στη θάλασσα.

«Εγώ θα χρησιμοποιήσω στίχους ενός ειρηνοποιού ποιητή» είπε ο πρωθυπουργός και δανειζόμενος την κατακλείδα του ποιήματος ‘Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου’ του Μπέρτολτ Μπρεχτ, είπε: «Στρατηγέ ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Μπορεί να σκοτώνει, μπορεί και να πετάει – έχει όμως ένα ελάττωμα: ξέρει να σκέφτεται» ενώ σε μια προηγούμενη αποστροφή του λόγου του είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα δεν απειλείται» και ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες παρά τις εσωτερικές διαφορές τους, είναι πάντα ενωμένοι για να υπερασπιστούν την πατρίδα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους τους και κάθε γωνιά της Ελλάδας».

- Advertisement -

Το δεύτερο μήνυμα του πρωθυπουργού αφορούσε το εσωτερικό της χώρας όπως είπε και εξήγησε ότι επέμεινε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη στη Σαμοθράκη, πάρα τις αντιξοότητες του καιρού για να υπερθεματίζει το γεγονός ότι «καμία γωνία του τόπου μας δεν είναι μια ξεχασμένη γωνία».

Στην εικοσάλεπτη ομιλία του στο Φιδέλλειο, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη σκυτάλη από τον δήμαρχο της Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα, και αναφέρθηκε στα χρήματα που δίνονται για την ολοκλήρωση των μελετών στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, που προοιωνίζουν ένα έργο το οποίο θα απεγκλωβίσει το νησί από τους «εκβιαστές ακτοπλόους».

Θανάσης Βίτσας: «Έχουμε άριστη συνεργασία με την κυβέρνηση»

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος της Σαμοθράκης εξήρε τη συνεργασία του με την κυβέρνηση αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς.

Αιχμή του δόρατος, τα έργα στο λιμάνι της Καμαριώτισσας που θα «απεγκλωβίσουν το νησί από τον αποκλεισμό των πλοίων συγκεκριμένου μήκους».

Το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί τέθηκαν υπόψη του πρωθυπουργού στη σύσκεψη που μεσολάβησε του εορτασμού των Θεοφανείων και της τελετής για την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη .

Δημήτρης Πέτροβιτς: «Χρειαζόμαστε εξειδικευμένους γεωλόγους στη Σαμοθράκη»

Στην ίδια σύσκεψη, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς τόνισε ότι στη Σαμοθράκη πρέπει να έρθουν το συντομότερο δυνατόν εξειδικευμένοι γεωλόγοι καθώς μελετητές του ΙΓΜΕ έχουν υποδείξει τρία σημεία που έχουν υποστεί γεωλογικές αλλοιώσεις και αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο κατολισθήσεων. Αυτά βρίσκονται στη Χώρα, τον Ξηροπόταμο και τον Προφήτη Ηλία.

«Πρωθυπουργέ, το νησί μας και τα μάτια σου!»

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, σε συνέχεια του Μεγάλου Αγιασμού που είχε τελεστεί στον ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας χωροστατούντος του τοπικού εφημέριου και όχι του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Γρηγορότερος κολυμβητής αποδείχθηκε ο Βασίλης Σέλος, που πρόσφερε και τον Σταυρό στον πρωθυπουργό να τον ασπαστεί, ενώ ένας από τους υπόλοιπους κολυμβητές επέστησε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα φωνάζοντας του «Πρωθυπουργέ το νησί μας και τα μάτια σου».

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως επεδίωξε την επαφή με τους κατοίκους του νησιού αφού μετά το πέρας της ομιλίας του περπάτησε στους δρόμους της Καμαριώτισσας συνομιλώντας με περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων εστίασης.

Η μετάβαση του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη πάντως ήταν τελικά μια δύσκολη υπόθεση λόγω της «Σοφίας» – του μετεωρολογικού φαινομένου που ταλαιπώρησε όλη την Ελλάδα. Υπήρξε μάλιστα και σκέψη για την αναβολή της αλλά κατ’ εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού έγινε κανονικά, αν και χρειάστηκε να επιστρατευτεί στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Ανάμεσα σε άλλους που παρακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαμοθράκη ήταν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, ο πρόεδρος του ΟΛΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας και Ναυτιλίας.

Θ.Τ.

Φωτογραφίες: Reportal.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Τηλεκπαίδευση για διαιτητές Θράκης

Μέσα στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, αλλά και στη νέου τύπου τηλεκπαίδευση με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, υλοποιήθηκε την Κυριακή...

More Articles Like This