Η μεγάλη ελληνική σημαία του Κων/νου Κατσίφα, θα είναι αναρτημένη την Κυριακή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – Κατεβαίνουν και οι Μοναχοί με Λάβαρα και Εικόνες, για την Μακεδονία μας
Η μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μετά τη δολοφονία του από επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας έχει γίνει «κόκκινο» πανί για τα Τίρανα, θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πρόκειται για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από ένα χρόνο περίπου, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.
Για το ράψιμο της σημαίας, ο αδικοχαμένος ομογενής είχε διαθέσει ένα ολόκληρο μηνιάτικο μισθό του, σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα. Τον περασμένο Νοέμβριο, στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η μεγάλη σημαία είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή της προκαλώντας εκνευρισμό στις αλβανικές Αρχές που επιδόθηκαν σε “κυνήγι” μαγισσών, προκειμένου να την εντοπίσουν και να την κατασχέσουν, ως τεκμήριο… ελληνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή Βορειοηπειρωτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όπου σύμφωνα με τους διοργανωτές θα υπάρχει και ιδιαίτερη αναφορά στον αείμνηστο Κατσίφα και την ιδιαίτερη αγάπη του για την Μακεδονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση Βορειοηπειρωτικών Σωματείων η τεράστια γαλανόλευκη θα βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο με πέρυσι, Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής. “Η μεγάλη σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα είναι εκεί για να δηλώσει το παρών του! Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λείπει απ’ το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, όπως δεν έλειπε και στα προηγούμενα” αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, τα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ζωντανά πλάνα από τη μεταφορά της σημαίας στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας μπλουζάκι με την επιγραφή “Μακεδονία μία και ελληνική, μετέφερε με έναν συμπατριώτη του τη σημαία στο κέντρο της Αθήνας.
Εν τω μεταξύ και οι Μοναχοί του Αγίου Όρους παράτησαν τις Σκήτες και τα κελιά και σηκώνοντας στα χέρια τους, Λάβαρα και Σημαίες…
Κατεβαίνουν στο Σύνταγμα για την Μακεδονία μας!
Χαρακτηριστή είναι η Ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους
***
Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της πρός την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας πρός ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.
Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την δειξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.
Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.
Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.